|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
Megeto
|
Здравейте, Имам Импреза WRX 2008 и имам проблем с хидравликата. При всяко палене на студено и завъртане на волана се чува много силно жужене от мотора. Преди няколко седмици смених единия от маркучите на хидравликата, защото беше станал на камък, но и това не оправи проблема. Някой бил ли е в подобна ситуация? Прилагам видео на проблема. https://youtube.com/shorts/eIoHOSUNQ2I? ... i6kECzhO6T
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2025 4:52 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Под металното коляно на помпата(в което влиза маркучът) има О-пръстен - слагай нов. Ако не намериш ОЕМ, вземи по размер и искай гумата да е тип "Витон".
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2025 7:12 pm |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
Бих допълнил само след смяната на О-пръстена да вдигнете предницата на крикове, примерно, и да навиете няколко пъти пълно ляво-дясно на загасена кола. След това и на запалена още няколко пъти. Гледайте казанчето на хидравликата за мехурчета/пяна. Ако има може да се повтори процедурата още няколко пъти до пълно обезвъздушаване.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2025 8:32 pm |
|
|
|
Alxx
|
Тео, това е някакъв извратен перфекционизъм  Става и на чакъл, кал, сняг, реглажен стенд, ако държиш на идеален вариант. Иначе и в движение върши работа.
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2025 11:34 pm |
|
|
|
pantata
|
Ако е насмукала въздух по-добре така  а и ще стане ясно има ли и друг проблем веднага. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
| Нед Яну 05, 2025 8:03 pm |
|
|
|
Impreza2009
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 15
|
здравейте колеги, за съжаление и аз имам проблем със сервото... мисля че серво помпата е отишла, направих видео (колега върти волана и аз снимам) вчера едвам паркирах, волана супер тежък, и чак изгасна колата... https://www.youtube.com/shorts/mGqFrskkOp8помпата ли е или? ще се ходи на сервиз, това е ясно, аз не очаквам проблема да се реши тук във форума, просто искам да насоча механика.... изведнъж станаха много проблемите, виско муфата, също е за смянa, почвам леко да се отчайвам....
|
|
|
|
| Съб Яну 18, 2025 1:14 pm |
|
|
|
sda_65
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0888858578
Рейтинг: 30
|
|
Сигурен съм, че е помпа. Този филм го играх май месец сменях О пръстени , маркучи и накрая се оказа помпа.Пратих помпата в прехвален сервиз в София. три пъти ми я връщаха със същия проблем срещу 350лв.ремонт, транспорта и в двете посоки за моя сметка . Добре е че шефа на сервиза излезе пич и ми върнаха 350лв. След което повиках неволята и понеже все пак съм технически грамотен разглобих помпата и си я ремонтирах, няма нищо сложно. Ако искате повече инфо телефона ми го има в подписа. Ако сте от Варна можем да се видим и да ви помогна с проблема. Поздрави!
|
|
30
|
|
| Съб Яну 18, 2025 4:06 pm |
|
|
|
dimitrov 1969
Регистриран на: Пон Май 23, 2016 5:27 pm Постове: 469 Местоположение: Сливен
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251     
|
|
Да използвам темата ... И на мен ми предстои смяна на хидравличната помпа... За ОЕМ такава ми дадоха цена от 1700-2000 лв при запитване на няколко места....което си е направо недостижима цена поне за мен...Реших да сложа афтърмаркет,която намерих за 230 лв.с доставката.. Въпросът ми е следният...Някой може ли да препоръча качествен сервиз в страната/занимаващи се само с хидравлики/,за да мога да пратя оригиналната си след смяната й,за да я ремонтират и да ми е готова като резервна....?
|
|
|
|
| Нед Яну 19, 2025 11:30 am |
|
|
|
Vmax
|
dimitrov 1969 написа: Да използвам темата ... И на мен ми предстои смяна на хидравличната помпа... За ОЕМ такава ми дадоха цена от 1700-2000 лв при запитване на няколко места....което си е направо недостижима цена поне за мен...Реших да сложа афтърмаркет,която намерих за 230 лв.с доставката.. Въпросът ми е следният...Някой може ли да препоръча качествен сервиз в страната/занимаващи се само с хидравлики/,за да мога да пратя оригиналната си след смяната й,за да я ремонтират и да ми е готова като резервна....? https://felix.bg/Срещу Субаруленд са, правят рейки и кардани доста добре. Питай в Субаруленд дали се справят така и с хидравличните помпи.
|
|
|
|
| Нед Яну 19, 2025 4:06 pm |
|
|
|
Impreza2009
|
sda_65 написа: Сигурен съм, че е помпа. Този филм го играх май месец сменях О пръстени , маркучи и накрая се оказа помпа.Пратих помпата в прехвален сервиз в София. три пъти ми я връщаха със същия проблем срещу 350лв.ремонт, транспорта и в двете посоки за моя сметка . Добре е че шефа на сервиза излезе пич и ми върнаха 350лв. След което повиках неволята и понеже все пак съм технически грамотен разглобих помпата и си я ремонтирах, няма нищо сложно. Ако искате повече инфо телефона ми го има в подписа. Ако сте от Варна можем да се видим и да ви помогна с проблема. Поздрави! и си прав, помпата е! и за капак и пистовите ремъци трябва да сменят, айде ремъка е единия 20лв, помпата чакам обаждане да разбера колко ще е .... благодаря за предложението за помощ  доста далече съм от Варна обаче....
|
|
|
|
| Чет Яну 23, 2025 2:58 pm |
|
|
|
Impreza2009
|
|
днес прибрах колата от сервиза... двата пистови ремъка са сменени, огромнa е разликата, воланът не е тежък вече, обратни завои направих няколко, също нямаше нито проблем, ноти свистене... питам се дали наистина трябва и помпа да се сменя...
механикът обаче ми каза че и помпата трябва да се смени, защото лагерът й свисти и по негова преценка е за смяна...
ОЕМ струва 660 евро, намерих една която е за 150 евро, естествено не ОЕМ, ще пристигне другата седмица...
въпросът е дали наистина е наложително, това за съжаление няма как сам да преценя, доверявам се на мнението на механика...
|
|
|
|
| Пет Яну 24, 2025 10:51 am |
|
|
|
Impreza2009
|
|
| Чет Яну 30, 2025 4:51 pm |
|
|
|
sda_65
|
|
Монтира ли вече новата помпа? Защото и аз преди да си ремонтирам помпата, купих една такава и след монтажа и се оказа.че свири повече от старата. Дано при тебе не е така, но китайска работа. Затова се наложи да извадя, ротора от старата и го монтирах в корпуса на новата и нещата се случиха. Поне лагера, семерингата, уплътненията и клапана са нови. Лагера се избива много трудно, понеже трябва точен дорник за да не се повреди канала за уплътнението. Мога да ти покажа нагледно за какво става въпрос със снимка на Вайбър.
|
|
|
|
| Чет Яну 30, 2025 6:23 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Проблем със смяна на лагера няма колега. Проблемът е, че като разглобиш помпата няма ремонтни комплекти за уплътненията. Преди Субару предлагаше китове за своите помпи. Сега ги продава като Форд - само цяла помпа. Могат да се търсят афтърмаркет, но е тегаво. Понякога може да се използва и старото уплътнение (металическо с гумирани отвори) Ако тази помпа, която си купил е ок, изобщо не го мисли. За тия пари е подарък.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Чет Яну 30, 2025 7:05 pm |
|
|
|
pantata
|
Преди години си купих от щатите 2 комплекта за помпа на б13 h6. Качеството е добро, поръчвах ги през ggbg, така че оскъпиха малко. Ако не съм дал втория комплект на новия собственик се търкаля някъде в мазето, ще потърся и ако го намеря ще подаря на някой мераклия да ги пробва и той. Това е линка към магазина в ebay ако иска още някой да поръчва https://www.ebay.de/str/bestpartsonline ... media=COPY Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
| Чет Яну 30, 2025 7:42 pm |
|
|
|
sda_65
|
|
| Пет Яну 31, 2025 7:09 am |
|
|
|
Impreza2009
|

sda_65 написа: Монтира ли вече новата помпа? Защото и аз преди да си ремонтирам помпата, купих една такава и след монтажа и се оказа.че свири повече от старата. Дано при тебе не е така, но китайска работа. Затова се наложи да извадя, ротора от старата и го монтирах в корпуса на новата и нещата се случиха. Поне лагера, семерингата, уплътненията и клапана са нови. Лагера се избива много трудно, понеже трябва точен дорник за да не се повреди канала за уплътнението. Мога да ти покажа нагледно за какво става въпрос със снимка на Вайбър. монтираха я вчера да, и не съм особено доволен... след 2 дена каране ми прави впечатление, че ролките и самата помпа тракат като тракането при дизелов двигател, това не беше преди така... майстора който я сложи ми каза, че доста са се борили за да я вкарат в движение, трябвало е да отпуснат пистовия ремък, и в началото е "пръскала" доста, така той се изрази днес при маневри за да паркирам при въртене на волана на място ми направи впечатление, че оборотите играят, падат и колата почти изгасна... почвам наистина леко да се отчайвам... ще Ви пиша на вайбъра, ако е удобно
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 10:42 am |
|
|
|
sda_65
|
|
Колега, това с ремъка е ала-бала, тои върти и генератора и като е хлабав ще започне да свири при натоварване. Въртенето на място също няма да помогне. Това, че са ти казали че лагера на твоята помпа свири също е ала-бала. Сега ходих до гаража, където имам една оригинална разглобена помпа и си спомних,че оригинално нямат въртящ лагер. Оста лагерува на специална втулка и към шайбата има една семеринга 18х30х8мм. и това е. Поздрави! ПС: Относно оборотите, отзад на помпата излиза едно кабелче, което е датчик за налягане и когато помпата вдигне налягане по него се подава сигнал към двигателя, за да се вдигнат оборотите. Виж дали е свързан и да не е прекъснат.
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 11:42 am |
|
|
|
Impreza2009
|
sda_65 написа: Колега, това с ремъка е ала-бала, тои върти и генератора и като е хлабав ще започне да свири при натоварване. Въртенето на място също няма да помогне. Това, че са ти казали че лагера на твоята помпа свири също е ала-бала. Сега ходих до гаража, където имам една оригинална разглобена помпа и си спомних,че оригинално нямат въртящ лагер. Оста лагерува на специална втулка и към шайбата има една семеринга 18х30х8мм. и това е. Поздрави! ПС: Относно оборотите, отзад на помпата излиза едно кабелче, което е датчик за налягане и когато помпата вдигне налягане по него се подава сигнал към двигателя, за да се вдигнат оборотите. Виж дали е свързан и да не е прекъснат. то хубаво блабла, ама много пари отиоха покрай това... все пак разчитам на майсторите да са си свършили работата... дотчика отзад е свързан да! дано тази неоригинална помпа все пак да има качество, ако не ще върна старата
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 1:25 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Колега, сутрин в студеното лесно ли пали? И колко въртиш докато запали? С газ ли е?
|
|
|
|
| Пет Яну 31, 2025 4:41 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|