|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
Alxx
|
|
Колегата @tst си скубе брадата със същия проблем в момента и сигурно ще пише.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Авг 05, 2025 10:19 am |
|
|
|
tst
|
|
Това е една от най-досадните грешки на Legacy и Outback ( и не само). Причината може да е всякъква и може да се окаже така, че и да се сменят катализатор, сонди и т.н тя пак да се появи - и в този случай решението е софтуерна забрана.
При положение, че минавате на преглед без проблем (което означава функциониращ катализатор), то решението със забрана не би трябвало да ви притеснява, а иначе в нета е пълно с решения - RC филтър на сондата, симулатор (както вашия) , тапа на сондата и т,н. все решения за нефункциониращ катализатор.
Попитахте за сервиз в София - бих могъл да ви препоръчам Любо в Люлин, но ако искате професионално решение потърсете Калин.
Успех/
|
|
15
|
|
| Сря Авг 06, 2025 8:03 pm |
|
|
|
Kaiser Kar
|

Благодаря, колега! Щом имам някакъв прогрес ще пиша.
Нужна ми е една помощ около свалянето на тия симулатори - искам да ги сваля и да възстановя кабелния сноп, преди да ходя по майстори.
Доколкото виждам, стандартното свързване на тези джиджавки е сигналът от ламбда сондите (син и зелен кабел, идващи от буксата) през белите жички отиват в симулатора и оттам през сините съответно отиват обратно в синия и зеления кабел към ЕКУ-то. Червените кабели, предполагам, са само за захранване, тъй като са само закачени за една жичка. Предполагам, че ще е достатъчно само да откача сондите и наново да вържа синя със синя и зелена със зелена жичка и да откача захранването и масата на симулатора, за да се върне в заводско положение?
С жълто съм оградил две черни жички, които изглеждат завити на 180 градуса. Не намерих следи нещо да е прекъсвано, но ми стана странно, че са завити по този начин. Не изглежда да е прясно работено върху тях.
P.S. Как се откача буксата, която е фиксирана върху скоростната кутия. Без колене останах от чуперене по тия кабели.
Благодаря!
Прикачени файлове:
O2 simulator.png [ 4.8 MiB | Прегледано 983 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Авг 11, 2025 2:40 pm |
|
|
|
|