Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 GPF / OPF филтър проблеми 
Автор Съобщение

Постове: 27
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Logus написа:
Още малко наблюдения. Въпреки, че новият Форестър е мек хибрид и го хвалят, че се движи в задръстванията до 5км/ч само на ток (или нещо подобно), са го оборудвали с филтър за твърди частици, който удивително прилича на този в дизеловите автомобили, което за мен е огромен минус. И така, миналата неделя, след 10 дни шофиране само на градско, лампата светна и колата трябваше да се кара 30-тина минути на ръчни скорости във високи обороти с около 110-120км/ч. Почне ли да мига, същото като при дизела - в сервиз и с насилствена регенерация. Уви, тази особеност я научихме чак сега. За мен това е сериозен минус при Форестър.

Здрасти, тепърва почвам да го играя тоя филм с форестър 2021 , има ли друг начин да се изчисти освен в официалния сервиз ? При мен се случи и сега скоростта е лимитирана на 50кмч , проблема е че живея в Шумен и не мога с тая скорост да стигна дори до Варна.
Благодаря

Съб Мар 01, 2025 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4388
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Който си е плащал на Launch-a лиценза може.

Нед Мар 02, 2025 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Logus написа:
Още малко наблюдения. Въпреки, че новият Форестър е мек хибрид и го хвалят, че се движи в задръстванията до 5км/ч само на ток (или нещо подобно), са го оборудвали с филтър за твърди частици, който удивително прилича на този в дизеловите автомобили, което за мен е огромен минус. И така, миналата неделя, след 10 дни шофиране само на градско, лампата светна и колата трябваше да се кара 30-тина минути на ръчни скорости във високи обороти с около 110-120км/ч. Почне ли да мига, същото като при дизела - в сервиз и с насилствена регенерация. Уви, тази особеност я научихме чак сега. За мен това е сериозен минус при Форестър.

Колега, не намерих друга тема, където да се споменава GPF , как се справите с този проблем ? Има ли начин да се занули? Поздрави

Пон Мар 03, 2025 9:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Официалните сервизи правиха няколко ъпдейта за тези филтри (GPF).
След 06.2020 всички бензинки с директно впръскване трябва да имат такива.
Този филтър и соленоида на охлаждането (при 2.5) са новите болести на Субару.

Пон Мар 03, 2025 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема