Отговори на тема
 Malfinction Indicator Lamp 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Субаристи!
Горд притежател съм на Subaru Outback 2001 г. 157 к.с. Не съм карал такъв автомобил досега,просто е съвършен,макар че е с десен волан /проблем който реших с цветен монитор и предна и задна безжична камера/.
Появи ми се светеща индикация на таблото /Malfinction Indicator Lamp / Посъветвайте ме какво означава и какво трябва да направя.
Има ли моят модел OBD система?
Колата е внос от Англия.

Карайте със здраве !

Чет Мар 05, 2009 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Най вероятно някой датчик да си е отишъл, както и мноого други варианти има (скапано гориво).Най добре иди да прочетат има ли грешка. Като за начало откачи акумулатора за 20 мин.би требвало да нулира и да ти изгасне лампата.Пък после ако светне пак ще ходиш на доктор няма начин :D

Пет Мар 06, 2009 1:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Честито, колега! Дано това да ти е единственият проблем (ако е такъв) по колата. Много и безаварийни километри със съвършенният автомобил!

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Пет Мар 06, 2009 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Мисля, че това с откачането на акумулатора не действа. Пробвай сам да направиш самодиагностика - с черните букси под кормилната колона. Дава старите грешки в паметта на компа.
Разкачи черните и пробвай със зелените. Двигателят трябва да е с нормална работна температура. След като ги свържеш, даваш на контакт и започват да цъкат релета, включва вентилаторите и т.н.
Запалваш двигателя и ако има текуща грешка я показва.
Аз съм правил и двата варианта. Преди време ми се появи код 45 - датчик за атмосферното налягане или за налягането на турбото при турбо моторите. Този код ми го изтриха в сервиза на Субару в Бургас срещу 30 лв. Повече не се е появил.
После ми се появава на два пъти код 12 - STARTER SWITCH. Изтривам си го сам. Процедурата е следната: Двигателят трябва да е загрял. Свързваш черните и зелените букси. Тръгваш и караш на 1-ва предавка до 2000 оборота. След малко лампата CHECK ENGINE започва да мига - няма грешка. Гасиш двигателя, разкачаш зелените букси и правиш проверка ( само с черните ), ако няма грешка разкачаш и тях.
Успех!

Пет Мар 06, 2009 10:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря Ви, Колеги, проблема се оказа първа ланда сонда /280 лв. BOSH/ , повредена от некачествено гориво. :roll: :-k

Пет Мар 06, 2009 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Що BOSCH колега ? Японските по-скъпи ли са ?
Момчета с VW, Volvo, Saab, Audi ... сменят дебитомери, сонди, кабели, свещи със японски щото "..японското си е японско!" ... (какво правят в тия кошове обаче? :-D ), а ти Бош :lol:

Пет Мар 06, 2009 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Аз днес паркирах в една пряспа. Светнаха ми датчика на АБС-са, лампата по темата, както и тази на круиза взе да мига. След като успях да изляза с помоща на една Трибека и половин дузина шерпи и изключих двг при следващо палене АБС-угасна, но другите две не. Прочетохме в книжката, че МІL може да свети и ако не е добре затворена капачката на резервоара. Не вярвах да има нещо общо ма просто това и направих. Отвих капачката и я затегнах докато прещрака. Така угаснаха двете лампи. Кво беше общото не разбрах. Първоначално си помисли че нещо съм натиснал катализатора. То може и пак така да е, но поне лампите угаснаха.

Нед Мар 29, 2009 1:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема