|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
| Автор |
Съобщение |
|
agent dust
Изгонен
|
bad_dog написа: Агенте, кажи ми сега според теб нормално ли е мотор на 10К км да хвърли гарнитурите? Цяло щастие е, че собственикът усети, че има проблем навреме, което си е бон шанс отвсякъде. Сещаш се за чия кола говоря и знаеш, че е карана с хубаво масло, с ОМВ100 и не е издевателствано над нея. 15мин с 220 и 5мин. с 250 не ги броя за издевателство. Да не говорим за буталата, защото са произведени по съвсем друга технология спрямо по-старите 2.0 турбо мотори, като целта е била не да са по-здрави, а да са по-тихи(т.е. темпа на топлинно разширяване да съвпада с този на блока, респективно да са по-малки хлабините и т.н.). УЖАС - тиха бегачка. Да не говорим, че ти самият си казвал нееднократно, че 2.5 има проблем с охлаждането и т.н. 2.0 е истината! С ковани карантии!
да, така е - но проблемът не е от тук описаните. т.е. не се оплакват от издухали гарнитури - а от лагери 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 1:16 pm |
|
|
|
SIWRX
Регистриран на: Пет Яну 30, 2009 4:12 pm Постове: 28 Местоположение: Bulgaria, Sofia
Рейтинг: 0
|
|
Незнам, аз бая се позачетох в някви разни теми по този повод и общо взето само си чешат езиците, няма становище защо е така и има ли някво официялно решение на проблема. Предполагам просто, че хората не са издържали и още в началото са решили да проверят какво може тая кола.
_________________ Think... Feel... Drive...
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 1:19 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
Нищо чудно и преди да е имало такива проблеми, но да не са стигали до масата потребители. Интернет тотално преобърна идеята за информационен трафик - сега в момента в който Обама се изпикае - целия свят научава
И ако има 5 или 15 случая - като относително тегло може да са същите както при по-старите модели, но днес вече много бързо се разпространява информацията и то от другия край на света.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 1:55 pm |
|
|
|
SIWRX
Регистриран на: Пет Яну 30, 2009 4:12 pm Постове: 28 Местоположение: Bulgaria, Sofia
Рейтинг: 0
|
|
Все си мисля, че ако найстина я караш с хубаво маслко, сипваш и свестен бензин и първите 1500км не я юркаш и не я държиш все с едно и същи обороти на дълги разтояния, не би следвало да има проблем. Освен ако дефекта не е фабричен и нейзбежен. Просто при това отноше може да не се счупи на 5000км а на 15К. Ама все пак си е притеснително, да прочетеш такова нещо за колата която искаш.
_________________ Think... Feel... Drive...
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 2:49 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
А аз бих я галил до към 10 000 км, сипвам оня двойно-естерен МОТУЛ, наливам 100 кила 100 октана и ела гледай ко стафа 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 3:47 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
Мале кога изписахте толкова бе хора , Вие не спите ли,не ходите ли на работа?
Това което исках да кажа с предните си постове е,че колкото и да са се комерсиализирали японците,манталитета им не би позволил излагации.Особено когато нещо вече са завоювали.
SIWRX написа: agogov, нямах в предвид финансово, проблема е във времето и нервите... общо взето човек си купува нова кола, точно поради тая причина, да не се занимава с глупости.
За времето и нервите- няма да са по-малко в случай ,че я вземеш от тук.(поръчаш) http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=53112
Или, ако ще ходиш в гората колега,просто се въоръжи-та кой не го е страх от мечки
(поста може да се делне)
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 5:56 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

аз имам предвид, че откъм железа 2.5 турбо не се отличава от 2.0 турбо. 2.5 турбо има други проблеми - но те изобщо не са свързани с колянов вал и лагери - те са абсолютно същите като на легендарните субару боксери. да речем че на една чисто нова STi 2.5 и трябва малка профилактика в размер на 5-6000лв към първоначалната цена. и след това всякакви издевателства до 600кс са позволени. не искам да ви разказвам на нашите 2.5 Sti какво им причиняват, ама двигателят е много корав.
ковани буталца, яки шпилки за главите и нов радиатор - повече не е нужно. може даже да се използват оригиналните лагери, без смяна - те по нищо не отстъпват на състезателните. и след това става чудно. предвид цената на колата като нова - 5-6000лв хч не са голяма сума.
и изобщо не ми давайте за пример масовите хамерикански "специалисти". две 2.5 Sti едвам ги отървахме от хамерикански тунинг. няколко европейски изтървахме - пръснаха двигател преди да ги видим изобщо. проблемът изобщо не е в субару. дойде и едно мицубиши ево 8, огън кола - а картинката е абсолютно същата като при субарата. не става дума за калпава кола, а за калпави специалисти. ама нали американецът е свикнал да си търси правата и затова раздува истории. а се оказа, че и евото на късмет го спасяваме от яко проблеми.
лагерите, които се слагат на 2.5 STI фабрично - по нищо не се отличават от тези, които продрайв слага на състезателните импреси години наред. толкоз за проблемът с лагерите.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 11:40 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
друг аспект е, че новите субару двигатели, особено турбо - е адски лесно да им бърникаш в електрониката - и след това да възстановиш всичко както е от завода и да ревеш на дилъра. т.е на мен ми трябват около 10 минути - за да направя едно фабрично STi 500кс, да го счупя, и след това да му върна всичко като е купено  да речем че ще е 500кс три минути, останалото време е да разкачам и закачам лаптопа  и накрая ще тропат не лагери, ми всичко ще е леш - няколко минути са нужни, не повече. мога да изтропам с лаптопа кое да е субару след 2004г - баси гадните японци
и който и да си купи СТи - веднага почва да си мисли за разни тунинги. никак не е трудно да счупиш чисто новата бигачка.
|
|
|
|
| Чет Фев 19, 2009 11:45 pm |
|
|
|
ALTEZZA
Регистриран на: Сря Авг 01, 2007 8:08 am Постове: 116 Местоположение: Chicago Рейтинг: 6
|

при СТи уж най-проблемни са от 2007 и 2008 моделите, тъй като тогава поради екологични изисквания сменят софтуера. това дет разправят по форумите е че е прекалено бедна сместа(от порядъка на 14:1) когато си на пълна гас и буст, което при турбо кола е недопустимо, ама явно това е бил единствения вариант за Субару да покрият нормите на EPA(Environmental Protection Agency). на мойта(2007 модел) имаше едно играене на оборотите между 3000-4000 оборота на пълна гас, което е в следствие на детонации, по случая има TSB което казва да се препрограмира компютъра с по нов софтуер. при 2008 модела също имаше доста проблеми, имаше толкова гръмнали полу нови двигатели, че Субару накрая изкара recall да се смени софтуера на дадена партида СТи-ки. също се говореше из форумите и за дефектна партида бутала, при които процепа дет влизат сигментите е прекалено тясен и при детонации сигмента няма къде да отиде и просто отчупва парче от буталото.
та масовото мнение поне за 2007 и 2008 моделите е моментално да се инсталира COBB stage 1(ако колата е в заводския си вид), тъй като те не е трябвало да се съобразяват с EPA, съответно тяхния софтуер е доста по разумен за живота на двигателя. не знам дали прибавя коне, обаче колата върви много по-добре.
в крайна сметка истината е една, Субару е трябвало да поставя ковани бутала на тез двигатели, че да спести многобройните недоволни клиенти, дреме ми че са по-шумни, все пак е СТи...
|
|
|
|
| Пет Фев 20, 2009 9:20 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |