Отговори на тема
 Проблем обороти 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: legacy 2.5 ej25
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от скоро съм собственик на legacy 2.5 като още в началото ми направи впечатление, че колата тресе докато е студена и педала на газта не е особено адекватен. Почистих дросела които беше много силно замърсен, но след поставянето му и адаптацията проблема се задълбочи и сега тресенето при студен двигател е доста осезаемо. Колата не дава никакви грешки и не знам къде да търся проблема. Ще съм благодарен ако някои може да ме насочи какво да предприема понеже това тресене на свободна направо ме побърква ](*,) мога да добавя, че оборотите са както следва 1500 1000 и минава на нормални обороти след 30 сек до минута, но въпреки това мотора не се успокоява ако така мога да го нарека. Благодаря предварително

Пет Сеп 20, 2024 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Реглаж клапани кога за последно е правен и на газ ли е колата?

Пет Сеп 20, 2024 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колата е с ново газово и са минати около 40к от поставянето и, до колкото разбрах реглаж не е правен поне при предния собственик

Пет Сеп 20, 2024 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тамън ти е. Ако не си я изпуснал вече да е нагорял някой...

Съб Сеп 21, 2024 7:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ще се включа с заключение по темата реглажа го направих като оборотите на загрял мотор станаха равномерни и работата е без никакви вибрации в купето, но проблема с сутрешото притрисане остана макар и значително намален. След 2 дена смених маслото на двигателя като на следващия ден вече го нямаше тресенето след запалване предполагам е било в следствие на това че маслото беше на долната граница..

Вто Окт 01, 2024 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема