| Автор |
Съобщение |
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
а какъв е средният ми диференциал? Какъв тип?
|
|
|
|
| Сря Дек 31, 2008 9:45 am |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Същия като предния и задния Ако единия от трите е различен се троши 
|
|
|
|
| Сря Дек 31, 2008 10:55 am |
|
|
|
krass
|
иво господинов написа: Същия като предния и задния Ако единия от трите е различен се троши 
е как така? нали предния и задния са отворени?
|
|
|
|
| Сря Дек 31, 2008 2:19 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Гениялните решения са елементарни и надежни при Субару раздатъчна кутия няма и по рядко се ходи за трактор  За да си обясниш как разпределя междуосовия диф трябва да видиш такъв разглобен  или вдигаш колата във въздуха двама помощници държат неподвижно две от колелата и ти завърташ трето  Надявам се си ме разбрал това е за ръчни скорости 
|
|
|
|
| Сря Дек 31, 2008 3:08 pm |
|
|
|
krass
|
Добре де, Иво, кажи ми моля те с думи за какво става дума, защото очевидно няма как да си разглобя моя за да видя как работи
Освен това, към Бобек: Ако при приплъзване прехвърля мощност към по-бавно движещите се колела, как на сняг форсирам колата със завъртян волан и си правя 360 градусови кръгове със задницата и задните колела си буксуват, ако прехвъляше колата мощност към предните, не би трябвало да мога да правя това.
Няма ли някой да зане как работи това чудо средния диференциал припо-старите модели на субару и да го обясни с 5-6 изречения?!?!
|
|
|
|
| Сря Дек 31, 2008 5:41 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
|
Пробвай това което съм писал по-горе.Междинният диф като колата е на свободна също е отворен.Значи като има две блокирани колелета и завъртиш трето четвъртото се завърта,а когато си на сняг със навъртян волан вече няма симетрия и въртящият момент отива повече към задният мост и можеш да си я въртиш колкото си искаш.Така е и на сух асвалт само че не се усеща.Под симетрия разбирай че външните гуми на завой измиават по дълъг път от вътрешните  Твоята е AWD  За туй като ти пробват спирачките ако единия от мостовете не е вдигнат може и да не ги натискаш 
|
|
|
|
| Сря Дек 31, 2008 6:26 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Чета чета... уж разбрах, но на практика друго се получава!:) Конкретен случай. Днес около 23 часа във Варна. Времето е студено, пътищата мокри и доста хлъзгави. На един завой с не много газ задницата преплъзна... инстинктивно отнех газта и колата веднага влезе в правилната треактория без да се завърти. Малко след това погледах в огледалото и видях , че следващата кола зад мен (Мерцедес) се завъртя на почти 180 градуса.
След този случай правих опити. Умишлено форсирах и подавах повече газ в завой, за да видя какво точно ще стане. Нищо! Колата си стоеше стабилна и без никакви поднасяния. Само веднъж сякаш за секунда задницата преплъзна, но веднага след това всичко се оправи.
Че въпросът ми е защо и при какви случаи се получава подобно поднасяне? От задвижването ли е? От гумите?
|
|
|
|
| Чет Яну 01, 2009 11:22 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
|
Мергела по правило е зле на хлъзгаво  в твоя случай като отнемеш газта като моторна спирачка играят и четирите колела което е предимство но когато тръгне да се носи предницата само с газ се оправя тез работи трябва да ги пробваш на чисто и хлъзгаво място  Не е много умно да пробваш какво може колата в пътна обстановка  Иначе казано субару се кара приятно по хлъзгаво за сравнения с мергел бмв и други с нормално задвижване на лято 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2009 12:31 pm |
|
|
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
Предлагам една работна среща по въпроса. И на мен не ми е съвсем ясно как работи това с подробности. Предпочитам да има по-опитни колеги когато тествам възможностите на машината. Кога и къде?
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2009 5:17 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
|
Колега ще се радвам да се видим но твоята кола е пълна с електроника  която контролира всичко в критични ситуации и освен да и се радвам друго не се сещам с какво мога да ти бъда полезен  все пак е последен модел и всичкия японски хайтек е там 
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2009 6:38 pm |
|
|
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
Ами мен точно това ме притеснява, дали електрониката знае какво точно искам аз да направя и какви са възможностите на колата. А работата на диференциалите е най-неясното за мен в управлението и ще е удоволствие за мен да си поговорим и тестваме ако има навити. Снега идва насам. А иначе работата ми е да карам и паркирам превозни средства със задно предаване при почти нулево сцепление и като динамика и кинематика самото движение ми е много интересно.
_________________ Subaru Forester 2.0 TD XS 6MT 2N
|
|
|
|
| Пет Яну 02, 2009 11:02 pm |
|
|
|
Kalio
|
|
| Нед Яну 04, 2009 4:40 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:34 am, променена общо 1 път
|
|
| Нед Яну 04, 2009 4:48 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:32 am, променена общо 1 път
|
|
| Пон Яну 05, 2009 1:10 pm |
|
|
|
ikara
Регистриран на: Вто Окт 07, 2008 6:47 pm Постове: 108 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
чудя се моето субару като е impreza outback с какви дифове е??...  годината е 2005 и е автоматик ... с какжо е по-различна от нормалната импреза-едни лаисни и няколко лепенки??????? 
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 1:16 pm |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
Цитат: Успя ли да превъртиш гумите..ъъ. пардон.. перките ?
Дрифт с кавитация !!!
Има да се чудят сухите дупета за какво иде реч...
А с подрулващо си е водно Субару !
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 1:19 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колегата Balgarian:) е най - облагодетелстван в случая. Това, което липсваше на Субару много време беше VDC(наше ESP). Вместо да се вгражда скъп LSD (блокаж на диференциала с ограничено приплъзване) отзад, при което се променя поведението на колата по отношение на недозавиването - сега тази функция изпълнява VDC-то и то на 4-те колелета. Верно , че е електроника, но в случая е полезна. Когато увиснат и двата моста или по-точно когато по едно колело от джата моста остане без сцепление, системата използва сензорите на ABS-a и подава спирачно усилие на това колело с цел да изравни скоростите на колелата на един мост, което пък от своя страна възстановява предаването на движение. Е таблото почва да светка ама колата си върви доста прилично.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 10:06 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
|
Мда, а като загреят дисковете?
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 10:23 pm |
|
|
|
krass
|
|
Ицо, какво става в средния диференциал на нашите по време на завой ? Кажи плийс!
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 11:16 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Ми не съм чувал досега за прегрели дискове по тази причина. Пък и по-прецизните системи ти отнемат и възможността да си играеш с педала на газта - така че колата един вид си взема нещата в свои ръце.
P.S. На @krass ще предложа да поразгледа устройството на диференциала в уикипедиа или някъде другаде. Ще ти стане доста по ясно
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 11:19 pm |
|
|
|