Отговори на тема
 Justy 1.2 GLI- охладителната система 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 25
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Как да разбера дали работи водната помпа? И каква е схемата на охлаждане?
Горният маркуч на радиатора е горещ. Долния дебел е студен. Странното е ,че по-тънките, за парното ( на тях е свързан и изпарителя) са студени. Като надуя долния тънък маркуч, излиза вода от изхода на изпарителя към казанчето за парното, т.е не е запушено.
Като позагрее двигателя, почва да къркори и изхвъря вода от гърловината, ако е отворена.
Имам чувството ,че не работи водната помпа. Не знам къде е , нито как се задвижва- с основния ангренажен ремък или с отделен.
Може да е и въздушна възглавница, но ме съмнява- като охлабя скобата на изпарителя, тече вода.
Някакви съвети? Без" купи си нова кола". :) , а "закарай на сервиз" в краен случай, защото не смея да я карам така.
Това стана, след като вчера се разви гайката на перката на вентилатора. Той проби радиатора. Забелязах че няма парно и температурата е по-висока ( 2мм повече от обикновено.) Спрях, долях вода и бавно-бавно се прибрах, на почивки и доливания. Днес свалих радиатора и го запоих, благо поялниците са ми професия 30 години. Напълних системата и започнах да гледам какво става.
Подозирах главата или гарнитурата. Но не прави мехури и не е смесила маслото с вода.

Нед Мар 01, 2009 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
напиши какво откри при разглобяването на мотора.

Последна промяна ВЕНЦИ на Пон Юни 01, 2009 2:37 pm, променена общо 3 пъти

Нед Мар 01, 2009 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Водната помпа се задвижва от коляновия вал чрез верига която върти и баланс вала и маслената помпа и 2 или 3 от елементите на тази верига са по- светли, като никелирани, има белези на коляновия и баланс вала и там се позиционират никелираните елементи.
Виж Субару Джъсти Форума http://subarujusty.proboards20.com/index.cgi

Последна промяна streetman на Сря Мар 18, 2009 12:56 am, променена общо 1 път

Нед Мар 01, 2009 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 25
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря, колега. Информацията се оказа полезна.
Странно, този автомобил сякаш е засекретен-нищо съществено не намирам за него.

Пон Мар 02, 2009 11:23 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И аз като си стягах колата, много трудно намерих информация, ама понеже съм упорит, намерих и направих всичко както трябва, иначе ако бях оставил всичко на някой "майстор", гаранция щеше да зацепи баланс вала 1 към кесим +5 но не повече от 8.

От няколко месеца навивам един младеж да сканира или наснима Manual-a за Justy и да ми го изпрати да направя един хубав PDF и все едно и също, мързи го, днес, утре, не знам си кво, не знам си що, аман от несериозни хора.

Вто Мар 03, 2009 12:35 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема