Отговори на тема
 Задни амортисьори за Форестър SH 2009-a 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Форестър SH
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

Някой дали е монтирал тези амортисьори Pedders EziFit Rear Suspension Conversion Kit. Raised / Heavy Duty / LPG fitted cars. Subaru Forester, SH &SJ 803045
като заместител на самонивелиращите се?
Исками се да повдигна малко задницата или варианта с +35 мм IRONMAN Heavy Duty комплект за задно окачване, подходящ за Forester SH от https://subarak.pl/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B ... er-sh.html

В момента съм с все още оригиналните SLS, но нещо взе доста да се люшка, няма омаслявания по тях.

Дайте мнение какво да избера. Субаруто е с газова бутилка на мястото на резервната гума.

Съб Май 03, 2025 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Аз слагах на моя форестър SH 2008 г такъв комплект от поляците и ми излезе на добра цена и колата застана доста добре. Очаквах да се вдигне повече, заради лифта от пружините, но и така стана добре стойката, вече не беше, като "немска овчарка". :)
За да съм сигурен в частите си писах няколко мейла с тях и ме посъветваха да взема не ОЕМ амортисьорите, а амортисьори Bilstein, защото били по-корави от ОЕМ. Числото на твърдост е по-високо на Билщайна от ОЕМ-ските. Мимо от Варна ми предлагаше ОЕМ комплект за пълна конверсия от самонивелиращи се към обикновени за повече пари (с отстъпката, като за форумец) от колкото ми излезе от Полша с доставката и Билщайн амортисьори, които според мен бяха по-подходящи за моите изисквания. Комплекта на Мимо е с обикновени пружини без лифт, та реших да спестя от фланци за повдигане направо с пружините на Iron Man +35мм.
Надявам се, че съм бил полезен! :)

Поздрави!
:beer: :beer: :beer:

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Чет Май 08, 2025 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Форестър SH
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението на valeri_vachev!

Някой ако има впечатления и с комплекта на Педерс, подсиления да пише.

Чет Май 08, 2025 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
35mm е огромен лифт, особено ако са подсилени... повече като за каравана; все пак бутилката пълна и резервоар на 1/4 пълен е същото като пълен бензинов резервоар. Отпред има ли лифт? Бяхте ли на реглаж после? Аз се чудих за дизела какви да сложа, че единия нивомат омасли и накрая си взех ... на втора ръка пак нивомат.

За Pedders има противоречиви отзиви - в смисъл че се разтропвали. Иначе пружините са супер.

Пон Май 12, 2025 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Форестър 2.0Х 158 h.p.
Рейтинг: 101
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще си копирам мнението от темата : " Решение за увиснала задница" -

"След 6 години експлоатация на pedders heavy duty-kit червени , пружината на задния ляв амортисьор се счупи . Добре че е на последната витка от към тарелката , по нищо не се усещаше че е счупена , наведох се да ударя една водоструйка на подкалника и тогава я видях , а не съм товарил колата от лятото за морето . Във вторник ще заръчам само пружини каяба RA6028 , че нещо не ми се купуват pedders ."

Пон Май 12, 2025 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Subaru Forester SH
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте някой може ли да ми даде номер на стандартните пружи за смонивелиращите амове. Или да ме посъветва от къде да си поръчам нови такива пружини?

Вто Сеп 16, 2025 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема