| Автор |
Съобщение |
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
|
[quote="ico_tech"]Ми не съм чувал досега за прегрели дискове по тази причина. Пък и по-прецизните системи ти отнемат и възможността да си играеш с педала на газта - така че колата един вид си взема нещата в свои ръце.
То така, ама при нормални обстоятелства. А ако си се наврял някъде и имаш неблагоразумието да боксуваш 5 мин., спирачният ефект се губи. За туй тез системи трябва да се изключват/ако може/, щот души двигателя, а понякога и обороти си трябват.
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 11:32 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Абе оставете го този централен диф - той се блокира само при големи разлики в оборотите на двата моста. Работи си като обикновен диференциал. С прости думи - колата ти се движи като другите коли, само че и отпред и отзад имаш най-малко по едно движещо колело. Това е. Ако влезеш някъде с предницата и забуксуват предните две колела - централния диференциал блокира и прехвърля движение назад. Ако се набучиш със задните - блокира и прехвърля напред. Ако се набучиш в банкета с две колела от една страна - централния диф ще блокира и в резултат ще се въртят само двете колела с по ниско сцепление и това , че имаш блокаж няма да ти помогне. Къв е извода - почнат ли да буксуват някое от предните и някое от задните колела - вади лопатите. Това е най-осезаемо ако се опиташ на път с малко сцепление да завиваш. Тогава най-често двигателните колела са тези по диагонал( справка - клипа с Vankata_Fly)
При някои по -стари модели има LSD блокажи (може да е вискомуфа или пружинен) и на задния диф. Който има такава да разкаже какъв е ефекта
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 11:33 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Само да допълня http://www.youtube.com/watch?v=3ShJZnH3flQ
А заден ЛСД бива, но ако има страничен наклон те изправя срещу наклона и недай боже да имаш дол от едната страна си право вътре. То по принцип тва му е лошото на ЛСД, че не го командваш ти и понякога може да те вкара в беля.
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2009 11:39 pm |
|
|
|
vankata_fly
|
|
Точно така е Ице,гледах схема на синхрото и по-принцип въртят по диагонал,така ако едната ти гум е в банкета и буксува другата движеща да е на асфалт и да те "извади".
|
|
Последна промяна vankata_fly на Вто Яну 06, 2009 12:33 am, променена общо 1 път
|
|
| Пон Яну 05, 2009 11:40 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---.
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:32 am, променена общо 1 път
|
|
| Вто Яну 06, 2009 12:31 am |
|
|
|
Kalio
|
|
Нещо, май не разбрах. Тези коли от списъка са с някакви блокировки в дифовете ли? И как да се намеря?
|
|
|
|
| Вто Яну 06, 2009 9:00 pm |
|
|
|
Kalio
|
|
След като се убедих, че Импрезата ми е с отворени дифове, през главата ми се въртят едни наивни въпроси, които ще задам, с риск да ми се смеете:
Може ли, и кой евентуално да и се присади LCD или ръчен блокаж на междинния диф и на задният мост. А евентуално да се усилят гредите и мостовете отдолу с цел леки оффроуд изпълнения. За увеличаване на клиренса не питам, знам че може, но тя моята си дойде повдигната на 20см заводски, така че засега стига толкова. Въобще, като се замисли човек, има ред причини да иска колата му да има поне частично възможностите на джип, но да си остане лека кола и то Субаро. Това последното го пиша, защото като нов собственик - от една година съм си много доволен от колата. Има само един кусур - не е джип. Е, мога да я продам и да си купя Форестър, но и той не е джип и се опасявам, че направя ли го ще скъсам с марката завинаги...
А колата така хубаво си върви.... само дето не е джип...
|
|
|
|
| Сря Яну 21, 2009 1:18 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Че той централния не е отворен 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Яну 21, 2009 2:16 am |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|
Impreza94 написа: Че той централния не е отворен 
Точно така - централният винаги ти е LSD.
По-правилен би бил въпроса дали може да ти се сложи LSD и отзад като на спортните бегачки  .
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Сря Яну 21, 2009 9:01 am |
|
|
|
Kalio
|
|
А, има LSD на средния диф? Защо на валовете ми проверяват спирачките мост по мост без проблем. Може ли да е свършил? Или пък на сравнително ниски обороти не задейства?
|
|
|
|
| Чет Яну 22, 2009 8:41 pm |
|
|
|
suncho009
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2007 11:02 am Постове: 175 Местоположение: Spain
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Рейтинг: 0
|
|
Междуосевият диф.действа само когато му се предава въртящ момент от мотора.Когато ти проверяват спирачките колата е на свободна...
_________________ Някой ден и аз ш'зема да напиша една умност тука!
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 2:09 pm |
|
|
|
Kalio
|
|
Така е наистина. Днес вдигнахме предницата на трупчета, така че гумите да не докосват земята. При леко отпускане на съединителя, колата едвам завъртя предните гуми и падна от трупчетата. Т.е. LSD-то на междинният диф го има и работи. Тъкмо се бях отчаял, но сега се успокоих. Сега мисля да и "разваля фасона" на моята Импреза с лифт до 22см клириенс, щитове на дифовете и два чифта "рошави" гуми. Надямам се проходимостта да е не по-лоша от тази на RAV4 или Freelander. Ще видим.
Колега Sunho009, това за грубият тон за мене ли се отнасяше? Мисля, че не съм бил груб, но ако това все пак е така, извинявам се ако съм обидил някой с нещо.
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 5:48 pm |
|
|
|