Отговори на тема
 Поставяне на АГУ на Субару аутбек 3.6 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: Настоящ Subaru Outback V 3.6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, престои ми поставянето АГУ на Субару Аутбек 3.6 фейслифт (2018) и избор къде да бъде монтирана. Засега съм се спрял на Брц София, но ще съм благодарен някой да сподели мнение за конкретния двигател къде е поставял и /или къде препоръчва. Същевременно необходимо ли е АГУ да има смазване на клапаните или друга особеност. Благодаря предварително.

Пет Окт 17, 2025 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, почетете форума и най-вероятно ще се откажете от БРЦ София.
Dynamic ART като цяло. Чака се, но си заслужава - особено за монтаж. :good:

Пет Окт 17, 2025 10:09 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
БРЦ София - не.

Както каза Валяка по-горе - Динамик Арт.

Пет Окт 17, 2025 10:24 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Предишното ми Субару аутбек 2.5 IV беше с монтирана АГУ от динамик арт и беше с проблем, който точно в БРЦ ми го отстраниха. Иначе другия вариант който обмислям е бензин-газ в Благоевград.

Пет Окт 17, 2025 10:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 2011
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
БРЦ слага и Митака. На мен ми сложи. Като цена една идея по-скъпо от други места.
Като монтаж и работа отличен, никакви забележки.
Но винаги има но , като срок просто забрави , три седмици седя колата. :(

Относно смазването на клапаните, БРЦ си имат алгоритъм който периодично впръсква бензин на определен брой тактове , което ми се струва доста хитро като идея. Пише го и на официалния сайт.

Стара австралийска поговорка.

Пет Окт 17, 2025 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
ronhi написа:
Предишното ми Субару аутбек 2.5 IV беше с монтирана АГУ от динамик арт и беше с проблем, който точно в БРЦ ми го отстраниха. Иначе другия вариант който обмислям е бензин-газ в Благоевград.

Най-добри отзиви идват от БРЦ Пловдив, моите впечатления от БРЦ София са негативни от личен опит, но доста назад във времето и нещата може да са променени.

Тони е един от малкото хора, които са специализирани в ГИ за Субару и освен че познава газовите уредби, има доста добра експертиза и за самите коли - т.е. ще ти хване проблеми които не са свързани с газтта и т.н.
Отделно работи много добре и със специализираните сервизи за Субару, така че това е бонус при проблеми.

Минус при него е претоварването и че работи сам, затова човек трябва да си предвиди поне седмица за читав монтаж и настройка.

3.6 не е толкова труден за газифициране, по-важното е да технически изправен автомобила...

Пет Окт 17, 2025 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за споделеното инфо. Другия вариант, който също обмислям е https://benzin-gaz.com/, като гледам че имат известен опит със Субару, но не точно с този двигател…

Пет Окт 17, 2025 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Скептичен съм към каквито и да е доработки по оригинален автомобил. Единсвтено на 1 човек имам доверие да ми сложи газово на Субаруто и това е Иво Цочев от Варна. Защото и той кара Субару и първото газово ми го монтира преди повече от 20 г. За 3.6 от личен опит няма смисъл от истема за смазване. Аз имам, но почти не я бара при 80% градско каране и 1000 оборота.

Съб Окт 18, 2025 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Както виждаш колега, мнения всякакви. Аз бих се доверил на Динамикарт, но това е пристрастно мнение - приятел ми е и знам какво може и знае(Опитвам се да бъда безпристрастен, но уви, Влади почина и Тони и Калин са единствените хора на ниво софтуер, които бих препоръчал). Най-вероятно мен би ме пратил да си я сложа сам и да я провери след монтажа.... ти имаш лош опит от него... та всеки с мнението и опита си. Успех на газифициращите се, особено с директно впръскване (не е твоя случай). Всеки има различен опит с газифицирането. Аз карам на газ от 2003-та - и нямам проблеми или се оправям сам. Та мнения всякакви, въпросът е да няма проблеми колата.... Вземаме стари кошници и по-новите са по-чувствителни на интервенции. Когато не знаем реалния километраж е от още по-голямо значение...
:pardon: :good: :beer:

Съб Окт 18, 2025 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря много за споделения опит. Надявам се всичко да мине добре и при мен с поставянето АГУ.

Нед Окт 19, 2025 7:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема