Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Запитване 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: Galant,Grandis
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Пробив във високоволтовата система се познава по няколко начина (естествено когато няма осциолоскоп налице)
1. системата се състои от няколко компонента: запалителни свещи, кабели със или без лули, лули и бубина/ни...........свеки един компонент може да се познае дали е дефектирал/пробил, или..........Свещите се познават ако имаш в/у керамичната изолация опушване, тя е най често бяла и опушването се вижда лесно, ако има "гривна" от опушено, значи си за свещи............ако и електрода им е опушен или черен или леко почернял, то това още повече засилва съмненията от пробита изолация на свеща, защото когато имаш пробив някъде по изолацията й, не прехвърча правилно искрата от електродите........
Самите електроди трябва да са гладки, да нямат кратерчета по тях, тъй като в този случай искрата ще прехвърча на страни и няма да има правилно горене в цилиндъра........
Втория компонент са лулите, тях като ги извадите от мотора , трябва внимателно да се огледат опушване по самата бакелитена изолация , а долу на самия край на лулата , там къде влиза вече свеща не трябва да има бяла гривна , има ли такава ,то това значи че има пробив в свеща ( свеща да подчертая :wink: ) а за смата лула се познава като тя е опушена............вижда се малко трудно, и трябва да се гледа на слънце, по диагонал на слънчеви лъчи........така ще се види най добре и трябва да се вижда лилаво-черно опушване..........има ли го това, значи има пробив, колкото е повече опушването , толкова по добре може да се види и пропукването на корпуса на лулата............понякога се вижда и с лупа......... :wink: Мога да ви постна снимки на дефектирала лула ( на моето Мицубиши и ремонта й след това..........това се отнася за тези ,които имат V6 цилиндрови мотори по колите им............ :lol: )
Кабелите също се познават по опушването , но при тях е по трудно това.........има два начина ,единия е малко смахнат но върши работа...... :lol: първия начин е да се напръска с вода кабелите, с шише от препарат за почистване на стъкла, то добре разпрашава водата и я прави на мъгла, пръска се при запален мотор, от 20-30 см, височина над мотора...........на тъмно трябва да е също колата............ако в този случай при пръскане на вода в/у мотора почнат да прехвърчат искри, значи е ясна работата, после е малко трудно да се определи кой точно кабел е зза смяна, но най добре е всички да се сменят.........другия начин е като пипаш по кабелите и те друсне тока :lol: и почнеш да поскачаш :lol: тогава дори ще познаеш кой е пробития кабел........ :lol:
И последния компонент е бубината, тя обаче се проверява по трудно и начина е същия като на кабелите..............
Най добре е обаче да се закачи на стенда и там да се види как работят те, щом колата е работила на газ ,значи голяма е вероятността да е дефектирал някой компонент от високоел. система :wink:
Мога да ви покажа и графики м/у напрежението спрямо времето и как то се изменя при дефектирала част ........... :wink:

Чет Фев 15, 2007 9:32 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Колеги аз сум от В.Търново така че ми е малко трудно да отида на добър сервиз за субару.Датчика на коляновият вал го гледах беше малко като упушен не знам това проблем ли е.Като го очистих имаше малко разлика,но май не е това истината.За кабелите бош се надявам искренно да не сте прави че ги поръчах вече :( .DJ Tymbi вече те разбрах добре мерси. :) .Какъв е този стенд за запалването знаеш ли къде има такъв(особенно в Търново).Имам чувството,че като сложа нови свещи колата се оправя,но не след дълго ги опушва особенно като карам на бенз.

Чет Фев 15, 2007 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Jordan написа:
Колеги аз сум от В.Търново така че ми е малко трудно да отида на добър сервиз за субару.Датчика на коляновият вал го гледах беше малко като упушен не знам това проблем ли е.Като го очистих имаше малко разлика,но май не е това истината.За кабелите бош се надявам искренно да не сте прави че ги поръчах вече :( .DJ Tymbi вече те разбрах добре мерси. :) .Какъв е този стенд за запалването знаеш ли къде има такъв(особенно в Търново).Имам чувството,че като сложа нови свещи колата се оправя,но не след дълго ги опушва особенно като карам на бенз.

Във Велико Търново не знам къде има добър сервиз, може би трябва да дойдеш в София......... :cry:
Стенда е стандартен за всички по съвременни коли и е просто един осциоскоп, на който гледаш диаграмата на запалването ( напрежението ) как се изменя във времето, то е импулсовидно и почва от почти 0 Волта и стига до към 8-10000 волта , това е при нормално изправна ел. система, ако прескача искра при повече от това напрежение , това е лошо и значи че имаш проблем при ел. системата..........
По принцип кола, сложена и карана на газ ..........едно 80% от случаите се появява този проблем ,особено ако колата е стара ( над 6-7 години) и не са сменяни тези компоненти .......... Защо???
Защото когато мотора работи на газ (LPG) в цилиндрите имаш смес но не от бензин и въздух , а от газ и въздух ,това прави сместа по "суха" и по трудно прехвърча искра в цилиндъра............още повече че е и под налягане голямо и процесите при запалването й са по различни, от там за да прехвърчи искра от свеща във такава среда, трябва по голямо напрежение, а от там пък бубината се товари допъълнително и съответно всяка една част от високоволтовата система ще се товари с по високо напрежение .......от там като прибавим и фактора стареене,и ето ти пробив все някъде............един път порбие ли, то и на бензин и на газ все тая.............затова за да се избегне този пробив и мотора да работи по правилно, ( т.е. да се намали донякъде завишеното напрежение от карането на газ)растоянието м/у електродите на свещите се намалява и се прави по малко от стандартните показатели ............примерно ако стандартно GAP е 1.1, то при работа на газ трябва да бъде окооло 0.8, тази стойност се определя вече експериментално, в зависимост от показанията на стенда..............ако преди това при работана газ стенда показва че работи на 14 Кв ,а нормално системата работи на 10 Кв. то при промяна на разтоянието на GAP от 1.1 на 0.8 това напрежение ще падне на около 10 Кв. ........ :wink: Надявам се че ме разбрахте за какво става дума........ :wink:

Чет Фев 15, 2007 10:19 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
DJ Tymbi разбрах те перфектно,разбрах и за какъв стенд става дума(закачат се едни кабели със щтипки на кабелите за свещите и се гледа на един монитор как работят).Ако е това вече ходих на два такива сервиза с точност нито един не можа да ми каже какво и е на колата и кво даправя.А за рстоянието на електрода на свещта и връзката с газта знаех,но не знаех каква е зависимостта.Бях купил дава комплекта свещи едните NGK 1.1 по каталог за модела,другите Denso 1.0 триполюсни(уж платинени).С първите колата до 2000-3000 оборота като подам рязко газ гърми и не върви,но след това се с стрелка добре и гори повече с тях.Вторите не гърми и до 3000 оборота върви по прилично,но след това поумира,а точно там е кефа от тази кола и боксера,гори по малко.Обаче и в двата варианта не е както беше със свещите с които я взех(шампион триполюстни),вървеше и в давата диапазона на оборотите прилично и гореше по малко и от двата по горни варианта,но тези свещи откак испушиха край.Да пробвам ли да намаля растоянието на електродите и на кои свещи.

Чет Фев 15, 2007 11:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
за Jordan:
Колега аз не съм такъв спец, но принципно DJ прав. Скоро имах проблеми с кабелите на свещите - колата си палеше но прекъсваше и гърмеше и т.н.
Кабелите са доста скъпички, както вече си забелязал. Бош са най-евтини , но проблема им е в лулата към свещта - няма периферия и човъркаш ли често свещите - кабела се къса. Оригиналния кабел освен това има система за вентилация на околосвещното пространство, която поддържа суха връзката.

Както и да е - купих си кабели Intermotor - 70 лв. Засега работят.

Надявам се съм помогнал :wink:

Чет Фев 15, 2007 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
за Jordan:
Колега аз не съм такъв спец, но принципно DJ прав. Скоро имах проблеми с кабелите на свещите - колата си палеше но прекъсваше и гърмеше и т.н.
Кабелите са доста скъпички, както вече си забелязал. Бош са най-евтини , но проблема им е в лулата към свещта - няма периферия и човъркаш ли често свещите - кабела се къса. Оригиналния кабел освен това има система за вентилация на околосвещното пространство, която поддържа суха връзката.

Да не се караме, но на всички вас предполагам, ви е известно че всичкото това кино завършва с chech engine light ON ? Клиента нищо никога не споменава за такава лампичка ?

Бих ви посъветвал да си забравите за кабели и лули без светнала лампичка. Не на този двигател. А ако Импрезата е WRX или STI......спокойно си се наблюдава работата на всеки един цилиндър, във всички режими и условия на скенер. Всеки скен тул със serial data ще му го покаже.OBD II - ЕСМ на тези две, в един момент вече има параметър, който си върви live, as it's happenin' и се нарича roughness cyl. #1.....и така за четирите цилиндри. Величината върви в проценти. Дори и да излезне прекъсване за миг, на второто изкашляне лампичката ще светне. Никой няма да те чака да обикаляш градове и села, по Елкони и Осилоскопи .

!!!!!

Чет Фев 15, 2007 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
за Jordan:

От къде ги взе колега кой магазин или верига,аз намерих за моя модел в каталога на една чешка фирма(тесла),за качеството им съм убеден,че е повече от добро.Досега на всички японски автомобили които съм имал и на приятели сме ги слагали и всичко е ок,а и цената им е ниска,за това и не ги фалшифицират,но от фирмата вносител(косер)-представител в нашият град,като чуха субару и казаха не не ги внасяме не може да ги поръчаме и дрън-дрън......
Те знаят само опел и фолксваген и разни други каручки да си продават турските ментета за оригинални с много надути цени и от един човек да печелят така все едно друг клиент няма да имат,както и да е малко се отклоних,че ме е яд на търговците унас(не всички де).
За боша като ги гледах в каталога май наистина лулите им не са като оригиналните,като пристигнат казах на продавача че ако не са като моите няма да ги взема,а той ме увери че били същите като моите само така били нарисувани.
P.S. БЛАГОДАРЯ на всички които са изразили мнение по темата.

Пет Фев 16, 2007 10:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Към Nick:
Лампата свети Nick но не постоянно. Светва и като дам газ угасва(бедна горивна смес на газ) . Не бях стигнал още момента за тотален проблем, но ме дразнеше факта че два от кабелите бяха със скъсани обувки и затова ги смених.

За Jordan:
Поръчах си ги на познат и не знам магазин но ги платих чак като ги пробвах че стават. Не съм сигурен че Тесла имат подходяща лула.

При всички случаи се замисли над думите на NIck. Той винаги е прав.

Пет Фев 16, 2007 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
Към Nick:
Лампата свети Nick но не постоянно

С риск да стана банален, пак ще ти повторя, че когато имаш нещо за правене и за питане.......първата думичка, с която започваш е 'свети лампа, не свети никаква лампа'.

И другото нещо - който сервиз и механик се занимава с твоята кола и никога на теб не ти е казано защо свети лампичката......е механик, колкото и аз космонавт. Този, който само ти изчиства грешките (това прословуто изчистване на грешки в България) и не ти отстранява коренната причина за грешките.....е пак на същия кантар.

И накрая, с риск да ям бой - аз получавам заплата за да бъда прав. И то доста сериозна.

Пет Фев 16, 2007 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
колата е за диагностика - трябва да се види каква грешка дава ЕКУ-то

с какво газово си - инжекцион ли? има ли някакви емулатори? на колко хил. км. е колата. ламда сондата мериха ли я? и все такива :D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Фев 17, 2007 12:04 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:

Е това е правилен отговор. Тук говорим сериозен бизнес и сериозен разговор.

Цитат:
С какво газово си - инжекцион ли? има ли някакви емулатори? на колко хил. км. е колата. ламда сондата мериха ли я? и все такива

За да е за сонда трябва да е за светнала лампа. За сонда може да е , без светнала лампа, САМО КОГАТО THE FAILURE IS THERE ON ONE OCCURRENCE (FIRST TRIP WITH FAILURE) AND THE CODE IS IN THE ECM AS PENDING.

С други думи, компютъра на колата вече знае, че нещо не е в ред, но водача все още не знае. Той ще научи на следващия завършен цикъл пътуване, когато лампичката светне.

Този колега май е вече около година с този проблем.

????[/b][/quote]

Съб Фев 17, 2007 12:27 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Nick написа:
Цитат:

Е това е правилен отговор. Тук говорим сериозен бизнес и сериозен разговор.

Цитат:
С какво газово си - инжекцион ли? има ли някакви емулатори? на колко хил. км. е колата. ламда сондата мериха ли я? и все такива

За да е за сонда трябва да е за светнала лампа. За сонда може да е , без светнала лампа, САМО КОГАТО THE FAILURE IS THERE ON ONE OCCURRENCE (FIRST TRIP WITH FAILURE) AND THE CODE IS IN THE ECM AS PENDING.

С други думи, компютъра на колата вече знае, че нещо не е в ред, но водача все още не знае. Той ще научи на следващия завършен цикъл пътуване, когато лампичката светне.

Този колега май е вече около година с този проблем.

????[/b]
[/quote]
Ходих на диагностика два пъти,но нищо конкретно не ми казват.Казват няколко възможни неща които и без диагностика ако сменя съм сигурен,че колата ще се оправи защото все едно от тях ще е.Но нали това е целта да се разбере точно какво е,а не да правя нова кола.
ЕКУ-то не дава никаква грешка и доколкото разбрах няма как да се закачи колата на компютър,има само две двойки букси за самодиагностика(2 зелени и 2 черни)над педала на спирачките.При самодиагностика не показва никакви грешки-не светват лампи.(мотора е EJ18)
Газовата не е инжекционна,а колата е пълна инжекция,но мисля че това не е проблем защото като я взех я карам ЦЯЛА ГОДИНА НА ГАЗ и нямаше никакви проблеми(освен,че от време на време при по динамично каране,като върна газта и после подам рязко гърмеше,но има възвратен клапан,това много рядко.Ако емулатор е аванс-коректор значи нямам. Колата е на 160 000 км,ламбда сондата мисля че не е мерена.
Когато правя самодиагностиката на газ ми излизат кодовете за неработещи инжектори и на четирите цилиндъра,но това е нормално защото като се привключи на газ те са изключени(поне така ми казаха майсторите).Когато карам на газ постоянно свети CHEK ENGIN,но това също ми казаха,че е нормално поради по горната причина,а и така е откакто карам колата,а всичко беше ок(като превключа на безин не свети CHEK ENGIN).
ПРОБЛЕМА МИ Е ОТ МЕСЕЦ А НЕ ОТ ГОДИНА.
Предималко гледах на тъно под капака и видях,че един от кабелите свети като подам газ и още единн,но по слабо.По важно ми се вижда обаче,че от бубините прехвръкват искри към корпуса май туй ще е проблема и като ги замерих между #1 и 2 -13килоома също м/у #3-4,а по канига трябва да е 21 килоома(не знам това има ли значение).
Може ли по някъкъв начин да се изолират бубините да не искрят към корпуса или са за смяна и защо са избили не е без нищо(щото ако сложа нови значи пак ще избият)?
Щте се радвам много ако с това помогна да разгадаем проблема.
P.S. Благодаря на всички за съдействието,много е интересно да чета мненията ви!

Съб Фев 17, 2007 1:55 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ти ако не ме вкараш в психиатрията, никой няма да ме вкара ?

Или аз вече недовиждам или наистина нещо не си е ОК ?

Ти че няма да кажеш коя година е колата - няма. Ми земи поне иди се подпиши в оная тема, къде на всеки срещу името си пише кой какъв дарак кара, бе майка му да.... !

Ти не разбираш ли, че за да кажеш добро утро....най първо трябва да кажеш коя година ти е колата и тогава всичко останало ?

Ти за да си само на онези тест конектори трябва да си OBD I. Дори и тогава пак имаш конектор за скенер. И това е кафявата букса, виси само на кабелната форма.

Ако колата ти е 1995 + ти си OBD II и това прави невероятно голяма разлика.

И накрая - на теб дефекта е от най-пилешките, но ти си ходил само при чираци, при хора дето са в индустрията от нужда за приходи, дето са там да 'чистят грешки' и да зарибяват балъци. Те най-вероятно нямат нито дипломи, нито лицензи.....нито години зад гърба си. Те са най-вероятно от нивото на оня гумаджията, на Митко Лефтеров от гаража, дето е снимал с мобифона лъскавия двигател и олюпения дувар. И ако аз го попитам (обаче лайв, пред мен и да го гледам в очите)...в каква точка от хода си се намира всяко едно от четирите бутала на лъскавия двигател от снимката, няма да може да може да ми каже посмъртно. А от снимката се вижда 'ясно като бял ден' кое бутало къде е.

Та така......Бог да те пази и да ти помага (Господ напреш и ти напреш него)

Съб Фев 17, 2007 3:36 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Nick написа:
Ти ако не ме вкараш в психиатрията, никой няма да ме вкара ?

Или аз вече недовиждам или наистина нещо не си е ОК ?

Ти че няма да кажеш коя година е колата - няма. Ми земи поне иди се подпиши в оная тема, къде на всеки срещу името си пише кой какъв дарак кара, бе майка му да.... !

Ти не разбираш ли, че за да кажеш добро утро....най първо трябва да кажеш коя година ти е колата и тогава всичко останало ?

Ти за да си само на онези тест конектори трябва да си OBD I. Дори и тогава пак имаш конектор за скенер. И това е кафявата букса, виси само на кабелната форма.
Ако колата ти е 1995 + ти си OBD II и това прави невероятно голяма разлика.

И накрая - на теб дефекта е от най-пилешките, но ти си ходил само при чираци, при хора дето са в индустрията от нужда за приходи, дето са там да 'чистят грешки' и да зарибяват балъци. Те най-вероятно нямат нито дипломи, нито лицензи.....нито години зад гърба си. Те са най-вероятно от нивото на оня гумаджията, на Митко Лефтеров от гаража, дето е снимал с мобифона лъскавия двигател и олюпения дувар. И ако аз го попитам (обаче лайв, пред мен и да го гледам в очите)...в каква точка от хода си се намира всяко едно от четирите бутала на лъскавия двигател от снимката, няма да може да може да ми каже посмъртно. А от снимката се вижда 'ясно като бял ден' кое бутало къде е.

Та така......Бог да те пази и да ти помага (Господ напреш и ти напреш него)

КОЛАТА Е SUBARU IMPREZA 1.8cc/76kw,седан,ГОДИНАТА Е 05.1995-така пише в талона на колата,ако искаш мога и номер на двигател и купе да дам(също и снимки само каги как да ги пусна в нета че незнам).OBD I нищо не ми говори,а за майсторите е така ама тука други няма за това се обръщам към вас.Кафява букса май наистина има,но никой не каза за какво е.
P.S.Не се нерви!

Съб Фев 17, 2007 11:00 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Jordan написа:
P.S.Не се нерви!

-=Off=-
Това става изключително рядко, но стори ли го - имало е причина!

А относно газта и всички там уредби уж за икономия - това си равносилно на осакатяване на автомобила. Почти съм убеден, че в Канада не са чували за такива шитни. А сигурно и в огромна част от белите страни. Аз като гледам обяви, и като видя АГУ - бягам като дявол от тамян! Неща и да чувам, за някой това е плюс, за мен са два минуса! Незнам в какво точно се състоят проблемите на колегата, но рано или късно и газта ще се "обади", ако вече не е.

Съб Фев 17, 2007 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Тука не знам дали някой кара на газ ;) Виждал съм на няколко бензиностанции колонки за пропан, ама не съм виждал коли да спират и да зареждат. Като стана въпрос за горива, да спомена само, че дизеловото гориво е по-скъпо от бензина. Но там икономията идва от малкия разход на дизела предполагам.

Съб Фев 17, 2007 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Пост 
То и тука бензина ако беше 80-90ст, и заплатите 2 -3 000лв, няма да се кара на газ. :D

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Съб Фев 17, 2007 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Смених бубините и кабелите нещата са значително по добре,но да не прибързвам като покарам няколко дни ще ви осведомя как е.
Колеги виждам колко ви е непонятно че тука се кара на газ и аз съм привърженик на бензина(за което си е изчислена колата),но тук няма как особенно ако минаваш по35-40 хил.км и повече на година.Това си е доста солиден разход за стандарта в БГ.
А за дизела както беше писал някой по горе,не е по евтин вариант от газта(само ако мъкнеш туби по гаражите може да е по евтино).
Карам на газ доста години различни коли,но до сега проблеми не съм имал поради това поне не толкова сериозни.

Съб Фев 17, 2007 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Jordan написа:
Предималко гледах на тъно под капака и видях,че един от кабелите свети като подам газ и още единн,но по слабо.По важно ми се вижда обаче,че от бубините прехвръкват искри към корпуса май туй ще е проблема и като ги замерих между #1 и 2 -13килоома също м/у #3-4,а по канига трябва да е 21 килоома(не знам това има ли значение).
Може ли по някъкъв начин да се изолират бубините да не искрят към корпуса или са за смяна и защо са избили не е без нищо(щото ако сложа нови значи пак ще избият)?
Щте се радвам много ако с това помогна да разгадаем проблема.
P.S. Благодаря на всички за съдействието,много е интересно да чета мненията ви!

Сам си даде отговор на въпроса.........сега действай със замяната им........
А, ти май си ги сменил...........е ,сега как е ???

Пон Фев 19, 2007 11:49 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 188
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега Jordan, понеже виждам, че доста се разви темата аз ще ти задам един въпрос такъв - колата проверена ли е от - до? Имам предвид - правилно ли е сложен ремъка /дали на единия вал не е прехвърлен зъб/
- дали не е бил разглобяван и правен нещо двигателя да са сменявани повдигачи или правени нещо - ел. инсталацията коректно ли ти сработва всичко - ламбда сондата работи ли воъбще и дали не е сменена с някоя заместител - изспускателната система наред ли е да нямаш някой катализатор запушен /малко вероятно защото сигурно с влизането в бг е изтърбушен/ .... тези неща не са трудни за проверка стига наистина да попаднеш на правилното място. Когато взех моята първо ходих на сервиз който е отличен за голфове бмв мрцдс, но субару рядко е влизало и половината от нещата се оказаха така, но не познаха за зацепването на ремъка, което си е най важното, защото само по токове не може да се определи правилно ли е сложен/има си белези и всичко трябва да съвпада/ и т.н. ако ти е трудно да намериш такъв ще поразпитам там във вашия град кой има опит със субару и ще пиша ...

Пон Фев 19, 2007 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >