|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
Откак съм взел колата бензиномера ми не работи. Когато напълня до горе, по някое време стрелката се отклонява, но не показва точно. Всички признаци за повредата водят към поплавъчното устройство в резервоара. Обаче както вече съм писал много пъти, тука колите бързо ръждясват. Шпилките на резервоара при фланеца и гайките са корозирали добре. Едва ли ще мога да ги развия, все пак са М4 или М5. При положение, че се хвана да правя нещо по въпроса и скъсам шпилките, дали има някакъв надежден начин за монтиране на фланеца след това? Надявам се Nick да има някаква идея.
И накрая да кажа каква е колата, че нали това е важно
Легаси 1995 2.2л. SOHC EJ22, автоматик.
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 4:04 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Ти казваш каква е колата, но пак не казваш най-важното. Добре, че аз го знам. Твоята кола е AWD и това прави невероятно голяма разлика когато стане дума за бензинимера. При AWD киното е едно, при FWD е друго.
Ти имаш два бензиномера в резервоара и ще трябва да ги смениш и двата ако желаеш да имаш отчитане. Това е така защото резервоара на AWD е с особена форма, дъното е разделено на две от това че има кардан към задния мост. Двата бензиномера са на принцип променливо съпротивление и работят в противоположна посока. Когато единия увеличава съпротивлението с промяна на нивото другия го намалява. Както и да е. Шансовете да имаш един кофти нивомер и един в перфектно състояние са точно 1:1 милион. Това е когато някой е сменил единия нивомер миналата седмица. На този километраж винаги се сменят и двата.
Въпроса с шпилките - при мен как мислиш, че изглеждат шпилките ? Като във Флорида ? И при мен е същото, брато. Само дето ти имаш повече шансове от мен. Ти можеш да си свалиш сервизните капачета, да заложиш по един парцал над нивомерите, да изсипеш един кен WD-49 и след два дни да си свършиш работата. Аз не мога. При мен идва поръчката и пише 'мъж го искам, сега го искам'. Както и с много други дефекти. Кола идва с 750 градуса Целзий на предния кат. конвъртър и иска смяна преден 02 сега, в тази минута. Твоя проблем няма да е в това, че няма да се лашнат гайките и ще скъсат. Проблема ще е в това, че гайките са изгубили форма, стопили са се от ръждата и ти нямаш захват. Това е М5. Аз ти обещавам, че няма да скъсаш шпилка ако накиснеш два дни, но си остава твой проблем захвата , как да гепиш гайката. Запомни, без чук, без секач, без оксижен, без ракетен ускорител. .......Работиш по резервоар. И трябва да бъдеш с безопасна (верната) лампа.
За скъсване - късал съм един два пъти, но никога не съм пуснал колата със скъсана шпилка. Какво съм правил ? Шпилката завършва с много солидна основа и подлежи да се разпробие. Това е нещо като болтче обърнато с главата надолу. Нарочно е така за да стане степенчата шпилката и да стяга гумената гарнитура до определен момент. Точно там дупча, нарязвам М5 и качвам шпилка. Завършека е абсолютен оригинал, но на мен сърцето ми отива в гащите докато свърша. Сещаш се. Само една искра от пренагрято свредло и ........до там съм си.
За заоблените гайки - има си специален иснструмент, но ти го нямаш. Излизат за секунди.
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 11:25 am |
|
|
|
fokus
|
аз само да допълня, че ако се стигне до разпробиване Не трябва да се ползва поменливотокова бормашина, по добре на батерии и парцалчета върху отвора ... въобще това си е все едно разминирваш, най безопасно /понеже имаш време/ с ръчна дрелка има такива дето си ги подпираш на рамото и въртящия момент не е лош  )) и върши работа!
_________________ active driving, active safety
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 2:41 pm |
|
|
|
Provigo
|
След всичко изписано взех решение да не се занимавам. Така я карам вече 1 година. Все пак лампата на резервата си работи и когато е на свършване ми светва. Но аз реално държа резервоара винаги пълен до горе. Така че не ми е спешна работа, или пък толкова необходима  Мерси за поясненията, с тия два бензиномера работата се удвоява и хич няма да се хващам 
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 4:56 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Kато заговорихте за бензин, резервоари и пр. се сетих да попитам, аз имам ли лампа за бензина ?!
Щото незнам, ако я оставя да светне дали няма да е късно 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 7:04 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

просто ги напръскай с WD-40, после ги мини с един спрей - има различни марки, нещо от типа FROZEN and ... - той изстудява до -40 градуса и се получават микропукнатини по ръждата. развивали сме такива гайки на далеч по-стари коли, рядко се късат, по принцип не са завити силно. изчакай известно време, после избърши и вземи един бял маркер и си направи белези по шпилката и гайката, след това пробвай да отвиеш внимателно, като следиш дали се развива гайката или тръгва да се къса шпилката - става като следиш белезите - ако почне да се върти, но белезите не мърдат, значи тръгва да се къса шпилката. пробваш в двете посоки, като редуваш напъни за отвиване и развиване(а не само за развиване) - целта е да раздвижиш сглобката. вземи едно малко чукче и поочукай сглобката, но така че да не повредиш резбата. ако тръгне малко, пак пръскаш с WD-40, и продължаваш - отвиваш малко, завиваш малко, пак отвиваш и леко завиваш. ако не успееш да развиеш първата гайка - тогава се отказваш
има доста по-лоши болтове - когато трябва да смениш шарнир примерно(болта към шенкела често е малък ад), но няма такъв, който да не се предаде след половин час обработка със спрейове, ключове, чукче, гайковърт и малко псувни 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 7:04 pm |
|
|
|
Provigo
|
Да, за болчетата е ясна работата, ама да сменям и двата поплавъка ..... Няма да я бъде тая  Дето се казва една баба колкото и да я гримираш мома няма да стане.
За лампата колега не знам дали имаш, би следвало да имаш. Моята светва като ми остане около 8л. бензин в резервоара. Аз винаги го пълня до горе и си знам разхода и литрите които имам. Сега зимата като беше -20 градуса стигнах до разход 15-16/100  Докато загрее и си влезе в режим и аз я спирах 
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 7:33 pm |
|
|
|
Provigo
|
Ааа, забравих да допълня, аз лесно мога да го направя това с изстудяването. Пръскам с течен фреон 22 и съм готов.  Ама едва ли ще се наложи. Супер ръждясали и спекли болтове съм развивал със нагряване и после рязко охлаждане с вода. След тия термични деформации болта или гайката се развиват на ръка. Но тука в случая е немислимо понеже работим в близост до бензин  После може да има както каза Nick емисия извънредни новини например 
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 7:37 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
А може ли да попитам къде се намират тези болтове-овън или вътре в купето? Аз съм сменял поплавък ,но не на Субару.Отвора беше до резервната гума в багажника и нямаше никакви болтове-беше пластмасова капачка с резба- ширина колкото да си мушнеш ръката в резервоара.
Много бих се учудил ако тези болтове са вътре в купето и са ръждясали.Направо бих си задал въпроса дали съм избрал вярната марка кола.95 г.не е никак стара кола.Аз още като писа поста за ръждясалите тръбички за спирачки се изумих,но....
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 11:11 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ми под задната седалка са капаците - а понякога там има какво ли не 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 11:32 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
agent dust написа: ми под задната седалка са капаците - а понякога там има какво ли не 
 Ти да не гледаш пчели в колата  Кво може да има.Стига бе,как така на 11 годишна кола ще има ръжда вътре в купето 
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2007 11:39 pm |
|
|
|
Provigo
|

Абе агента малко неясно се е изразил. Той ти казва, че там са капаците, ама ти какво разбираш от това изказване. Има два капака, които са под килимчето на багажника много близо до задната седалка. Държат се на 4-ри винта за ламарина. Като го отвиеш капачетата и имаш достъп до двата фланеца на двата поплавъка. Като на този в дясно е и бензиновата помпа. Реално резервоара е външен. Закрепен със шини под купето, под задната седалка или багажника точно не мога да ти кажа. Мързи ме сега да гледам из менюала. Но резервоара си е в достъп със външната сол и мизерии.
А за ръждата тука ама хич не се учудвай. 10 годишна кола е стара тука вече. Стара откъм ръжда говоря. Не знам в коя част на USA си, може да нямате зима там. Но тука солта е колкото снега по улиците. А когато снега се стопи и изпари остава само солта, която се вдига на прах, и всички в града я вдишват искат или не. Това е много гадно, абе тъпа работа. Иначе имаме закон че е забранено пушенето на обществени места - барове ресторанти и всякакви обществени сгради. Много са загрижени, ама праха от магистралите и улиците? За това никой нищо не казва.
|
|
|
|
| Нед Мар 04, 2007 3:42 am |
|
|
|
Provigo
|
И да допълня само, че нямам никаква ръжда в купето. нямам проблем с това. Е имам тук-таме по веждите на калниците, ама c'est la vie! 
|
|
|
|
| Нед Мар 04, 2007 3:44 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|