https://carmarket.bg/test-drive/subaru- ... rajv-10047 Това не мога да го приема вече. Преди 20 години имаше Форестър с 230 к.с., а през 2025 г. пускат Форко за ЕС единствено с 136 к.с. и то за 80 000 лева. Жалко, но и очаквано предвид инфантилните политики на Урсулита.
Все пак подчертават, че това са характеристиките само на ДВГ-то. Не, че електромоторът е кой знае колко мощен, но ще се усеща поне като 150-160 коньова кола. Поне в моментите, когато има зарядец Мен ме реадва, че откакто беше обявена за най-надеждната марка - в пъти се увеличи броя на статиите, които се пишат за Subaru. Ставаме все по-популярни
Чет Яну 09, 2025 9:38 am
kronos
Напуснал форума
Регистриран на: Сря Мар 29, 2017 11:55 am Постове: 888 Местоположение: София
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Толкова е мощна с електромотора, че ускорява за над 12 секунди до 100 км/ч. Това в нашите условия не ти позволява да изпревариш камион, без да се препотиш. Дачия Дъстър е по-динамична вече.
По-добре да не го бяха пускали въобще този Форестър за Европа. Преди месец имах неудоволствието да тествам новия Крострек (който е 100кг по-лек) с този мотор и впечатленията са ми повече от лоши. Освен, че е пълен мъртвец, при най-малкото натискане на газта CVT-то полудява и вдига оборотите. Пълна лудост. Дори по нормален, равен, междуселски път не може да държи обороти. Не знам кой нормален човек би си купил такова нещо. И въобще не им е виновна Урсула на Субару. Иновацията при двигателите умря при тях още преди 20год. някъде.
Може би сте разочаровани основателно - това вече не са автомобили за ентусиасти с афинитет към скоростите. Не и на нашият континент. Не и за хора, които искат да си купят кола от магазина с гаранция. (втора употреба има Outback XT, Legacy XT, WRX от северна Америка) Субару от пандемията насам и след прекратяване продажбите на дизел има почти еднакви продажби в Германия - около 4500 регистрации на годишна база. В щатите са 29 месеца подред във възход. 2024 е с 5.6% повече от 2023 - значи криво ляво системата работи. Общите продажби растат до 941 748 бр. Доста добре за нишов производител не мислите ли? Кой ги купува - хора, които искат безпроблемна кола повече отколкото бърза кола. Основно се харесва от жени и хора със спокоен десен крак. Както и от хора, които имат нужда от перманентно 4х4 - в селски райони, планински райони и прочие. Тази марка никога не си е поставяла цел да стане масов автомобил, просто за кратко бяха малко по-адекватни спрямо конкуренцията от Корея. С последното ценообразуване вече са в космоса. Да, не върви. Да не би Шкода Камик с 1.0 двигател да върви много повече? Аз пък имам съвсем противоположни впечатления от тест на XV с 1.6 двигател и CVT - когато галиш педала мотора спи на 1200-1500 оборота. Няма нужда да я тествам за колко вдига до 100 - простата физика дава отговор. Но хайде вижте как е направено Субару (SGP) и как се прави от достъпната конкуренция. Вижте какво ползва Субару във вратите и какво слагат другите. Вижте как Киа/Хюндай правят купетата - със заварка на цялата страница само на няколко места, при Субару след усилване на унибоди-то отвън се добавят калниците само. Кое е по-стабилно според вас? Като тествате окачването, тествайте по български - изберете най-фрапантния легнал полицай, засилвате се с Киа (в случая Xceed) с 80 и минавате отгоре, минавате и с Crosstrek- споделете впечатления. Не заплахите на търговеца на Киа, че сте ненормален и нарочно искате да счупите автомобила - просто като звук и усещане
за да не ме обвините, че само се заяждам ето над какво работи Субару в преходния период към пълна електрификация: https://www.subaru.co.jp/news-en/2024_10_17_133138/ Вече с 2.5 мотор, подобно на последните Мицубишита плъгин хибрид. Кутията предполагам ще е познатата от модел 2019 Crosstrek PHEV в щатите - така нареченото механично CVT, с електромотори от RAV4, но изцяло изработено от SUBARU за коли, които все още ще имат кардан Заявката е за 1000 + км с един резервоар 63 литра. Не мисля, че ще е проблем, след като и в момента в тестове 2021 Outback 2.5 минава над 1000 км. Това вече ще е доста твърд хибрид ала-Тойота. ето малко и за кутията : https://www.youtube.com/watch?v=QRMajgb8KiM
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
Чет Яну 30, 2025 2:46 pm
kronos
Напуснал форума
Регистриран на: Сря Мар 29, 2017 11:55 am Постове: 888 Местоположение: София
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
То хубаво, но не съвсем. Първо, пълна електрификация очевидно никога няма да има, а и да има, на никой няма да му пука дали електромотора му е с надпис Субару или Шаоми. Второ, основния пазар е в САЩ и очевидно не защото някой там търси надеждна вместо мощна кола, а защото тайната на Субару в САЩ е изключително ниската им цена между 20 000 и 30 000 $. Да, нишов производител е, но става все по-нишов и ще привлича все по-малко клиенти дори и в САЩ, защото залага само на някакви козметични промени и асистенти, но както каза Харка, те са в пълен застой от към двигатели.
То хубаво, но не съвсем. Първо, пълна електрификация очевидно никога няма да има, а и да има, на никой няма да му пука дали електромотора му е с надпис Субару или Шаоми. Второ, основния пазар е в САЩ и очевидно не защото някой там търси надеждна вместо мощна кола, а защото тайната на Субару в САЩ е изключително ниската им цена между 20 000 и 30 000 $. Да, нишов производител е, но става все по-нишов и ще привлича все по-малко клиенти дори и в САЩ, защото залага само на някакви козметични промени и асистенти, но както каза Харка, те са в пълен застой от към двигатели.
Прави си за цената - супер атрактивна е и достъпна,но грешиш за нишата - те печелят пазар там и не им дреме за Европа. Тъпото е че го печелят със скучни двигатели и технологии, но явно този подход работи засега
Точно по отношение на скуката нещата малко се раздвижиха. Субару изведнъж реши сериозно да подразни американските фенове. За целта пусна за първи път WRX Sportwagon с ляв волан… в Мексико. Засега е само със CVT, но обещанието на дилъра е за базов модел с ръчка и двигател FA24turbo. Това, в съчетание с другата новост от 2024- Субару успя да интегрира версия на Eyesight във WRX с ръчна кутия. За съжаление внос в САЩ не е възможен, но експорт от Мексико за Европа е напълно възможен.
Точно по отношение на скуката нещата малко се раздвижиха. Субару изведнъж реши сериозно да подразни американските фенове. За целта пусна за първи път WRX Sportwagon с ляв волан… в Мексико. Засега е само със CVT, но обещанието на дилъра е за базов модел с ръчка и двигател FA24turbo. Това, в съчетание с другата новост от 2024- Субару успя да интегрира версия на Eyesight във WRX с ръчна кутия. За съжаление внос в САЩ не е възможен, но експорт от Мексико за Европа е напълно възможен.
Ей го на тоя комби гаргамел...това е дори по-грозно от Тойота Корола комби, как въобще са го одобрили? Чакам кога някой зевзек ще плесне едно WRX комби 2004г до това кюмбе за сравнение.
Колите от преди 20 години са много по-компактни от днешните. На мен ми харесва, грозотата е субективна. По принцип всички модели с пощенска кутия ми харесват Особено в изпълнение Layback, което едва ли ще се появи извън Япония.
Тойота корола комби е просто автомобил с фарове, гуми и седалки.... никаква тръпка не носи.
VA ми харесваше много, VB е грозновато, но комби WRX с турбо и ръчка е добре дошло. Не е по-грозно от блоб комби Ако трябва да си прецизирам вкусовете, първият Леворг с ръчна кутия и турбо FA24 би ми кацнал идеално. Ех, мечти...
Интересно е как повечето ревюъри на WRX, които са отявлени противници на CVT, коментират кутията и нейната работа. За SPT CVT Субару върна една изоставена концепция - VTD т.е. колата си е с планетарен централен диф, който се регулира с хидро муфа
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
Сря Фев 05, 2025 12:55 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 903 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383