Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Търся информация за Субару Трибека 
Автор Съобщение

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Абе и ний сме от провинцията бре. А пък аз не съм и питал много да ти кажа. попрочетох тук таме - нямам твоя сляп късмет да тръгна за Фиат пък да се натреса на Субару.
И аз като тебе едно време ходих до Софето (нали много кола имало) - питах , разпитвах - нема таквоз животно. Само една имаше в Горубляне и се оказа, че собственика на салона се джиткал с нея, та не можах да я видя. Всички бяха силни вилни с 1.6 на инвалид да ме оправят. Ама такива бяха времената.
Не се обиждай де ама сега всички почнаха да си отварят очите за Субару - куцо и сакато купува.
Аз на тва не му викам фенове. Фен си като платиш колата колкото си струва + отгоре, щото искаш да я имаш а не щото струва колкото голф или фиат.
Фен си и като ти кажат 700 лв за съединител и 2000 лв за полуоска и не си прережеш вените на първата канавка.

Чет Фев 07, 2008 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ако питате мен - единственият проблем на трибека е че няма двигател с турбо :-D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Фев 07, 2008 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Абе Агент, то не му е мястото тука ама тъй и тъй четеш я кажи ти каква марка съединител препоръчваш. Да е по издържлив на извращения имам предвид.

Чет Фев 07, 2008 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За ФИАТА нямам обяснение, но Голф...абе немска кола не съм искал :roll:
Пък от цените вече не се впечатлявам...с всичко се свиква. Знаеш поне, че си заслужава...

Чет Фев 07, 2008 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Бе така е - проблема си е мой, че много избирам.
Влизам в магазина и питам колко - оня вика 250 лв. Довиждане бате - много е ниска цената за да е качествено.
Аз искам да дам пари - но за нещо добро. Сега гледам тука едни органични съединителчета - японски уж,ма завода е в Италия. Та така - да видим кво ще каже Агента

Чет Фев 07, 2008 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
На мен само феродов диск ми трябва....чудя се какъв да е Валео или Дайкин?
Дайте мнения, плийз.

Чет Фев 07, 2008 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Valeo са ми чистачките и са много хубави, ама феродов диск... :smt102

Чет Фев 07, 2008 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
От Valeo до Valeo има голяма разлика - в Технолинк примерно ме уверяват, че те са ОЕМ-ски , обаче от кое производство не казаха. Германците предлагат аналози - LUK, Sachs (производители) като и QH, H&B (опаковчици) - между 200 и 400 лв е комплект - обаче зависи какъв тип ти е съeдинителя (push или pull type).
Дайте да видим какви наблюдения има Агента.
Иначе за 700 лв и Еxedy може да си купи човек

Пет Фев 08, 2008 12:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте пичове!
Що се отнася за начина на внасяне на колите, който ви описах - действа и го знам от опит. Както казах - трябва ти човек в друга европейска страна, който да ти оправи вноса, защото ако я докараш направо в България се води на режим "Временен внос" и трябва да го обезпечиш. Но както и да е.
Въпроса беше за разходите. А иначе колата е наистина много маниашка - няма спор!
Но аз вече търся и практичност :D

Пет Фев 08, 2008 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ми за съединителя - няма стандартен, който да държи на извращения, това е 4х4. и валео, и дайкин са хубави - но на извращение не държат, няма начин. ако си намериш органичен - по-добре ще е, той не е толкова агресивен като керамиката, но пак държи.

0899 612 719 - Венци

Нед Фев 10, 2008 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Е под извращения разбирай - от време на време да натискаш газта до дупка, да караш по черно (кал, баири и прочие). Абе тя не може и много да се зори - не е спортна все пак.
Аз за Аshika си мислех - органичен от Adventure Car. Но се притеснявам да не е по яка диафрагмата и да втвърди педала на съединителя, че жена ми ще ме убие

Пон Фев 11, 2008 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
не, няма да е по-яка диафрагмата, освен ако не смениш и притискателя с усилен. органичен означава, че само ламелният диск е органичен, притискателят си е стандартен, освен ако изрично не искаш усилен - той втвърдява педалът. стоката на adventurecars е добра, спокойно можеш да си пазаруваш оттам без притеснения.

0899 612 719 - Венци

Пон Фев 11, 2008 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Като поразтърсих за съединители се оказа, че НЯМА. Ни на поръчка, ни на склад - просто не се внасяли за Субару. Изроди ей.
Само Exedy намерих за 500 лв комплект. Не знам добре ли е или зле, но просто ме разочароваха за пореден път вносителите на авточасти. Утре ще проверя и в София - там със сигурност знам че има поне.

Вто Фев 12, 2008 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Като стана дума за Трибека внесена от Америка имам следния въпрос: Има ли начин да се зададе на арматурното табло и борд компютъра в какви мерни единици да показват? Търсих из настройките, но уви... Едва ли е невъзможно тъйкато Body Integrated Unit получава параметрите в съпротивление и напрежение, останлото са сметки... на думи изглежда лесно, но на практика не знам как седят нещата

Вто Май 06, 2008 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Няма.
И моето е внесено от Америка.Оправия няма.
Имаш калкулатор в който са дали и мерните единици за смятане.
Свиква се... :)
Ако си скорошен собственик на трибека да ти кажа само,че когато оставиш главната конзола да ти показва текущ разход,там с MPG май беше гледай долната черта която играе постоянно да е все на макс.Че преди да погледна в нета я карах все на малко да е и джоба за гориво направо ми се стопи... :evil:
Тука е обратната максима,колкото повече толкова по-добре.

За колегата който пита за разход,всичко е относително !
За да изкараш разхода който са ти дали по книжка,трябва да я караш в перфектни условия.

Примерно ще ти го кажа така,Варна - Добрич е пътя по който всеки ден минвам за работа.
При нормално каране минавам около 330-360 мили. 40 мин. Нито много бързо нито много бавно...нормално каране.

Веднъж реших да я карам максимално икономично.
Така на бордовия засякох 380 мили.Но пътя го направих близо 1 час.
Никакво изпреварване,без климатроник и максимално малко ползване на спирачка.Типтроника спомогна :)

Но влезеш ли в града,край !
Колата харчи най-много гориво,когато е оставена да работи на място.В моя случай задръстване,просто гледаш как чертичките падат една по една :((
Прост пример,Турция колата е заредена до горе,и трябва да мине една отсечка от 19 км.
Лято е.
времето за което го мина бяха 3 часа 30 мин . ! Невероятно задръстване,колата стопи резервоара още в първият 1 час и 35 мин...

При агресивно каране съм минавал около 220 мили...това ще рече,че я пържа на макс и рядно падам под 190 км/ч
:twisted:

Колата е с огромен разход,най-много си показва рогцата в градското.
Но за сметка на това,предлага найстина безопасно пътуване във всякакви условия.Благодарение на уникалното 4х4 с което разполага.

Подръжката не е евтина,но пък щом си купуваш такава кола,трябва да си предвидил,че можеш да отделиш нужните $ за спокойно пътуване.

Пет Яну 23, 2009 10:45 am
Върнете се в началото
Профил ICQ YIM WWW

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
накладките са 100 лв, извънградско харчи 15 на сто ако се кара нормално, веднъж много бързах и за 500 км ми даде среден разход 24 на сто :lol:

Вто Мар 10, 2009 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
tribeca написа:
... извънградско харчи 15 на сто ако се кара нормално, веднъж много бързах и за 500 км ми даде среден разход 24 на сто :lol:

А, тва много бе, колега :shock:
При мен, след 6-7 хиляди разхода падна на 14-17 градско и 9.5 - 12 извънградско, в зависимост от карането. Със 100 окт. я карам предимно.

Вто Мар 10, 2009 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Zdraveite,skoro se registrirah v tozi forum I mnogo me izkefi.
Imam Tribeca ot USA q vkarah I veche edna godina q karam.Napravo vi kazvam unikalna e!!!
Lud fen sum na Subaru ot momenta v koito se kachih na neq I napravih edno krugche,kato chuh reva na BoXerA v golemite oboroti napravo izkreizih.Kazah si tova e moqta kola I napravih vsichko vuzmojno da si q kupq.Razhoda gradsko e 16-18 a izvungradsko 10-13 zavisi kak natiskash gazta,az lichno ne moga da q karam bavno,zashtoto obicham da chuvam zvuka na boxera.Nastruhvam ot udovolstvie kato q ruchkam.Imam priqtel s Porshe Kaien I zaradi men hodi v Porshe da mu slojat chip .
Suglasen sum s tova che burzo otivat tamponite na stabilizirashtata shtanga I diskovete se krivat na okolo 50000km, no vsichko ostanalo e unikalno.izpolzvam q za slujebna,semeina i pri vsqkakvi usloviq se durji super.Nqma analog tazi mashina ot kadeto I da q poglednesh govoreiki za cena-kachestvo.
Imam vapros,ako nqkoi moje da mi otgovori?
Az oshte ne sum smenqval akumulatora I ot tova koeto prochetoh se pritesnqvam da ne se poluchi problem s okislqvaneto i da precakam neshto,zabelqzvam go che neprekusnato okislqva po malko.
Drugo pitane otnosno farovete,slojih xenon I kato izkliucha farovete tq ostava na DL svetlini I pochva da premigva neprekusnato,zatova ne gi izkliuchvam nikoga.
Kak da opravq tozi problem?

agent dust написа:
аз да кажа - каква е точно поддръжката на трибек - така и не разбрах! предни и задни накладки, предни дискове, смяна на масла на двигател и кутия - според предписаснията. тва е. единственият по-сериозен проблем беше че имаше една с дефектирал компютър на автоматика - някаква случайност. основният проблем са тампоните на предните стабилизиращи щанги. почне ли нещо да тропа - от тях е. сменят се фасулски лесно и евтино. досега точно с тази кола не сме имали никакви проблеми. ама никакви! на трибеците основно масла сменяме, а имаме такива с над 200хил км навъртени в БГ. има малко особености при монтажа на ксенонови фарове ама му хванахме цаката :-D добре е американският акумулатор да се махне веднага че прави бели, пуска клиселина и изгаря бобината на 2-ри цилиндър. и всичко останало - просто караш и минаваш през сервиза да ти видят спирачките и да пиеш едно кафе. така или иначе постоянни спирания от 200 са проблем на всяка кола.

TRIBECA - железен автомобил! абсолютно! изключително удобен за постоянни пътувания, за служебен - кола, която да навърта огромен километраж. отвътре е като летяща чиния, не вози супер комфортно ама за такива пари няма какво друго да намериш. няма един собственик, който да се е оплакал от трибека си. казват - баси колата!

слага се и газ. без никакви проблеми., разбираш че си на газ само по два пъти по-малките сметки за гориво.

разход - около 18 бензин градско при нормално каране - т.е. все едно е на комшията :-D на 3.0 литра изобщо не бива да му жалиш газта. от новият мотор 3.6 нямаме преки впечатления, но 3.0 е железен. за цената си колата няма аналог поне на нашият пазар. единствените такива коли, които са имали нужда от по-серизона насеса в БГ са с тежки челни удари. и то най-вече че тенекеджият6а не си е свършил работара и е прекарал сноп кабели на грешно място.

и понеже гумите са с един специален трансмитер за налягането , ако гумаджията го счупи - все още в бг го няма онова устройство с което се регистрират новите трансмитери. трансмитери има, устройството го няма защото рядко има проблеми от такъв харахктер - счупен трансмитер

Вто Мар 24, 2009 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
Moni Petrov написа:
[size=7]Zdraveite,skoro se registrirah v tozi forum I mnogo me izkefi.
Imam Tribeca ot USA q vkarah I veche edna godina q karam.Napravo vi kazvam unikalna e!!!
Lud fen sum na Subaru ot momenta v koito se kachih na neq I napravih edno krugche,kato chuh reva na BoXerA v golemite oboroti napravo izkreizih.Kazah si tova e moqta kola I napravih vsichko vuzmojno da si q kupq.Razhoda gradsko e 16-18 a izvungradsko 10-13 zavisi kak natiskash gazta,az lichno ne moga da q karam bavno,zashtoto obicham da chuvam zvuka na boxera.Nastruhvam ot udovolstvie kato q ruchkam.Imam priqtel s Porshe Kaien I zaradi men hodi v Porshe da mu slojat chip .
Suglasen sum s tova che burzo otivat tamponite na stabilizirashtata shtanga I diskovete se krivat na okolo 50000km, no vsichko ostanalo e unikalno.izpolzvam q za slujebna,semeina i pri vsqkakvi usloviq se durji super.Nqma analog tazi mashina ot kadeto I da q poglednesh govoreiki za cena-kachestvo.
Imam vapros,ako nqkoi moje da mi otgovori?
Az oshte ne sum smenqval akumulatora I ot tova koeto prochetoh se pritesnqvam da ne se poluchi problem s okislqvaneto i da precakam neshto,zabelqzvam go che neprekusnato okislqva po malko.
Drugo pitane otnosno farovete,slojih xenon I kato izkliucha farovete tq ostava na DL svetlini I pochva da premigva neprekusnato,zatova ne gi izkliuchvam nikoga.
Kak da opravq tozi problem?

agent dust написа:
аз да кажа - каква е точно поддръжката на трибек - така и не разбрах! предни и задни накладки, предни дискове, смяна на масла на двигател и кутия - според предписаснията. тва е. единственият по-сериозен проблем беше че имаше една с дефектирал компютър на автоматика - някаква случайност. основният проблем са тампоните на предните стабилизиращи щанги. почне ли нещо да тропа - от тях е. сменят се фасулски лесно и евтино. досега точно с тази кола не сме имали никакви проблеми. ама никакви! на трибеците основно масла сменяме, а имаме такива с над 200хил км навъртени в БГ. има малко особености при монтажа на ксенонови фарове ама му хванахме цаката :-D добре е американският акумулатор да се махне веднага че прави бели, пуска клиселина и изгаря бобината на 2-ри цилиндър. и всичко останало - просто караш и минаваш през сервиза да ти видят спирачките и да пиеш едно кафе. така или иначе постоянни спирания от 200 са проблем на всяка кола.

TRIBECA - железен автомобил! абсолютно! изключително удобен за постоянни пътувания, за служебен - кола, която да навърта огромен километраж. отвътре е като летяща чиния, не вози супер комфортно ама за такива пари няма какво друго да намериш. няма един собственик, който да се е оплакал от трибека си. казват - баси колата!

слага се и газ. без никакви проблеми., разбираш че си на газ само по два пъти по-малките сметки за гориво.

разход - около 18 бензин градско при нормално каране - т.е. все едно е на комшията :-D на 3.0 литра изобщо не бива да му жалиш газта. от новият мотор 3.6 нямаме преки впечатления, но 3.0 е железен. за цената си колата няма аналог поне на нашият пазар. единствените такива коли, които са имали нужда от по-серизона насеса в БГ са с тежки челни удари. и то най-вече че тенекеджият6а не си е свършил работара и е прекарал сноп кабели на грешно място.

и понеже гумите са с един специален трансмитер за налягането , ако гумаджията го счупи - все още в бг го няма онова устройство с което се регистрират новите трансмитери. трансмитери има, устройството го няма защото рядко има проблеми от такъв харахктер - счупен трансмитер[/size]

Добре дошъл, но ... :bg:

Сря Мар 25, 2009 9:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
КОЛЕГИ, ПОМОЩ, НЕ МОЖАХА В СЕРВИЗА ДА МИ НАМЕРЯТ ГОРИВНИЯ ФИЛТЪР, ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА НЯМА? :shock:

Пон Май 11, 2009 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >