|
Страница 1 от 1
|
|
Светване на check и влизане в авариен режим
| Автор |
Съобщение |
|
zarocuxx
Автомобил: Subaru Outback 2005
Рейтинг: 0
|

Здравейте, колеги!
Карам Subaru Outback 2005, автомат, американски модел. Преди няколко дена, след като запалих и тръгнах, след около 200 м. лампата на check-а и cruise control-a светнаха, оборотите станаха малко по-високи и не мога да подам газ с педала. След това спрях. Изгасих колата и я запалих отново, но проблема остана - оборитета стоят по-високи от нормалните и отново при натискане на педала на газта не се вдигат оборитите, не се подава газ. Не съм пробвал да тръгна. Излязох, вдигнах капака и откачих минусовата (-) клема на акумулатора. Броих до 15 сек. и я сложих пак. След това запалих и нямаше никакъв проблем - грешката беше изчистена и тръгнах нормално.
В същия ден я тествахме на програма и не показа никакви грешки. След 2 дена стана същия проблем при тръгване сутринта. Отново разкачих клемата, закачих я пак и грешката се махна и проблема се оправи. Отново я свързахме към програма и не показа грешка. Мйстори са ми казвали, че по принцип компютъра запомня грешката и дори след разкачане на клемата, както в случая, при закачане на комютър грешката трябва да се покаже, ако има такава.
От тогава карам 10 дена и не е имало проблем, като междувременно съм изчистил дроселоавата клапа и датчици по въздухопроводите. Някои майстори казват, че проблемът е в първата ламбда сонда (по-скъпата), а друг майстор ми каза, че е дросел. Чувал съм и трети мнения, че може да е свързано със скоростната кутия.
Ако някой е имал подобен проблем или идеи ще се радвам да сподели.
|
|
|
|
| Вто Авг 13, 2024 12:50 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Вземи си един четец за грешки и следващия път провери каква е грешката, преди да я изтриеш. Иначе сега като ти каже някой, че може да е от тоя, тоя или оня датчик какво ще направиш? Можеш от ръководството да тръгнеш има troubleshooting процедура, ако можеш сам?
|
|
|
|
| Вто Авг 13, 2024 1:34 pm |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
Не вярвам да е от сонда, за да не реагира педала на газта е или дросел или самия педал. Съответно и всичко от и до тях по веригата. Кабели, букси, релета, че и еку
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
| Вто Авг 13, 2024 2:46 pm |
|
|
|
Alxx
|
zarocuxx написа: След 2 дена стана същия проблем при тръгване сутринта. Отново разкачих клемата, закачих я пак и грешката се махна и проблема се оправи. Отново я свързахме към програма и не показа грешка. Ако искаш диагностика, не разкачаш, а отиваш със светнал чек. Друг е въпросът с какво четете колата. Ненапразно има донгъли по 10лв, както и по 1к евро. Причините за такова забиване може да са една камара, като се почне от дросен/педал и се стигне до кутия. P.S. Такова забиване от ламбда няма как да се случи.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Авг 14, 2024 4:21 pm |
|
|
|
Martin9306
Регистриран на: Нед Яну 15, 2023 6:16 pm Постове: 16 Местоположение: София
Автомобил: Аутбак 2.5 2007
Телефон: 0895826102
|
|
Аз на моето субару 2.5 2007 ръчка го имах този проблем но на място си имам четец отчете ми педала ми е забил изтрих грешката и така 2 месеца 3 не ми е сметнало
_________________ Legacy 97 Impreza 2002 Impreza 2008 Outbeck 2007 Legacy 3.0R
|
|
|
|
| Чет Авг 15, 2024 6:35 pm |
|
|
|
zarocuxx
|
|
Здравейте. Днес отново се случи същия проблем и успях да я закарам с грешката при майстор, закачихме я и показва, че проблема е от дроселовата клапа. Електрическа е и не знам какво точно по нея прави проблема, понеже е чистена преди 2 седмици, но явно ще трябва да се смени. Ако някой друг има подобен проблем за в бъдеще, да я има едно на ум, че може да е от там проблемът!
Благодаря за мненията.
|
|
|
|
| Вто Авг 27, 2024 3:50 pm |
|
|
|
Alxx
|
Каква е грешката? Просвирихте ли инсталацията до компа?  Скъп детайл не се сменя току-така след вдигната грешка.
|
|
|
|
| Вто Авг 27, 2024 6:57 pm |
|
|
|
Vmax
|
zarocuxx написа: Здравейте. Днес отново се случи същия проблем и успях да я закарам с грешката при майстор, закачихме я и показва, че проблема е от дроселовата клапа. Електрическа е и не знам какво точно по нея прави проблема, понеже е чистена преди 2 седмици, но явно ще трябва да се смени. Ако някой друг има подобен проблем за в бъдеще, да я има едно на ум, че може да е от там проблемът!
Благодаря за мненията. Имах подобен проблем на форестър 2004г ХТ, след автомивка - беше проникнала влага в буксата долу в краката на педала за газта. Бачкатора на мивката беше минал праговете на колата при отворена врата и понеже ръчичките му са заврени у г.зо, струята се беше отклонила от прага и намокрила буксата. Бая зор видях - то не беше сушоар, на финала един нано спрей за отблъскване на влага реши драматургията. За завирането, усукването гъзенето и псувните да не споделям...
|
|
15
|
|
| Сря Авг 28, 2024 1:45 pm |
|
|
|
zarocuxx
|
|
Не помня каква точно беше грешката ако става въпрос за точния код. Просто майсторът каза, че програмата показва, че проблемът е свързан с дроселовата клапа и каза да снимам кода отдолу, понеже имало различни и да търся такава нова или втора употреба, понеже новите са страшно скъпи.
Прикачени файлове:
viber_image_2024-08-27_16-52-50-151.jpg [ 248.82 KiB | Прегледано 2054 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Авг 29, 2024 3:33 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Търсиш 16112AA180 (поне това чета) - това ти е парт номерът. Другото са ревизионни номера, т.е. има оем заменки.
|
|
|
|
| Пет Авг 30, 2024 7:46 am |
|
|
|
legacy_gv
Автомобил: Subaru Legacy IV 2008 2.
|
|
Имам подобно "преживяване" със Subaru Legacy IV 2008 2.5i (173 Hp) AWD Automatic. След диагностика изглежда проблем с дросела - даже е пробит по някаква причина (имам колата от седмица). Проработи ли решението със смена на дросела с нов?
|
|
|
|
| Нед Яну 25, 2026 6:14 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|