Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Още един Форестър 2.5 ХТ 300 кончета 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Екстра си :) Пожелавам ти да подпикваш от кеф, когато я нагазиш и специално по сняг. Тая Събота е съборът на Белмекен, качи се да я почешаш качествено.

Сря Яну 22, 2025 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 265
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря. :) Едва ли ще успея да дойда. Иначе много ми се иска да дойда на някоя сбирка, да видя на живо как изглежда броня на STI и да пробвам и седалки на STI. Да разбера примерно дали са по-твърди от мойте кожените
понеже все пак са спортни или са по-удобни, говоря за всекидневно каране. Че сега си мисля и за смяната на бронята и седалките но там май е доста сложно. Пък и няма да има смисъл ако са ми по-неудобни. Ще дебна за някоя по-близка сбирка по нататък. :)

Чет Яну 23, 2025 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кацни някой четвъртък на седмична сбирка в София и ще видиш няколко форестъра като твоя с исканата от теб комбинация.

Чет Яну 23, 2025 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ще послушам съвета ти Alxx :). Но ще изчакам да мине зимата.

Съб Яну 25, 2025 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Forester 2.5XT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Добре си дошъл някои четвъртък в 20 във Ринг мола и ще видиш и двете неща.
Аз съм със седалките от стй хечбек където са алкантара в средата и кожа отстрани.
Лично за мен са ми по удобни от оргигиналните кожени и по хубаво ме обхващат.
Играчка е да се насадят във форко но поне за мен си заслужава.

Вто Яну 28, 2025 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ти що неща си насадил - ще има да му светкат очите :)

Вто Яну 28, 2025 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Noonelololo написа:
Благодаря. :) Едва ли ще успея да дойда. Иначе много ми се иска да дойда на някоя сбирка, да видя на живо как изглежда броня на STI и да пробвам и седалки на STI. Да разбера примерно дали са по-твърди от мойте кожените
понеже все пак са спортни или са по-удобни, говоря за всекидневно каране. Че сега си мисля и за смяната на бронята и седалките но там май е доста сложно. Пък и няма да има смисъл ако са ми по-неудобни. Ще дебна за някоя по-близка сбирка по нататък. :)

2003 WRX седалки са по-добри от същото поколение СТИ и са кажи речи болт он. По дебели са, същата опора дават и не ръбят на дълъг път.
Много зависи и колко е едър човек, но оригиналните не стават за по спортно каране.
По нагоре колега и писал и за по новите СТИ седалки от хеча, трябва да пробваш и да видиш какво може да се намери на пазара

Сря Яну 29, 2025 12:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за предложението Tonkoveca, ще бъде супер да видя на живо бронята и да усетя седалките, не само да гледам разни клипчета. :)

Vmax не знаех че и от WRX стават, това е чудесно, досега мислех че стават само от STI от 2002 до 2007 години независимо от модела.
Иначе аз съм дребничък и ще се мушна във всяка. Мен чуденето ми е точно дали спортната седалка е толкова мека и удобна както кожената с която съм сега, понеже поне на снимки спортната ми изглежда по-тънка.
А там нали се набляга на страничната опора и не толкова на комфорта. То това си е доста субективно де, но вече съм по-спокоен като знам че има колеги с такива седалки които ще мога да видя на живо.
А дотогава ще се оглеждам за такива от STI и WRX, така че ако някой иска да се отърве от неговите да ме има предвид. :)

Тук намерих един комплект брони от STI, не са оригинални и ми идват скъпички но пък и нямам представа колко им е нормалната цена. Също така решетката и задното крило ми изглеждат като мойте, или поне аз не намирам разлика.
https://www.olx.bg/d/ad/palen-body-kit-sti-2-type-m-za-subaru-forester-sf-facelift-CID1243-ID9CrMV.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0

Сря Яну 29, 2025 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В линка който си пуснал е описано SF.
Това е по стария модел Фоз

Не бих се хвърлил на визуален тунинг, явно те кефи колата, подобри тези неща които са в минус на модела - седалки и шумоизолация, направи вратите, подкалници и багажник. Тия неща правят разлика в качеството и комфорта на пътуване. Брони, прагове и тн са малко макиаж фукни.

Чет Яну 30, 2025 12:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
О да, за шумоизолацията и тъмно фолио на прозорците вече имам уговорен час за края на месец Март.
Също спирачките е сигурно че ще ги сменя до края на годината.

Броните и седалките не са ми нещо належащо и не знам дали ще ги сменям но ми е интересно и имам мерак. Знаеш как е колега отначало като си купиш нова кола а тази определено си заслужава.
Като претръпна ако дотогава не съм ги сменил вероятно ще си остана с мойте. Въпроса е как да устискам дотогава. :)

Чет Яну 30, 2025 1:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вече съм на тема седалки и в момента усилено си търся от WRX или STI но единствените които намерих са тези от една автоморга за Субару.
Става въпрос за първата снимка, цената е 500лв а модела е от Impreza WRX 2008. Дали тези седалки изобщо ще станат на моята кола, мисля че стават само от WRX и STI от 2002 до 2007 година.
Но едвам и тях намерих, нещо тук няма никакъв избор или аз не търся както трябва.
Чак започвам да се чудя дали не е добра идея да си докарам седалки от Англия като тези на снимки 2 и 3. Няма да имат регулиране на височината заради десния волан но иначе би трябвало да станат. Какво мислите, някой правил ли го е този номер.

Прикачени файлове:
1.jpeg
1.jpeg [ 373.84 KiB | Прегледано 3841 пъти ]
2.png
2.png [ 2.64 MiB | Прегледано 3841 пъти ]
3.jpg
3.jpg [ 400.85 KiB | Прегледано 3841 пъти ]
Пон Фев 10, 2025 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Първо тествай и виж как ще са ти, пък тогава търси и поръчвай. Може изобщо да не искаш да минеш на по-спортни!
Аз моите едните си ги докарах от УК - само предни... няма регулиране но пък нашата шофьорска, там винаги е доста по-запазена :giggle:
Малко е разправия с пратките/доставките, но ако се разбереш с продавача не би трябвало да има грижи.

Пон Фев 10, 2025 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Noonelololo написа:
Вече съм на тема седалки и в момента усилено си търся от WRX или STI но единствените които намерих са тези от една автоморга за Субару.
Става въпрос за първата снимка, цената е 500лв а модела е от Impreza WRX 2008. Дали тези седалки изобщо ще станат на моята кола, мисля че стават само от WRX и STI от 2002 до 2007 година.
Но едвам и тях намерих, нещо тук няма никакъв избор или аз не търся както трябва.
Чак започвам да се чудя дали не е добра идея да си докарам седалки от Англия като тези на снимки 2 и 3. Няма да имат регулиране на височината заради десния волан но иначе би трябвало да станат. Какво мислите, някой правил ли го е този номер.

За това на първата снимка трябва да ти платят за да го пипнеш…
Не бързай, огледай и обяви за коли на части, все ще излезе нещо читаво, но за да си доволен трябва да пробваш - така ще си сигурен кой модел ти пасва най-добре

Вто Фев 11, 2025 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Така ще направя както казвате колеги. Ще изчакам и ще пробвам първо да видя дали ще ми допаднат и после ще се оглеждам за нещо найстина хубаво. Ако не успея, ще се насоча към UK.

Иначе през това време не спя, имам уговорени задни спирачки от Legacy а вече си намерих и предни. :)

Вто Фев 11, 2025 9:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте честито за колата.Мога да потвърдя за джантите 17 с 225/55/17 гуми са много добър ъпгрейд.Препоръчвам ти да разгледаш джанти Rota.След като сложих тези джанти( тежат7.5 кг) предните 17 ги теглих 11.5кг.Разликата е огромна усеща се все едно си вдигнал коне.Даже още по добре управлението на колата се променя.
Колко струват разпънките и има ли разлика след поставянето им?

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Карам тази кола вече 11 години и още ме радва.
20240720_120905.jpg
20240720_120905.jpg [ 841.39 KiB | Прегледано 3739 пъти ]
Пет Фев 14, 2025 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте колега, благодаря. Преди два дни ми пристигнаха летни CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 7 размер 225/50 R18 каквито са ми и сегашните. Просто конете са предостатъчно за мойте възможности и умения а визията с тези джанти много ми харесва.

Двете разпънки общо струват 290лв, не помня поотделно коя колко беше. Имам ги от три седмици и през това време не съм излизал от града а на връщане от Пловдив до Кърджали карах през Паничково през нощта и беше заледено така че карах доста бавно и внимателно
и не мога да кажа дали има разлика преди и след, просто скоростта ми беше найстина бавна. Мисля че разликата ще се усети при по-висока скорост. Но колегите които ме посъветваха по напред в темата за тях са с много повече опит от мен, така че щом те ги препоръчват и казват че има разлика, вярвам че е така. :)

Пет Фев 14, 2025 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора.Наистина за визия18 джанти ще е по добре. Да си караш с кеф колата дъги години.

Съб Фев 15, 2025 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В събота имах неблагоразумието да разгледам и да се повозя на Форестъра на Tonkoveca. Оттогава страдам от хронично безсъние а като заспя само брони и седалки са ми в главата. :)
Седалките обаче на които попадам са все някакви окъсани и неугледни, така че отново и този път по-сериозно се замислям да си вкарам от Англия и по конкретно точно тези които бях дал за пример в по-горен пост.
Въпросът ми е някой знае ли дали ще станат за моята кола. Това което пише на обявата на продавача е единствено следното - Subaru Impreza STI Seats WRX Bug Blob Hawk Eye Forester GC8 GDB 2000-2007.

Прикачени файлове:
2.png
2.png [ 2.64 MiB | Прегледано 3595 пъти ]
Вто Фев 25, 2025 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
На предните си слагаш твоите шини(или поне шофьорската) и си имаш управление. По спомен на 4 болтчета се държат. Задните вероятно ще се натъкмят и те, ама не знам дали няма да има заигравка заради страничните панели на горския.
Между другото, тоя модел седалки са джиджени на вид, но не са комфортни и ако си висок са кофти заради късото седало(аз, съм 1,87). Позицията и дължината на облегалката също не са за висок човек - вратът не ляга където трябва. Аз имам по-стар модел на тия от снимката и почвам да се чудя дали да не ги махам. За мен най-готината серийна седалка Субару е от 2,5 ХТ преди фейса, доста различна е от твоята.

Вто Фев 25, 2025 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами аз съм си доста нисичък ( 1,60 - 165 ) и височината няма да ми е проблем. Така че ако е само за дължината не ме бърка.
Това което ме притеснява е дали са прекалено твърди, на колегата бяха много удобни но неговите са 2008-2014 Subaru WRX STi Alcantara suede.
Иначе за външния вид се насочих към тях понеже са тъмно сини като Форестъра ми и мисля че ще изглеждат страхотно в него.
Но ще станат, ако правилно съм те разбрал.

Иначе и едни други ми харесаха но са по-скъпи и не са в отлично състояние, иначе изглеждат доста удобни.
SUBARU IMPREZA RECARO SEATS WRX STI GRB 330S HATCH SPEC C 08-12 INTERIOR

Прикачени файлове:
Recaro.jpg
Recaro.jpg [ 277.21 KiB | Прегледано 3588 пъти ]
Вто Фев 25, 2025 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >