Отговори на тема
 Subaru 3.0л 2007г Vialle lpi подритва 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На свободен ход можеби до към 1300 оборота подритва и при превключване на газ което е цилиндър по цилиндър още повече. Преди да сменя свещите и бобините като е незагряла добре работи и превключва неусетно. След като ги смених още студена започва с проблем но вече не прекъсва при каране както преди и подритването е по малко. Бобините, магнитно провода беше разслоен две от тях бяха много зле видимо и по свещите. На бензин няма проблем и преди и сега.
Газовата я взех в багажника свалена защото и е изтекла бутилката и е стояла без да работи доста време и при слагането и инжекторите са минали през ултра звук.
Карал съм я малко след като върнаха газовата някой имал ли е такъв проблем, не ми се ходи пак до пловдив

Нед Яну 04, 2026 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблема може да е в помпата, която е в бутилката и може да е стояла на сухо за известно време.

Нед Яну 04, 2026 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4394
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От помпата ще има проблем с високите. Чукни свещите на 0,8-0,9 за начало. Иначе подозирам, че няма да минеш без настройки на газовата.

Пон Яну 05, 2026 7:43 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Свещите които сложих оригинално са си на 0.8.
Има ли някой в София който разбира от тия газови.

Пон Яну 05, 2026 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Питай Тони Динамик арт.

Пон Яну 05, 2026 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Ioan написа:
Свещите които сложих оригинално са си на 0.8.
Има ли някой в София който разбира от тия газови.

Митака може да помогне.

Пон Яну 05, 2026 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Възможно ли е ламбда сондите на газ да работят лошо. По спомен като гледах колата бяха около 3.9v и съвсем малко мърдаха. Иначе тая сутрин превключи на газ неусетно но на връщане и на бензин на място преритваше и после пусна гаста пак с ритане но в общи линии работи сравнително добре. Имал съм форестер с проблем с ламхдата(теснолентова) по друг начин се усещаше но виждах по газовия софтуера че я търси, малко по високи времена после по малки (бензинови,газови) на свободен ход.

Вто Яну 06, 2026 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Разборах че някой компютри пискат повече ток и напрежението на ламбда сондите е по високо при мен видях като дам газ на място 3.6 и 5.5v
Та сега се питам да не е от дебитомера та днес ще му извадя буксата, от какво друго може да е от дрисела?

Сря Яну 07, 2026 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5470
Отговори с цитат
Колега,

По този начин няма да си решиш проблема.
Отиди в сервиз, в случая Митака е най подходящ, за да се разбере какво не е наред.
Може да е слаба маса, датчик и тн по двигателя, може и само от газовата да е проблема, но това не е голф с агу плочка.

Върви при Митака и го помоли той да ти прегледа колата.

Другият ти вариант е Тони Динамик Арт, Любо или Агента.

Успех

Сря Яну 07, 2026 11:41 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Може да се наложи да отида.
При слагане на газова(ville lpi) която е махната от същата колата наистина ли се сваля колектора защото май дърпа въздух от някъде и единия трима е малко по голям а и двата са високи.
По горе бях писал че тока е по голям на Ланда сондите но нещо съм спал докато съм го писал, напротив по малък е за да се получи по високо напрежение, да не заблуда някои.

Сря Яну 07, 2026 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Бяха почистени и разменени AVCS клапаните промяна има но не и решение.
Когато не се прави адаптация на дроселовата клапа а се кара само на газ след откачен акумулатор какви са симптомите? Проблема го прави на и на бензин но е по слабо изразен

Пон Фев 23, 2026 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, бих ви посъветвал да си опишете проблема отначало с всички последващи интервенции и новопоявили се или изчезнали симптоми, но си оправете словореда защото аз се позагубих в превода...

Вто Фев 24, 2026 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
До тук сменени са свещи и бобини изчистени са AVCS клапаните, имаше малък пропуск на вакуум, изчистен е дросела(сравнително чист беше). Възможно е да сменя pcv клапана но едва ли е проблема той.
В момента е по добре и придърпва по меко даже на светофар може да работи гладко и като постой малко да почне леко да подритва и при каране пак подритва но по меко. Днес като закачих акумулатора превключи на газ неусетно но на връщане леко се усещаше превключването.
Като почна да я карам по често и направя адаптация на дросела на бензин може да се оправи и да разбера че съм решил проблема.
По едно време откачах дебитомер и AVCS клапана преди чистенето но не беше от тях. Подозирам малко AVCS клапаните че са за смяна но не знам дали ще ги сменя ако не съм 100% сигурен, най много да сменя PCV клапана че е евтин за всеки случай

Вто Мар 17, 2026 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема