Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Запитване 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
fokus написа:
Колега Jordan, понеже виждам, че доста се разви темата аз ще ти задам един въпрос такъв - колата проверена ли е от - до? Имам предвид - правилно ли е сложен ремъка /дали на единия вал не е прехвърлен зъб/
- дали не е бил разглобяван и правен нещо двигателя да са сменявани повдигачи или правени нещо - ел. инсталацията коректно ли ти сработва всичко - ламбда сондата работи ли воъбще и дали не е сменена с някоя заместител - изспускателната система наред ли е да нямаш някой катализатор запушен /малко вероятно защото сигурно с влизането в бг е изтърбушен/ .... тези неща не са трудни за проверка стига наистина да попаднеш на правилното място. Когато взех моята първо ходих на сервиз който е отличен за голфове бмв мрцдс, но субару рядко е влизало и половината от нещата се оказаха така, но не познаха за зацепването на ремъка, което си е най важното, защото само по токове не може да се определи правилно ли е сложен/има си белези и всичко трябва да съвпада/ и т.н. ако ти е трудно да намериш такъв ще поразпитам там във вашия град кой има опит със субару и ще пиша ...

Колега благодаря ти,ше се радвам да разбера кой в Търново разбира от субару.
От два дни съм с нови кабели и бубини.Колата върви значително по добре,но трудното палене на студен двигател остана.
Може би има какво още да се желае за вървежа,но почти(90%) е като преди.
Преглеждал съм основно колата.Катализатор няма,ламбда сондата мисля че не е гледана.Другите неща ги гледаха,но не се знае колко акуратно,уж всичко е наред.Нали след тея прегледи ме хвърлиха в размисъл.Единственно майстора при който си ходя от години с другите ми коли ми помогна истински да пооправим колата до това положение.Тои няма специален сервиз,но е инжинер човека и дълги години е работил като механник.Не се е занимавал със субару до сега,но мисли логично и нешата долу-горе се получават.Обаче явно само логика не стига трябва си и малко опит с конкретния автомобил за да е всичко ок.Но все пак е по-добре от тези по сервизите,като папагали,видели една две коли как се правят и като се наложи да мислят закъсват(малко са истинските майстори).

Пон Фев 19, 2007 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 188
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега ние с теб вървим по един и същи път моето положение е подобно убеждавам хората при които ходя обяснявам как и какво трябва да се прави и ми е писнало но това е положението поне имам място където мога да отида и да закачат колата и да я диагностицират както трябва оттам насетне е по лесно механниците при които ходя са доста добри и нещата стават както трябва от техническа страна двг скоростна кутия всичко е на 100% желая ти успех и ако има нещо с което да помагаме се обаждаи

Пон Фев 19, 2007 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Такава е реалността... Осигури му поне документация на човека - имаше тук добра колекция...

Пон Фев 19, 2007 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Във Велико Търново има един спортен клуб Етър Рейсинг, утре ще проверя дали имат сервиз и дали ще приемат Субару, ако не друго поне механниците са ок :) Jordan

Вто Фев 20, 2007 1:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Jordan виж си личните съобщения :)

Вто Фев 20, 2007 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Знам го клуба,знам и къде точно се намира.Когато си купих субаруто(преди година и нещо) един познат ме води там да го видят.Един човек само го покара дори не помня как се казваше,личеше си обаче,че не е наистина като повечето майстори.Каза че всичко е ок,ама то и нямаше проблеми тогава.Сега обаче не се бях сетил за тях ще ги посетя сигурно.Те май много не се занимават с обикновенн коли(не състезателни).
Каква е тази документация за която говори BAlexandrov,как да я намеря и къде.
P.S.Мерси за помощта,ще се радвам да ви помогна и аз ако мога!

Вто Фев 20, 2007 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Намерих го
http://store2.data.bg/radom/auto/subaru/

Вто Фев 20, 2007 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат