|
Страница 1 от 1
|
|
Forester II - задните светлини не спират да светят
| Автор |
Съобщение |
|
nikolayv
|
|
Здравейте,
От три дни имам следния идиотски проблем - задните габарити не спират да светят и при изключен двигател. Казусът съвпадна с едно ходене на автомивка и се чудя дали не са наводнили нещо, което не е трябвало поради слаби уплътнения (колата е 20 г все пак). За да не ми падне акомулатора съм свалил крушките, но е очевидно, че проблемът трябва да намери трайно решение.
Някакви идеи къде да се търси решението - мога ли сам да се справя, или е хамалогия, съответно да ме насочите към някой сервиз, който би се заел с тази задача.
Благодаря!
|
|
|
|
| Пон Юни 09, 2025 9:59 am |
|
|
|
valqk
|
Отгоре на конзолата на волана има едно копче... щракни го в другата позиция. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Юни 09, 2025 10:06 am |
|
|
|
nikolayv
|
Оценявам чувството за хумор  Тогава сигурно щяха да светят и предните За да спестя и други ненужни мисли - не е блокаж на стоповете, говоря за габарити задни, САМО ЗАДНИ. Предните си гаснат.
|
|
|
|
| Пон Юни 09, 2025 10:49 am |
|
|
|
nikolayv
|
valqk написа: Отгоре на конзолата на волана има едно копче... щракни го в другата позиция.  Колега, поднасям извинения за предишния си пост - оказа се напълно прав, а на мен глупостта ми коства счупени щипки и на двата фара, докато си играх с тях 
|
|
|
|
| Пон Юни 09, 2025 11:51 am |
|
|
|
valqk
|
Няма проблем, колега. Знаех, че е това, но като не съм на място, няма как да ви убедя, докато не пробвате сам. След мивка, редовно го има този проблем, не само при Вас, а габаритите редовно горят. И аз съм бил убеден, че не е от това и установих, че нямам габарити Друг редовен проблем, при ръчките е, че слагат бързи-бавни по средата (неутрална на бързи-бавни) - дърпат 'ръчната' и както е вървяла колата, изведнъж скоростите не работят. Та така, Живи и Здрави 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
15
|
|
| Пон Юни 09, 2025 1:37 pm |
|
|
|
Alxx
|
valqk написа: че слагат бързи-бавни по средата (неутрална на бързи-бавни) - дърпат 'ръчната' и както е вървяла колата, изведнъж скоростите не работят... А, като си го сложиш сам и на другата сутрин немА скорости - паникаааа! 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Юни 09, 2025 3:46 pm |
|
|
|
Rashko-Strashko
Регистриран на: Съб Окт 07, 2017 8:24 pm Постове: 109 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 63 
|
nikolayv написа: Здравейте,
От три дни имам следния идиотски проблем - задните габарити не спират да светят и при изключен двигател. Казусът съвпадна с едно ходене на автомивка и се чудя дали не са наводнили нещо, което не е трябвало поради слаби уплътнения (колата е 20 г все пак). За да не ми падне акомулатора съм свалил крушките, но е очевидно, че проблемът трябва да намери трайно решение.
Някакви идеи къде да се търси решението - мога ли сам да се справя, или е хамалогия, съответно да ме насочите към някой сервиз, който би се заел с тази задача.
Благодаря! При мен го имаше горе долу същия проблем, Алекс ми намери стоп машинки, оказа се, че не е от тях... намерих сравнително читав жичкаджия, проследи къде дава накъсо инсталацията и се оказа, че буксата на теглича е изгнила понеже е оригинална на 23 години и оттам окъсява  Смени я пича и спряха да ми светят. Пробвай и ти, ако имаш познат жичкаджия...
_________________ Купих си Субару аз и го карам във захлас! Лекинко натискам газ и го вкарвам в много ряз... Яко през гората бяга и към мацките посяга... Дизеля го хич не ще, щото ще се преебе...
|
|
|
|
| Пон Юни 09, 2025 10:00 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|