Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Минаване на ГТП след последните промени 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гледам в ЕмКомплект (там ми е най-лесно), че ги има - дали са същите - Марка JMJ пише

Прикачени файлове:
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png [ 228.47 KiB | Прегледано 4926 пъти ]
Пет Яну 10, 2025 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Марката да, ама как да уцелиш правилния модел вече не знам :)

Питай и за мойта, ако ходиш?

Съб Яну 11, 2025 10:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Избраха ми го по VIN,като пасна без никакви допълнителни интервенции.Гарнитури, болтове,пружинки на болтовете,всичко имаше в комплекта.Катализаторите са два,като първия е точно като третия,който е постнал Божо.Назад на този който сложих има още един плосък.Има си и отворите за сондите.

Вто Яну 14, 2025 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Екстра, ама за турбо модели не виждам и затова питам Божо.

Вто Яну 14, 2025 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Аз не съм се наканил още, а и не съм турбо, че и друга марка :facepalm:
Звънни ги питай.

Вто Яну 14, 2025 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Последно минах с Форко дизел и излезе Група 4 - най-екологична ! Найс[emoji12]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Вто Яну 14, 2025 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет!

И моят аутбек не мина прегледа, оказа се, че изобщо няма катализатор. Гледам, че колега във Варна е сложил JMJ.
Някой може ли да ме насочи към сервиз в София? От Ем комплект директно ме изритаха и казаха "за субару само оригинални може". Ама моето субару не заслужава оригинален, който струва колкото половината кола...

Предварително благодаря!

Пет Яну 17, 2025 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1074
Автомобил: Forester 2010, 2.0 D
Телефон: 08осем20четири6044
Рейтинг: 577
Отговори с цитат
Miro1972 написа:
Последно минах с Форко дизел и излезе Група 4 - най-екологична ! Найс[emoji12]

С дизелите нямаме грижа. Когато са изправни де...
И на мен последният път ми бяха казали, че направо си бия към границата на Евро 6.

Пет Яну 17, 2025 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Биеш д*довия :) Като почнат да мерят азотни окиси пак ще говорим.

Колега по-горе - звънни на Мимо и си поръчай от него, щом на Мулето фирмата не ти ще парите.

Пет Яну 17, 2025 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Forester 98 2.0
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
През декември не минах прегледа с моя бек 2.5 2002г. ДВГ-то е след основен ремонт, не харчи масло, работи като часовник, харчи 10 и нещо газ. Мислех, че на газ ще покрие емисиите, ама не. 0.7 било и на двата вида гориво. Взех от Аутодок промоционален Oyodo, пише че е правен в Европа - явно поляци. Нищо чудно jmj и тези да са едни и същи. 407 лева на Коледа, сега е 518 (28% отстъпка от 720 явно все е в промоция :D ) Пасна идеално и с детето го сложихме за час. Имаше си всички болтове и гарнитури вкл и онази шайба от плетени нишки. Така, че ми останаха допълнителните гарнитури дето ги взех. В нета препоръчваха този тип катализатори като се сложат да се изпече питата като се остави на празен ход да загрее до две завъртания на вентилатора. Повишавало издръжливостта на менте елемента. Минах без проблем и освен това вече като мина зад колата не се усеща мириса на горивото - газ или бензин, а нещо като бакелитна миризма. Същата каквато беше на сеатчето ни като почти ново преди години. Все пак връщам резонаторното гърне, че ми се иска поне два три прегледа да избутам а им дават 20-30 Хил км. Ние караме всеки ден по 150 и бързо навъртам тези лимити.
 15

Пет Яну 24, 2025 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 67
Автомобил: Subaru Outback 2.5 , 2007г. 173кс.
Нов фен
Отговори с цитат
Днеска минах гтп успешно. Колата е Аутбек, 12.2007г.,173к.с., автомат, на 287 000км. Карам е само със 100 октана от ОМВ. Двигателя беше загрят, изрично ме питаха. Имайте предвид, че в началото стойностите не бяха добри, но проверяващия ми обясни, че колата трябва предварително да се покара малко повече на високо скорост, за да се издуха всичко по системата. Затова задържа педала на газта за около минута на по-високи обороти и лично бях свидетел как параметрите се промениха и всичко си дойде на мястото. Получи си отново евро 4 стикер.

Съб Фев 15, 2025 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 35
Автомобил: Subaru Forester EJ20 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Кой е Мимо, от който поръчвате катализатори?
И аз едва минах миналата зима ГТП по същата причина, бих си взела нов.

Съб Май 03, 2025 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
dians написа:
Кой е Мимо, от който поръчвате катализатори?
И аз едва минах миналата зима ГТП по същата причина, бих си взела нов.

viewtopic.php?f=10&t=3791&start=0

Съб Май 03, 2025 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
На моя понеже гърнето е от Драго, (екстриим тунинг) си отидох при него и той ми предложи евтин вариант китаец за 700лв и Немец за 1100лв, Избрах немеца и 300лв монтаж. На прегледа даде 0,00 също като портфейла ми :facepalm:

Чет Юли 31, 2025 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 265
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с Forester 2.5 XT 2005 и преди няколко месеца не можах да мина техническия преглед, показваше ми стойности 06-09. Оказа се че нямам катализатор и освен това количката има малко тунинг до към 300 коня някъде и не се получи. И на бензин и на газ едно и също показваше. Отидох при един майстор тенекеджия който казаха че е добър и той едва успя да ми намери нов катализатор от Полша или Румъния не помня точно. Катализатора не беше оригинален а съвместим с моя модел, потдържаше Евро 5 и струваше малко под 1000лв. Сложи ми го и след хубаво загряване пак трудно минах, понеже казаха че е нов и не се е отпушил напълно. Но така пък смесите ми се объркаха, колата на бензин след тунинга е настроена при Калин а на газ при Тони Динамик Арт и катализатора промени перфектните настройки. Добре че това го бях предвидил и майстора ми сложи катализатора на фланци и след прегледа веднага го махнах и всичко си дойде както трябва. Сега имам в мазето чисто нов катализатор за следващия преглед. Помислих си известно време дали да го оставя и да си карам с него, но аз съм от Кърджали и трябваше да ходя първо пак при Калин в Пловдив и след това при Тони в София който е страхотен но при него се записва час предварително няколко седмици. И даже да съм готов да преглътна тези неудобства с губенето на време и разкарването, най-вече ме спря това че до Пловдив най-малкото трябваше да карам с лоши смеси и ме беше страх дали това няма да се отрази зле на двигателя. И те така, но в България майстора не успя тогава да намери катализатор за турбо Фори.
 15

Съб Сеп 06, 2025 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2