Отговори на тема
 Проблем с паленето - 1991, 1.8 м3 
Автор Съобщение

Постове: 30
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги,

първо искам да ви поздравя за полезния форум, както и за добрия избор относно марката!!!

искам да споделя моя проблем и да ви помола за съвет...

модел - легаси, с предно предаване, 1991г., 1.8 кубика....
имам газова уредба.... но на бензин не ПАЛИ! смисъл, все едно не стига бензин... върти, но не пали! на газ веднага запалва! а като запали и прехвърлям на бензин и няма пробем...само дето неще да пали в 50% от случаите.... топло - студено, няма значение... някой път просто не ще и не ще...
сипвах и тези добавки за дюзи, слагам само 98 или 100 октана... цяла зима на бензин я карах, смених всичко що беше филтър... горивен и т.н., маслото смених, ходих да ми почистят дюзата (тя е една - моноинжекция) и като чели се поотпуши, но сега пак неще да пали в повечето случаи... вече не знам какво да правя :(

казват ми на диагностика на компютъра... нещо настройките (то нямя бордови, явно за друг някакъв комп. става дума...)! но къде! при кой....

моля за асистенция :?

Вто Мар 10, 2009 10:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега , борд компа няма нищо общо с компа който управлява работата на ДВГ , първия ти показва моментен разход километри температура и такива глезотии на дисплей в купето, а другия е една кутиика с няколко букси и обикновенно се намира на различни места според модела и марката и следи за различни стоиности и параметри и на тяхна база подава команди към ДВГ за да работи оптимално. Кола с впръскване ,макар и моно не може да работи без комп.Провери си налягането на помпата дали е в нормите за твойта кола , да не е по ниско или да не сработва всеки пат помпата ,обикновенно когато се кара много на газ и не е направено АГУ както трябва да спира работата на помпата на работа на газ ,тя може и да изгори.
Дано сам ти бил полезен .Успех.

Вто Мар 24, 2009 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
и аз първо за бензиновата помпа се сетих...

Вто Мар 24, 2009 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колеги, за протокола само да кажа, че не се оказа помпата ами тока който я захранва.... т.е. тези които ми слагаха алармата са я вързали през захранването за помпата (вид защита предполагам - да не може да запалиш, ако нещо...). свързах си захранването на помпата към оригиналния кабел и ся сичко е на 6 :-D

лек ден!

Чет Май 14, 2009 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема