| Автор |
Съобщение |
|
Noonelololo
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 11:01 am Постове: 265 Местоположение: Кърджали
Автомобил: Forester 2.5 XT
Рейтинг: 164   
|
Благодаря. Ще се свържа с него да видя какво ще каже. 
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2025 8:47 pm |
|
|
|
askeless
|
|
На практика окачване в което амортисьор и пружина са един общ елемент (каквото е макферсон тип окачване, но може и да е многолостово отзад) се повдигат по този начин точно с подложки или фланци, както искаш го наречи. Окачване, в което пружина и амортисьор са отделни елементи се повдига по-трудно - зависи от конкретния му вид. Но да, ти и отпред и отзад си с макферсон тип окачване. Което има своите минуси, като висок център на тежестта и дълъг лостов механизъм. За фланци може да видиш и Спас от Хасково, от много години произвежда за Субару.
Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2025 10:33 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
След посещение при Павлин в Пловдив вече съм с 2см повдигнат Форестър с подложки и се надявам вече да не ми опира при пълна кола.
Сега ме е обзела друга мания. Много ми харесва звука на Impreza WRX 2003 и Impreza WRX 2007. Един такъв много плътен, басов и гърлен звук, има една такава в нашия град и като минава бавно покрай сградата в която работя, я чувам съвсем спокойно вътре. Даже не знам какво ще стане ако се натисне педала и се даде повече газ, това е при бавно каране в града. Не знам и дали има значение но е с десен волан от Англия а там нали си имат подразделение на Prodrive и може нещо да е заводски доработена, нямам представа дали стандартните WRX са си така. Въпросът ми е, дали мога да докарам подобен звук на моя Форестър, какво точно трябва да проверя дали имам и какво да търся, някой знае ли.
|
|
|
|
| Чет Апр 16, 2026 6:16 pm |
|
|
|
Alxx
|
Въпрос на вкус, казало кучето... Лично на мен ми харесва най-много звук от следната конфигурация(материалът на тръбите и какъв е охлювът на турбото също има значение): Малка тд04 или вф(тежките турбини пукат по-грубо), неръждаеми тръби Т-304 с даунпайп на 76 преминаващ след фланеца в 63 с крайно гърне Продрайв, Скорпион или Invidia Q300. Плътен, не креслив бълбукащ звук, много басовит и поносим извън града. Аз, съм с такава комбинация, но с дървено неръждаемо задно гърне и звукът е пукащ, груб и на магистрала ти трябват антифони. Изхвърлих го(продава се, ако се интересуваш) и сложих стоково Сакамото(Субару) - возя се в тишина  Ако бюджетът не е проблем, можеш да разгледаш HKS Silent Power и Borla S-нещо си. С моето гърне би влязъл в разумни граници ако си с катализатори.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Апр 16, 2026 6:59 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Аз точно за такъв звук говоря - Плътен, не креслив бълбукащ звук, много басовит но без да ми трябват антифони.  Без катализатор съм, слагам го само за техническия преглед и го махам за да съм сигурен че не ми обърква смесите които са настроени за без. След месец ще ходя пак при Павлин и освен тогава да го питам дали може да направят нещо там при него в сервиза. Моята генерация е някаква преработена и сменена но като не разбирам и дори не мога да обясня каква е. Единствено знам че имам даунпайп 76мм.
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2026 2:47 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Преди седмица смених и задните спирачки с такива от Legacy 3.0R, дисковете са Rotinger а накладките са EBC Green. Спирачките малко са боядисани в жълто но така ги намерих, трудна работа се оказа. Отказах се да правя нещо по генерацията. Остана ми само така бленуваната от мен предна броня от Forester STI и съм готов с това което си бях поставил за цел да променя по колата. Засега друга полезна екстра не се сещам. Единствено след време може да мина на олекотени 17-ки джанти както ме бяха посъветвали няколко колеги по-напред в темата, но това ще стане след 2-3 години като сменям пак гумите понеже сега съм с чисто нови 18-ки.
Прикачени файлове:
IMG_3895.JPG [ 4.07 MiB | Прегледано 961 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Май 20, 2026 7:04 pm |
|
|
|
Alxx
|
Кой ти монтира дисковете наопаки(ляв/десен разменени)? Само DBA се монтират така, но на тях каналите за охлаждане са наобратно на нарезите по диска. Провери каналите за охлаждане между двете шайби на диска - винаги наклонът трябва да е назад спрямо посоката на движение. Така дискът засмуква въздух откъм главината и изнася топлината навън. Ако са право нагоре, тогава следваш само нарезите - външната част на нареза да сочи назад спрямо посоката на въртене.
|
|
|
|
| Сря Май 20, 2026 7:09 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
В сервиза на Павлин в Пловдив ми ги монтираха, аз само там си правя колата. Явно нещо са объркали понеже беше доста натоварено. Като отида следващия път ще им кажа да си ги оправят. 
|
|
|
|
| Сря Май 20, 2026 9:59 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Отдавна не съм се хвалил с нещо ново по колата така че време е.  Павлин ми сложи предни алуминиеви носачи, каза че с тях ще е по-добре и го послушах. Така и не можах да намеря крайно гърне Prodrive но намерих едно Don Silencioso и го сложих. Звука не е толкова агресивен като на Prodrive както ми се искаше, по-скоро е приглушен и по-цивилизован. Но изчезнаха тенекиените високи честоти, сега е изцяло глух и басов. При ниски обороти без газ звучи тихичко, единствено като дам рязко газ се чува един доста силен басов звук. Е, пълно щастие няма но засега повече клоня към това да съм доволен. Ако ми омръзне, след година ще търся пак на Prodrive. 
|
|
|
|
| Сря Юли 29, 2026 4:03 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Търси Герасим Митев в групата във фб, точно в момента продава Продрайв гърне с тръби.
|
|
|
|
| Чет Юли 30, 2026 6:40 am |
|
|
|
Noonelololo
|
|
Знам го Alxx. Аз се бях свързал с него но тогава нямаше Prodrive. Десетина дни след като намерих и сложих моето той изкара това гърне за продаване. Сега вече не ми се занимава пак и да давам пари отново след като веднъж вече съм направил това. Ще си покарам известно време със сегашното да свикна малко с него и ако не ми хареса тогава пак ще правя същото упражнение. Просто за броени дни се разминах с колегата.
|
|
|
|
| Чет Юли 30, 2026 9:02 am |
|
|
|
Alxx
|
Не е било твоето  Запиши го тоя Дон пръдльо да го чуем?
|
|
|
|
| Чет Юли 30, 2026 2:18 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Разбира се, ето го. Това е в два варианта - единия клип е без подаване на газ на свободен ход а другия клип е с подаване на газ но само около 2000 - 3000 оборота. Като правех клиповете не се сетих да натисна за повече обороти понеже си се чуваше доста, чак после на клипа видях че там не се чува чак толкова и трябва доста да се увеличи звука. https://www.youtube.com/watch?v=080jAsSykZAhttps://www.youtube.com/watch?v=eAzHgsnBdnY
|
|
15
|
|
| Чет Юли 30, 2026 7:55 pm |
|
|
|
Alxx
|
Цивилизовано звучи, ама за гръм трябва в движение на пълен надув, демек поне трета 
|
|
|
|
| Чет Юли 30, 2026 9:17 pm |
|
|
|
valqk
|
Колега, обади се като идваш към Сф, да ги сравним? Моето ми идва леко шумно на дълъг път, та да знам твоето как е. Моето е от Extreme Tuning - Драго. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Юли 30, 2026 10:52 pm |
|
|
|
Noonelololo
|
Ами да Alxx, не му ли дам рязко газ си е тихичко. Хем ми се иска без газ да звучи звучно като Prodrive, хем като мина покрай някоя полицейска кола се радвам че е тихичко че ако им направя впечатление и ме спрат и ми видят всички доработки които са направени по колата като нищо ще ме спрат от движение.  Колега valqk нямаш проблеми ще се обадя. Проблемът е че много рядко пътувам до София и не знам кога ще бъде това, последно бях там някъде преди година и половина. Иначе към Пловдив ходя по-често. Предното ми гърне на Outback H6 2002 беше от Extreme Tuning - Драго и бях много доволен, хем вадеше леко спортно звучене хем беше добре за дълъг път. Ако случайно се замислиш за гърне Don Silencioso да знаеш че го има в три версии - много тихо, тихо и моето което се води спортно и го наричат Don Silencioso Roar. Специално за него има доста клипчета в youtube понеже се предлага и за други марки не само за Subaru. Но като имам път към теб ще звънна.
|
|
|
|
| Пет Юли 31, 2026 9:08 am |
|
|
|