Отговори на тема стр <  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
 Особености на Субару Форестър III (2008-2010),(2010-2013) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Sleepwalker написа:
... И като цяло - проблем ли е действително и мога ли да карам така, или просто компютърът се бърка от газовата и изкарва несъществуващи грешки? Това последното може и да звучи тъпо, но на Ситроена ставаше така, та... :(

Няма такова понятие несъществуващи грешки и не сравнявай Субару с друга марка. В дългосрочен план е проблем, ще си подпалиш клапаните. Все пак пробрай каквото Калин ти написа или я прочети с нещо да се види какво точно записва, не да си играем на догадки.

Пон Яну 15, 2024 10:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пробвах този метод с четирите стъпки и нищо не излиза. Правя всичко както е дадено, но не изписва нищо.
Тази вечер ходих в един сервиз за диагностика. Единствената записана грешка е 0316_а5fc. :-? Освен това момчето забеляза, че е отчетено отклонение на волана -2, според него може датчикът да не е обучен и при дълъг път да се получава тази грешка и да светват тези чекове. След седмица или две като е свободен ще излезем да я покараме и да вземе живи данни да се провери дали е това, а ако и тая грешка излезе да я хване на място. Защото вчера тези чекове светеха щ, но тази сутрин вече ги нямаше и може би грешката се е изтрила, знам ли....

Пон Яну 15, 2024 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 72
Автомобил: Forester SH2.5XT AT, Panda 4x4
Рейтинг: 92
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега купи си един елм327 - струва по-малко от две кутии цигари, и с него ще можеш да си четеш мотора като хората след като си инсталираш нещо от сорта на торк, или кар доктор на телефона. Може да следиш живи данни, и да си правиш и логове. Ако не разбираш какво да гледаш - гледай си шорт и лонг тримовете. Тука има достатъчно грамотни колеги, ако пуснеш един лог да ти кажат със сигурност къде е проблема. Аз преди да си монтирам датчиците ползвах телефона нонстоп за да следя температури на охлаждането - на тая ламба дето са я турили от субару(аз да им го туря...) и нямам ама хич никакво доверие - ако имаше поне една нормална стрелка, човек може да се ориентира каква е хавата по движението и. Почти мога да заложа ляво м"до че проблема не ти е от сондата, ами е от газовата - при ненастроена газова, особено на дълъг път ще ти дава грешка за бедна смес, особено често става при "равна газ".Вземи си провери и нивото на антифриза, и дали мотора ти е обезвъздушен правилно, че от там също може да имаш ядове.

Вто Яну 30, 2024 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Благодаря за насоките. Аз също съм на 99% сигурен, че е от газовата. Ходих да я настройват, по-добре върви, но все още се усеща, че проблемът не е отстранен и грешката излиза. Оня ден се появи може би километър след като се качих на магистрала и вдигнах над 100-110 км/ч. Е това излиза като записани грешки в момента - аз честно казано, не разбрах какво точно значат. Но явно ще търся друг газаджия да се пробва.

Прикачени файлове:
IMG-c0914f675822c5c533832fdcbb1ac225-V.jpg
IMG-c0914f675822c5c533832fdcbb1ac225-V.jpg [ 173.45 KiB | Прегледано 4993 пъти ]
Сря Яну 31, 2024 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
Добър вечер. Закупих си Форестър 2010 2ка и ми предстои слагане на Газ. До момента 5г карам 2003 с газова Фобос, навъртях й 200к без ядове, освен периодичното светкане на чекенджина. Знам, че отзивите по принцип за Фобус не са особено положителни, но на база опит, аз не мога да се оплача. Та чуденката ми е дали отново да се спра на тях или ще ме посъветвате нещо различно?

Пет Ное 15, 2024 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
topsoft написа:
Добър вечер. Закупих си Форестър 2010 2ка и ми предстои слагане на Газ. До момента 5г карам 2003 с газова Фобос, навъртях й 200к без ядове, освен периодичното светкане на чекенджина. Знам, че отзивите по принцип за Фобус не са особено положителни, но на база опит, аз не мога да се оплача. Та чуденката ми е дали отново да се спра на тях или ще ме посъветвате нещо различно?

По важност първо ти е газаджията, после системата - колата не е капризна.

Съб Ное 16, 2024 12:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
topsoft написа:

По важност първо ти е газаджията, после системата - колата не е капризна.

Гледам, че Митака предлага течна фаза, така или иначе колата в момента е там за първоначално обслужване, та ми се струва примамливо лесно. Обаче из форума попаднах на противоречиви мнения и ми е трудно да взема решение. Ще се радвам, ако някой с опит се включи с мнение.

Съб Ное 16, 2024 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Течна фаза е по добре със сигурност, ако те устройва цената.
Щом обслужваш там колата и Митака я предлага това ти е плюс, защото ще ходиш при един човек.

Съб Ное 16, 2024 11:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: Forester 2.5 2011
Телефон: 0877445534
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, четох разни мнения за фабричното радио, в моя форестър е с блутут. Звукът при слушане на фм радиостанции е приглушен и с не добро качество на повечето станции. Реших да сложа пищялки в предните врати, защото при мен няма. Звукът се поизбистри. Има изведени букси с кабели под триъгълни те пластмасовите капачета на вратите. При слушане от блутут звукът е с добро качество и е приятен за слушане със заводското озвучаване. Според мен е добре да се направи изолация на вратите, за по добър ефект, намаляване на паразитните шумове и уплътняване на звука, като първа и генерална стъпка. Ще се радвам да споделите мнения.
Поздрави!

Чет Фев 05, 2026 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 10, 11, 12, 13, 14