Отговори на тема стр 1, 2  >
 Легаси седан 2.0, 1999-2003 г. 
Автор Съобщение

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте! Моля, кажете колко см. е просвета на Легаси седан 2.0, 1999-2003 г.? До колко може да се излиза с него извън пътя? Четох че Легаси с ръчни скорости имат проблеми с демферния маховик, така ли е и колко струва подмяната с нов + съединител (комплект), оригинален и марков неоригинален? Седаните нямали и ръчка за бавни май? Какъв е разхода градско в София и извънградско? Имат ли някакви други проблеми тези коли с ръчни скорости и двигател 2.0? С какво масло се карат? Дали са маневрени и просвета позволява ли качване на високи тротоари? Колебая се между Легаси и Форестър, защото понякога излизам и извън пътя, но не на тежки терени. По-скоро на каменисти черни пътища. Форестъра до 2003 г. ми се струва малко некрасив (особено задницата), а отвътре също не изглежда да е комфортно. От друга страна Форито май по-коравата машина. След 2003 г. модела вече е доста подобрен, но цените са значително по-високи, а и не се предлагат много такива екземпляри тъдява, дааа. Има един автоматик с десен волан, но май никой не е сменял дирекция на Форестър в нашата родина. Легасито 1999-2003 г. е с по-добра външна визия, а и отвътре изглежда по-комфортно. Но доколко е удачно да взема Легаси в моя случай. Иначе не ми трябва за пренасяне на големи багажи или много хора. А седана изглежда визуално по-добре от кобито, та ако ще е Легаси клоня към седан. А дали и доколко носят моторите 2.0 на Легси и форестър на газ (инжекцион предполагам). Моля, дайте съвет! Благодаря!

Вто Мар 24, 2009 1:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
с мойто Легаси направих вече 1 год. карам го много градско и при паркиране много често качвам високи бордюри без проблем.Карал съм го по черни пътища и не съм имал проблем :D
за 1 година смених 2 пъти масло
първо Кастрол -не бях доволен
второ Мотул -двигателя стана по тих абе хубаво масло :D
за 1 год. съм сменил при Митко 2 биалетки и някви тампони от пред
като беше заминала само едната биалетка и един гумен тампон...ама аз деиствам на принципа смяням всичко х2 :D
и един датчик нещо на предварението беше....абе 150лв
карам я доста сериозно :-D
за разхода на гориво...ми харчи си :-D аз я купих когато бензина беше 2.60лв за 3м се разцепих да пълня резервоара :lol: писна ми и набутах една газова инжекция на брц с/у 1750лв. с нея от към разход се родих :-D вижда ми се че се возя за без пари :-D а колата като вървеж и динамика си е ОК

със скоростите /ръчни/ не съм имал грижа до момента

Вто Мар 24, 2009 7:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз имам Легаси 2.0 с ръчни, но комби - разходът му е 7.2-7.6 извън града и 10-10.5 в града - ама във Варна и затова не съм му слагал газ. Присвирва нещо като зацепва съединителя, но не знам дали изобщо е проблем, съвсем леко се чува. сега е на към 225 000 км, аз съм минал към 10 000 с нея, смених маслото и това е - проблеми засега нямам.

Вто Мар 24, 2009 7:59 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви за отговорите!

Вто Мар 24, 2009 10:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Здрасти, аз карам седан 2.5 ръчка 2005 год и относно демпферния маховик - при мен го има тоя проблем, но освен присвирване в ниските обороти, друго не се усеща.Съединителят си зацепва нормално, ускорението е повече от прилично.Единствената разлика ще бъде да сменя съединител не на 100 000 км, а да речем на 80-85 000, поне така ми казаха от Субару Варна.
Относно "извън пътя" каране мисля е добре да обмислиш и варианта "Аутбек".По-голям просвет, а динамика като на легаси.

Вто Мар 24, 2009 11:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Забрави за извън пътя.
Бутал съм такова Легаси заседнало в пясък (2 пъти) и в сняг (веднъж).
Просто като опре отдолу и засяда. Колата е направена за асфалт. За извънпътя - форестър и аубек.
П.П. Като видях поста на Уолкър се сетих, че в пясък съм бутал Легаси 3 пъти! :wink:

Вто Мар 24, 2009 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви за информацията! Огледах едно Легаси GL 2003 г. седан. Изненадан съм много неприятно, за жалост. Мислех, че колата е малко по-просторна отвътре, а тя се оказа по-тясна от моя VW Голф 4 GTI. Не очаквах и такива некачествени материали по интериора. Едни пластмасови имитации на махагон дрънчащи здраво. Жабката трака като на Алеко и много малка. Багажника супер малък спрямо голфа ми се видя, да не говорим и че инфото на продавача за лети джанти и здрав демферен маховик се оказа мираж. Колата претрисаше доста повече от VW-то ми преди да му сложа нов комплект маховик и съединител. Лелеее, аз очаквах по-хубава и здрава кола от Голфа, но не би. Да май към Форестър ще се насоча на този етап. Абе мислих си и за Пасат 4motion ама е много малък просвета почти като GTI-то, малко по-височък 2-3 см. А Форестъра по отношение на просвет е добре. Кофти, че няма дизел при по-старите модели. С бензим дори 2.0 125 коня ще похапва повече и от Г4 1.8Т-то 150 коня, май. А газта си е още една беля на главата, дааа. Какво да е това МПС, което ми трябва. С добър просвет, комфортно, с приличен разход не ми трябва много голяма мощ, но все пак да не спира като пусна климатика. Някой по-запазен Форестър 2.0 от 2003 г. ще трябва да търся май... Или пък да събирам парици за някой нов дизел на старо... То GTI-то хубава кола ама тук няма условия да се усети удоволстието от тази машина. В София задръствания+дупки. По магистралите пак дупки и неравности. Значи някаква по-здрава машина с приличен комфорт и просвет (на GTI-то е едва 10 см, че и по-малко), дааа Форестъри трябва да позагледам.

Вто Мар 24, 2009 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 137
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
като се кача в голф 4 ме хваща клострофобия :roll: и съм като наказан вътре
1.90 съм 100кг и Субаруто изобщо не ми е малко :wink: щом зад мен сяда човек значи е ок.

Вто Мар 24, 2009 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не забравяй, че на Голф АВД-то е едно, на Пасат е друго, на Субару трето. Халдекса реално не е фул-тайм АВД система - хем ти вдига разхода, хем не върши работа в движение(2003 година предполгам, че колата ще е с халдекс първо или второ поколение).

Освен това Голфа вози като лагерна количка в сравнение с Импреса, Легаси или Форесър(последното го казвам като бивш собственик на Голф) и настоящ на Импреса. Иначе и на мен ми се ще Импреса с турбо мотор под 160 коня, но за съжаление под 200 няма...
Успех!

Вто Мар 24, 2009 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Твоята кола е Outback!
18 см просвет, возия като лимузина, с лекота се движиш с 180-190 км/ч по магистралата (ако те влече естествено). Сравнително луксозен интериор с глезотийки като кожа, климатроник, разни потгреви на всичко дето има да се потгрява, темпомат и мнооого други...
Освен това 2.0 двигател на Legacy гори най-много литър повече от 2.5 на Outback-a. Вземай големия мотор и си свиркай.
Единствения реален конкурент на тази кола е Audi Allroad, но на тройна цена.

Освен това ако мислиш, че Legacy ти е тясно имай предвид, че Форестър-а вероятно е дори по-тесен. Той е на базата на Impreza доколкото знам...
Сравнението с Голф 4 го оставям без коментар :)
Успех!

Вто Мар 24, 2009 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Нещо сравнението с Голф и аз не можах да го схвана. Той Голфа е аз, ти и пазарските чанти отзад като място - за какъв простор и комфорт в него става въпрос не разбирам. Верно че имитацията на махагон на Легасито и мен ме дразни много ама пустите японци явно имат афинитет към махагона или поне до 2003 при повечето японски марки /Хонда Акорд и, Митсубиши Галант например/ се наблюдава такъв.

Вто Мар 24, 2009 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за полезните съвети! Аутбека наистина е добра кола, но ми се вижда дългичка аз живея в кв. Лозенец и тъдява се налагат тежки маневри еждневно. Трябва да се запозная по-отблизо с това МПС. Иначе скоро случайно срещнах такова и ми се стори, че просвета не е много голям, сякаш е по-малък от на Форестъра. Аутбека, който видях беше модела след 2004 г. Тези 1999-2003 г. да не са с по-голям просвет от по-новите? Чета и чувам, че големия мотор 2,5 има много сериозни проблеми с прегряване, остава и проблема с демферния маховик, дълга е, май Форестър ще търся. Мисля че GX е по-високия клас оборудване за Горските, нали така. Някой да знае дали и при Фори с ръчни скорости са сложили този калпав демферен маховик или... Защото в темата +- не видях да се споменава за него само при ръчни Легаси и Аутбек сякаш. Интересно при Импрезата с ръчни дали го има този демфер?

Вто Мар 24, 2009 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
:)
Колега, попрочети из форума повече. Явно още не ти се е избистрила съвсем картинката.
Outback и Legacy са еднакви коли и като дължина и като широчина и като простор в купето.
По-горе казваш, че Legacy ти е тясно, а сега пък Outback е прекалено голям :)

Просвета на Outback 1999-2003 е категорично 18.5 см. Повече отколкото при Форд Експлорър (17 см) и съвсем в класа на Форестър 1998-2003 (19см), Тойота Рав 4 (19 см), Сузуки Сайдкик (19 см) и някой други подобни паркетни джипки.

Проблемите с двигателя 2.5 се срещат рядко при модела преди 1999, който е със SOHC двигател. Там ставаше въпрос за някакво прегряване. Модела 1999-2003 е с DOHC и никъде не съм чел да има проблеми.

Последно искам да кажа, че Форестър-а е чудесна кола и ако се спреш на него никак няма да сгрешиш. С по-горното просто исках да изясня нещата относно Outback-a, за да няма неясноти ;)

Решението ще си го вземеш сам, но попрочети повече за да си информиран.

Поздрави!

Сря Мар 25, 2009 6:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колега нещо и ти си в грешка - 2,5 моторът/1999-2003/ също е SOHC, а на 3,0 л. мотор е DOHC и просто проблемът с прегряването при по-стария 2,5 л. мотор е отстранен при по-новия.

Сря Мар 25, 2009 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
:)
Грешката е моя. Разменил съм съкращенията. Т.е. стария модел 1995-1999 е с 2.5л DOHC, а след това втората (1999-2003) и третата версии са с 2.5л SOHC, с изкл. на 3.0л.
Гледам също така, че на последната версия за американския пазар има 2.5 турбо, което е пак DOHC.

Мерси за поправката!

Сря Мар 25, 2009 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря ви за помощта! Но аз доста сериозно четох във форума "Субару". Гледам и данни в ауто.ру сравнявам, ходя на огледи и т.н. (даже и парички съм приготвил, но...) Та ето малко цифри ще приложа:
1. Защо Голф 4 1.8Т ми се вижда по-широк от Легаси седан: Г4 ширина - 1735 мм; Легси седан 2003 г. - 1695 мм
2. Защо Аутбек ми се вижда дълъг: Аутбек 1999-2003 г. дължина - 4730 мм; Г4 дължина - 4149 мм; Легаси седан 2003 г. - 4595 мм
3. Защо багажника на Легаси седан ми се видя малък: Легаси 2003 г. макс. обем на багажника - 630 л.; Г4 макс. обем на багажника - 1184 л.
4. Защо искам да сменя Голфа - просвет 100мм - снегорин хахаха! иначе за магистрала е добър и разход 8.3 при 180 км в час (измерено многократно с доливане до горе). Разход градско 12,5 лято; 14-15 зима. Аз карам много градско, все повече ходя по планини, по-рядко по магистрали, пътищата (дупчищата) ни не са за ниски спортни коли, задръстванията също. В планината е по-сигурно с 4Х4 особено зимата, която вече си продължава 5-6 месеца (скоро и бели мечки ще се преселят на Витоша, хахаха)!
Защо мисля че Форестър след 2003 г. е добър за мен: просвет - 190 мм (почти двойно по-голям от Г4), ширина - 1735 мм (колкото на Г4, няма да ми е по-тесен); дължина - 4450 мм (с 30 см по-дълъг от Г4, но с 28 см по-къс от Аутбек), макс. обем на багажника 1595 л (по-голям от Г4). Защо искам модела Форестър след 2003 г. - има по-добър външен вид, а и вътре изглежда по-добре. За сега това разбрах, но ме изненадаха с оферта за Мицубиши Аутлендър 2004 г. 2.0 136 коня бензин. Ха сега! Вие какво знаете за това МПС, как е спрямо Форито и къде го правят дали е в Япония или...

Чет Мар 26, 2009 1:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
kivti написа:
Благодаря ви за помощта! Но аз доста сериозно четох във форума "Субару". Гледам и данни в ауто.ру сравнявам, ходя на огледи и т.н. (даже и парички съм приготвил, но...) Та ето малко цифри ще приложа:
1. Защо Голф 4 1.8Т ми се вижда по-широк от Легаси седан: Г4 ширина - 1735 мм; Легси седан 2003 г. - 1695 мм
2. Защо Аутбек ми се вижда дълъг: Аутбек 1999-2003 г. дължина - 4730 мм; Г4 дължина - 4149 мм; Легаси седан 2003 г. - 4595 мм
3. Защо багажника на Легаси седан ми се видя малък: Легаси 2003 г. макс. обем на багажника - 630 л.; Г4 макс. обем на багажника - 1184 л.
4. Защо искам да сменя Голфа - просвет 100мм - снегорин хахаха! иначе за магистрала е добър и разход 8.3 при 180 км в час (измерено многократно с доливане до горе). Разход градско 12,5 лято; 14-15 зима. Аз карам много градско, все повече ходя по планини, по-рядко по магистрали, пътищата (дупчищата) ни не са за ниски спортни коли, задръстванията също. В планината е по-сигурно с 4Х4 особено зимата, която вече си продължава 5-6 месеца (скоро и бели мечки ще се преселят на Витоша, хахаха)!
Защо мисля че Форестър след 2003 г. е добър за мен: просвет - 190 мм (почти двойно по-голям от Г4), ширина - 1735 мм (колкото на Г4, няма да ми е по-тесен); дължина - 4450 мм (с 30 см по-дълъг от Г4, но с 28 см по-къс от Аутбек), макс. обем на багажника 1595 л (по-голям от Г4). Защо искам модела Форестър след 2003 г. - има по-добър външен вид, а и вътре изглежда по-добре. За сега това разбрах, но ме изненадаха с оферта за Мицубиши Аутлендър 2004 г. 2.0 136 коня бензин. Ха сега! Вие какво знаете за това МПС, как е спрямо Форито и къде го правят дали е в Япония или...

Абе ще дойдеш накрая на мойта приказка че си за Фори :-D
Забрави ги тия Аутлендъри, с Фори ще се родиш, да не говорим че тоя след 2003 е мноо готин, ако намериш 2.0 турбо 177 коня, ще е супер...
Не се обиждай за Голфа, ама това се е едно дървено бюро с двигател под него :lol:
Карал съм и Голф, Мазда, Пежо 307, Рено Меган 2006 и сега след Субито, ще има после Суби - а и не съм единствения пристрастен - сещай се защо ;-)
Успех с покупката

Чет Мар 26, 2009 8:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 117
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колеги,не се ли произвежда още Golf Country(или нещо подобно беше),да намерим един за колегата :D :D :D
Не искам да обиждам здравата и популярна марка,но колегата е попаднал в "миксера"на собственото си колебание.Искам да цитирам човека,от когото купих първото си субару,много вещ в нещата и с богат авто-опит
"Човек трябва да съзрее за да си купи Субару...."

Чет Мар 26, 2009 8:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Той пък Аутлендъра един багажник има.....

Чет Мар 26, 2009 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
От този точно Аутлендър имам доста впечатления - реве много, върви малко. :wink: И е пълно дърво вътре.

Чет Мар 26, 2009 9:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >