| Автор |
Съобщение |
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Ако става дума за Аутлендер дизел с двигател HDi нали всички знаете, че този мотор е френски? Аз не бих го предпочел пред Субару. И още нещо ако човек е сядал в двете коли (Аутлендър и Форестър) мисля, че няма какво толкова да се чуди. Евтината пластмаса в Аутлендъра си личи от далеч. Единственото предимство е , че в него има повече копченца за разни глезотийки. Все пак всеки сам си решава. Някой хора си купуват коли не заради мотора и здравината, а заради бежовия кожен салон или осветлението на таблото.
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2008 7:43 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2008 8:54 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:37 am, променена общо 1 път
|
|
| Вто Дек 23, 2008 9:37 pm |
|
|
|
Nicky
|

Избирането на нов автомобил е един див ужас.Започва едно ходене по дилъри , всеки те омайва че неговата кола е най-добрата а всичко друго е боклук, едни непрекъснати тест-драйвове ,следиш какви нови модели излизат,едни чудения това с ДДС-кредит другото без, едното бензин другото дизел и т.н.
Според мен кола се избира с 85-90% сърце и 15-10% разум.Много важно - жената да я хареса - последните две сам ги избирал с нея и съм много доволен, при първата ме спаси от един страхотен отрошляк.
За последната м.февруари 2008 си бях определил бюджет около 50 000 лв.Тогава нямаше Новия Форестър с тези готини цени и се насочих към втора употреба на 3-4 годишен 4х4.Колебаех се между американска Трибека и европейско Волво ХС90-бензин че тогава техните дизели бяха много скъпи и с големи пробези.Тогава намерих вашият форум и прочетох всичко за Трибеката - имаше оплакване от качеството на сглобката и други детски болести от първата година на производство и се насочих към волвото и избрах 4-годишно с 2.9 битурбо бензин , автоматик - 272 кс.При този мотор голяма част от екстрите са серийни и колата е купена като нова от Мото Пфое. Автоматика е голям благодат , но се заплаща с по-висок разход в града , но човек се е родил за да му е гот.
Ако сега си купувах кола щях да си купя Новия Форестър бензин 2.0 XS за 48 000 или 50 500 лв.
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2008 9:51 pm |
|
|
|
vesso krustev
Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 11:48 am Постове: 18 Местоположение: СТАРА ЗАГОРА Рейтинг: 0
|
|
Приятелчета
Убедихте ме. Утре си уговорих среща с дилърите на Субару в Пловдив
Ще огледаме и тестваме бензиновата маина за 48000 лв.И следвайки
инструкциите ще заведа и жена си да си каже тежката дума.
И ще решаваме.
Че ще е Фори , Фори ще е !!!
Бензинче ще е.
Автоматик или не -жената ще има и тя думата !
_________________ ВЕСО ДОКТОРА
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2008 10:20 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Късмет.......с жената 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2008 10:21 pm |
|
|
|
agogov
|
tisho написа: Дай ми пример за хубав японски дизел ?
За Тоуота не казваш нищо.И колко японски дизела си карал колега? Аз само 3-най-добрите са.Култов мотор-Тоуота корола 1.8 Д около90г (не помня точно модела на мотора).И още нещо –имал съм Мазда 323 (фемили) и Опел астра и двете 98,97 г с Исузо мотор 1,7тди- нищо общо като динамика и т.н.
|
|
|
|
| Вто Дек 23, 2008 10:30 pm |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
|
Колега имам познат с Тойота корола версо д4д двигатела,купена е чисто нова,гори 4 литра масло от смяна до смяна.Човека се е видял в приключение,смениха гумички на клапаните,ефекта е нулев,сега ще сменят сегменти.Всички марки коли не са такива каквито са правени преди-здрави,надежни,с по-малко електроника и т.н.
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 8:37 am |
|
|
|
ComingSoon
|

tisho: "Карал съм Ситроен Ц-Кросър, което си е аутлендър отвсякъде. Първо - интериора е на доста високо ниво, и ако това е пластмаса, не знам как може да се нарече интериора на Форестъра."
Колега, ти сам си отговорил положително на моята теза. Сам казваш, че Ситроен Ц-Кросър = Аутлендър и говориш за интериора на Ситроена. Аз за него нищо не съм казвал. Няма идея как изглежда, но до колкото познавам стила на Ситроен сигурно е много хубав.
По една или друга причина аз наистина съм сядал и в двете коли. Не съм карал нито една от тях. Впечатлението ми от излъчването на Аутлендера е същото като от Шевролет Каптива. Който е имал досег с този модел знае какво искам да кажа. Новия Форестър от гледна точка на използвани материали си е на по-високо ниво според мен. Това си е мое мнение. Ако ти си на друго аз нямам нищо против и не мисля, че това е изопачаване на истината.
tisho: "А за HDi двигателя, си в голяма заблуда. Дай ми пример за хубав японски дизел ? Нисан слагат дизели от Рено, Мицубиши разчитат на дизели на PSA и на VW, Сузуки(ако не греша) се отказаха да произвеждат дизели, за Мазда - 3-ката също е с дизели(1.6 и 2.0) от PSA."
Що се отнася до мотора то аз не мисля, че съм в заблуда. Казах само, че мотора е френски и нищо повече. Не съм казал, че не е хубав. Изложих личното си предпочитание, че аз не бих си купил такъв пред алтернативата за японски. И честно казано имам преки впечатления от "легендарния" дизел на Пежо, който на 200 хиляди се скапа и се наложи основен ремонт. И го сравнявам с един служебен Опел Комбо с мотор на Исузу дизел, който след зверска експлоатация беше продаден в завдино състояние на 500 хиляди без ремонт по мотора.
Напълно е възможно това с Пежо-то да е частен случай, защото аз съм чувал какви ли не легенди за този дизел. Истината е обаче е, че не съм ги виждал.
Нека да не влизаме в излишни спорове. Вместо да дрънкаме глупости за разните му там марки автомобили аз предпочитам да си карам Субару-то  и не искам никой да обременявам с моето мнение. Има си хора за всичко. Както казах по-рано има хора, за които Рено Туинго с мотор 1.0 е най-страхотната кола на света. Има и други, за които мотор под 160 к.с. не струва нищо. Въпрос на предпочитания. Ако нямаше пазар за всички нямаше да има различни модели. Нека човека си прецени сам каква кола да си купи. Важното е да му харесва и да е щастлив. 
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 8:52 am |
|
|
|
subaru prodrive
Регистриран на: Съб Апр 19, 2008 8:41 am Постове: 762 Местоположение: ВАРНА,БЪЛГАРИЯ
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
|

tisho написа: ComingSoon написа: И още нещо ако човек е сядал в двете коли (Аутлендър и Форестър) мисля, че няма какво толкова да се чуди. Колега, а ти сядал ли си наистина и в двете? Щото от това, което пишеш, по-скоро си мисля, че не си. Карал съм Ситроен Ц-Кросър, което си е аутлендър отвсякъде. Първо - интериора е на доста високо ниво, и ако това е пластмаса, не знам как може да се нарече интериора на Форестъра. Да не си кривим душите, но новия Форестър на много места го оплюват точно по този параметър. А за HDi двигателя, си в голяма заблуда. Дай ми пример за хубав японски дизел ? Нисан слагат дизели от Рено, Мицубиши разчитат на дизели на PSA и на VW, Сузуки(ако не греша) се отказаха да произвеждат дизели, за Мазда - 3-ката също е с дизели(1.6 и 2.0) от PSA. Тук може да видиш кои марки още ползват PSA дизели. Форд, Пежо, Ситроен, Ягуар, Волво, Ленд Ровър, Мазда. Май само Хонда успяват да направят сносен дизел от японските марки. На Субару все пак им е първи дизел. За AWD-то няма какво да коментираме, но нека да гледаме по-реално на нещата и да не казваме на черното - бяло.
Та относно дизелите на японските коли мога да ти кажа от опит че на Тойота са на 1-во място..Хонда напаравиха първия си дизел преди 4 години допреди това ползваха на Ровър,,,старите дизели на японските марки като Митцубиши Ниссан Мазда,са доста добри така ,а и до колкото знам ГОЛЕМИТЕ на Ниссан се оборудват само с японски дизел,,тяхна разработка,но на Субару дизела е само на няколко месеца,,за сега има отлични отзиви за този мотор..ще видим за след 2-3 години,,но все пак ако е дизел да си е японски ок,,и кола да е made in japan,не да е японска и правена в европа,,,,докато безиновите мотори на Субару са легендарани има на по 1 000000 километра,,,преди години когато Субаро е излзизало от завода са давали гаранция за такъв пробег километри,,все пак те са правели и правят самолетни двигатели,,,,така че мойто лично мненеие е Субару fuel engine,,,,,а все още няма дизелов самолет нали....
_________________ не е леко да се вдига тежко..................казал щангистът +359894313437
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 9:29 am |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:36 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Дек 24, 2008 10:12 am |
|
|
|
suhoi27
Автомобил: Civic Vti B16A
Рейтинг: 0
|
,,а все още няма дизелов самолет нали...
Има и то от 3-4 години, с двигатели 1.7 и 2.0 oт А -класата на мерцедес.
DA42 Twin Star

|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 10:42 am |
|
|
|
Nicky
|

Относно новия Аутлендър на Митцубиши.За модела с 140кс дизел на VW имам директни впечатления защото брат ми кара такова от 18 месеца.Първо има официален ДДС кредит на колата,горивото и всички консумативи.Пространството на втория ред седалки е просто недостижимо за много модели и музикалната уредбата е доста готина. Дизайна на интериора е подобен на този на новия Форестър.Цената и разхода са с 15% нагоре.Задвижването 4х4 не е истинско като при Фоестъра.Форестъра е по-малък и по-маневрен за градско използване.Форестъра е по-жива количка от Митцубишито. Автоматиците са различни на Митцубишито е CVT-вариатор - безстепенен с 6 фиксирани положения,без хидротрансформатор - нисък разход , абсолютно неремонтопригоден-тоест консуматив при него мотора работи на едни обороти а колата се ускорява като тролей доста непривично.На форестъра автоматика е класически с хидротрансформатор и 4-предавки + допълнителен съединител в хидротрансформатора който зацепва при определени условия- най-вече на извънградско и скорост над 80км/ч - поне така е при Волвото - и от там икономията на извънградско.С риск да бъда оплют от всички погледни офертата на на Ситроен Ц-кросър дизел2.2 ниво 2 на обурудване специална цена за Коледа 42 400лв без ДДС - 50 880лв. с ДДС.
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 11:08 am |
|
|
|
tisho
Active AWD
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:36 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Дек 24, 2008 11:28 am |
|
|
|
vankata_fly
|
За дизеловия самолет не е точно така,има и е с двигатели на Мерцедес самолета се казва Twin star на Даимонд и нещо не е много сполучлив все имат проблеми с двигателите,в БГ има един такав купиха го чисто нов около 500,000 евра  (само като си помисля колко Субита са това  )
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 11:28 am |
|
|
|
ComingSoon
|
|
Помислих, че дилемата е Форестър/Аутлендер и затова изказах мнение в ползва на Форито. Ако ще намесваме и други марки аз не бих пропуснал Хонда CRV. Цените започват от около 45 000 с вкл. ДДС.
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 12:57 pm |
|
|
|
agogov
|
|
Гледам темата започна да лети.Ма докторът пита за кола (СУВ).Ще разкажа малко :
Първата ми японска кола беше Тоуота Карина 2-карах я 5 години ,мнения(тогава)- били еднодневки ,скъпи части и т.н.А аз така и не разбрах ,къде има магазини и сервизи –нямаше нужда.Влюбих се в японските автомобили и за себе си знам оттогава какво ще карам до като мога.По късно се качих на Нисан Прейри 4х4-почувствах силата на 4х4,но една лоша кака ми го отнесе и се стигна до Митсубиши Спейс Вагон 4х4-стабилен на пътя,добра динамика,но някакви дребни и дразнещи проблеми по мотора ми разваляха удоволствието .(ТПСа,а в сервиза Ротала ми отвориха и друг проблем).На места : стръмно,пясък-чувствах необходимост от понижаваща(и) предавка.Ето така стигнах до Субару и по-конкретно-Форестер.Общо 11автомобила ,от които 8 японеца,а от тях 3 дизела.Вярно днешните автомобили,като че ли са по-кекави,но аз лично бих заложил на традицията и класиката в жанра-Субару Форестер(бензин или дизел -твоя воля)
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 1:35 pm |
|
|
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
|
tisho написа: На мен ми е трудно да преценя какви точно материали са ползвани, но ми изглеждаха доста приятни, а и в Аутлендъра има : Горна и долна жабка, поставка за чаша до волана, най-различни джобове, жабки в интериора, нещо което във Форестъра определено ми липсва. Копчетата на климатика са същите като на Фори, Таблото е с повече неща, поне има датчик на температурата доколкото помня.
По повод жабката на новия Форестър, силно съм разочарован от това, че няма лампа (не знам как е при Аутлендъра, надали е така), през ноща нищо не се вижда  В жабките на коли на по 25 години има светлина, а тук такава липса, много недомислено 
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 4:37 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Чар...какво да ти кажа  И в Импрезата нямам, но нали това е идеята на 'спартанизма' 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 4:52 pm |
|
|
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
|
Impreza94 написа: Чар...какво да ти кажа  И в Импрезата нямам, но нали това е идеята на 'спартанизма' 
Прекалено "хард-спартанизъм" ми се чини на мен за семейна кола, която няма изгледи да бъде тествана на Нюрбургринг 
|
|
|
|
| Сря Дек 24, 2008 5:06 pm |
|
|
|