|
Страница 1 от 1
|
|
Осветление табло - въпрос
| Автор |
Съобщение |
|
norcho
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 5:56 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Outback '05
Рейтинг: 15
|
|
От време на време ми изгасва осветлението на половината километраж! Не след дълго светва отново. Каква би могла да е причината?
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 12:47 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Лош контакт на фасонката или крушката.Сваля се таблото,после внимателно фасонките,крушките.Почистваш,спрей -'контокс' или подобен .Зачистваш и крушките.Закачаш всичко и пробваш.Ако крушката е изгоряла(Възможно е да закача и свети от време на време),сменяш .Тя е 2 или 3 Вата,не 6 (внимавай!).Балончето вземи от старата-няма ги.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 3:10 pm |
|
|
|
Azumi
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26 am Постове: 344 Местоположение: София
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
|
agogov написа: Ако крушката е изгоряла(Възможно е да закача и свети от време на време),сменяш .Тя е 2 или 3 Вата,не 6 (внимавай!).Балончето вземи от старата-няма ги.
А бе я да питам аз в тая тема срам не срам.
На ключовете за, круиз контрол, пръскалките за фарове, ключа за фаровете за мъгла има едни малки лампички за подсветка.Те са на едно малко цокълче което се завърта с отверка за да се извади.
На самата лампичка има прозрачно оцветено в зелено чорапче.
Извадих една такова малко лампенце и обикалях магазините с нея и всички ме гледаха странно казвайки ми че за пръв път виждат такова нящо  .
Ако някой от вас знае от къде може да се намирят такива малки лампички моля да сподели, че си почупих краката да обикалям като щурав?
_________________ FORESTER 2.0 MT 92KW MY'03
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 3:38 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
В София не можа да намериш  ...първия магазин в който влязох и ми дадоха...40 стотинки струват
Имам даже 2-3 в резерв, ела да ти ги дам
edit. Не знам в какви магазини си ходил, но провери в такива, които се занимават с аудио техника...усилватели, колони, баскаси, буфери и т.н. ... имате, сигурно са стотици.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 4:12 pm |
|
|
|
norcho
|
agogov написа: Лош контакт на фасонката или крушката.Сваля се таблото,после внимателно фасонките,крушките.Почистваш,спрей -'контокс' или подобен .Зачистваш и крушките.Закачаш всичко и пробваш.Ако крушката е изгоряла(Възможно е да закача и свети от време на време),сменяш .Тя е 2 или 3 Вата,не 6 (внимавай!).Балончето вземи от старата-няма ги.
Благодаря за изчерпателния отговор. При първа възможност ще се пробвам... 
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 4:25 pm |
|
|
|
Azumi
|
Impreza94 написа: В София не можа да намериш  ...първия магазин в който влязох и ми дадоха...40 стотинки струват  Имам даже 2-3 в резерв, ела да ти ги дам  edit. Не знам в какви магазини си ходил, но провери в такива, които се занимават с аудио техника...усилватели, колони, баскаси, буфери и т.н. ... имате, сигурно са стотици.
Благодаря за съвета пак ще потърся, аз тогава ходих до АВТО+ и там едно младо момче ми вика: "Това за каква кола е " и като му казах и той се отказа да се занимава с мен
П.П.
Импрезка94 аз често си ходя до Русе понеже съм си от там,
гледам, че някакви срещички си организирвате  , ще взема като се прибера и аз да се обадя да вземем да се видим на живо бря  .
norcho извинявай за оффтопика.
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 4:53 pm |
|
|
|
norcho
|
няма за какво, то и това, което дискутирате си е ценно да се знае 
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 5:43 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

Azumi написа: А бе я да питам аз в тая тема срам не срам. На ключовете за, круиз контрол, пръскалките за фарове, ключа за фаровете за мъгла има едни малки лампички за подсветка.Те са на едно малко цокълче което се завърта с отверка за да се извади. На самата лампичка има прозрачно оцветено в зелено чорапче. Извадих една такова малко лампенце и обикалях магазините с нея и всички ме гледаха странно казвайки ми че за пръв път виждат такова нящо  . Ако някой от вас знае от къде може да се намирят такива малки лампички моля да сподели, че си почупих краката да обикалям като щурав?
Имате ли 'Кузмов-електроникс'(или нещо такова)-так има и лампички и шапчици от малките.Може да провериш в' Квазер екектроникс' или подобен магазин за електроника.
Не знам колко са малки,но тези които съм виждал, ги има и по бензиностанциите-тези със стъклен цокъл с подбити крачета 1,2 и 2 Вата.А щом казваш на цокъл- са те.Тези-още по-малки за авто-касетофоните са с 2 стърчащи жички.
Има такива и диодни,почти не горят но светят по-слабо
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 7:40 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|

Azumi написа: Благодаря за съвета пак ще потърся, аз тогава ходих до АВТО+ и там едно младо момче ми вика: "Това за каква кола е " и като му казах и той се отказа да се занимава с мен  П.П. Импрезка94 аз често си ходя до Русе понеже съм си от там, гледам, че някакви срещички си организирвате  , ще взема като се прибера и аз да се обадя да вземем да се видим на живо бря 
С тия гарвани защо изобщо се занимаваш ? Аз влизам да ги питам за неква работа, те ми викат ама за ква кола...абе питам та отговори ми бе, книжен плъх такъв...голям мерак има да се зарови по каталозите и да ми се направи на разбирач...ама съобщавайки марката и виждам надигащ се пръст сочейки вратата. Като ходя за стелки пак ме питат......изложили по два модела на Пежо, на Ситроен, Волцваген, Мергел, Алди, Форд, Фиат, Орел и т.н., и ме питат пак за ква кола...искам от тия без емблеми бе...соча ти ги, какво ме питаш.....няма специални за Субару при вас - ЗНАМ
Искат винаги по трудния начин...
А за среща нямаш грижи - понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък...избираш си един и работата спи 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Мар 26, 2009 10:40 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
norcho написа: agogov написа: Лош контакт на фасонката или крушката.Сваля се таблото,после внимателно фасонките,крушките.Почистваш,спрей -'контокс' или подобен .Зачистваш и крушките.Закачаш всичко и пробваш.Ако крушката е изгоряла(Възможно е да закача и свети от време на време),сменяш .Тя е 2 или 3 Вата,не 6 (внимавай!).Балончето вземи от старата-няма ги. Благодаря за изчерпателния отговор. При първа възможност ще се пробвам... 
пластмасата на таблото е на щипки, под него ще видиш 3 винтчета, които развиваш, от зад е закачена на 3 букси. сваля се лесно.
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2009 9:36 am |
|
|
|
miroslavkm
Регистриран на: Пет Мар 16, 2007 7:56 pm Постове: 752 Местоположение: Русе, БГ
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88 
|
Azumi написа: Impreza94 написа: В София не можа да намериш  ...първия магазин в който влязох и ми дадоха...40 стотинки струват  Имам даже 2-3 в резерв, ела да ти ги дам  edit. Не знам в какви магазини си ходил, но провери в такива, които се занимават с аудио техника...усилватели, колони, баскаси, буфери и т.н. ... имате, сигурно са стотици. Благодаря за съвета пак ще потърся, аз тогава ходих до АВТО+ и там едно младо момче ми вика: "Това за каква кола е " и като му казах и той се отказа да се занимава с мен  П.П. Импрезка94 аз често си ходя до Русе понеже съм си от там, гледам, че някакви срещички си организирвате  , ще взема като се прибера и аз да се обадя да вземем да се видим на живо бря  . norcho извинявай за оффтопика.
Щом си от Русе, такива лампички има на магазин Радиус и на магазин Кипа. Има ги в различни цветове. Пък като си идваш в Русе обади се ще спретнем някоя срещичка 
_________________ 0889997071
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2009 7:26 pm |
|
|
|
Azumi
|

miroslavkm написа: Azumi написа: Impreza94 написа: В София не можа да намериш  ...първия магазин в който влязох и ми дадоха...40 стотинки струват  Имам даже 2-3 в резерв, ела да ти ги дам  edit. Не знам в какви магазини си ходил, но провери в такива, които се занимават с аудио техника...усилватели, колони, баскаси, буфери и т.н. ... имате, сигурно са стотици. Благодаря за съвета пак ще потърся, аз тогава ходих до АВТО+ и там едно младо момче ми вика: "Това за каква кола е " и като му казах и той се отказа да се занимава с мен  П.П. Импрезка94 аз често си ходя до Русе понеже съм си от там, гледам, че някакви срещички си организирвате  , ще взема като се прибера и аз да се обадя да вземем да се видим на живо бря  . norcho извинявай за оффтопика. Щом си от Русе, такива лампички има на магазин Радиус и на магазин Кипа. Има ги в различни цветове. Пък като си идваш в Русе обади се ще спретнем някоя срещичка 
Е, че колко му е да се съберем.
И двата магазина ги знам, че са и на близо не е като в Сф  .
Мерси колеги за инфото.
|
|
|
|
| Пет Мар 27, 2009 7:30 pm |
|
|
|
norcho
|
Благодаря krass... виждам вече си я свършил тая работа
по снимките изглежда че и аз бих се справил 
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 11:33 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
на мен ми беше изгоряла крушката дето светеше на уредите за резервоара и температурата
|
|
|
|
| Пон Мар 30, 2009 11:59 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|