Clap написа:
Благодаря за изчерпателното мнение Coming Soon!
Да те попитам доволен ли си от Форито на аватара ти? - че съм се зарибил по модела и едва трая да събирам парички

Фори-то е мнооого различна кола. По - различна от всичко друго, което съм карал и определено разликата е в положителна посока. Аз съм доволен, но зависи ти какво очакваш от автомобила.
Някои от обективните релности са следните:
- Фори не е за високи скорости над 150-160 км. По магистралата вдига и повече, но мотора вече е на доста високи обороти, а в колата усещаш, че си с 20 см клиренс, а не с 10.
- Фори не е икономичен. Без да го жаля извън града разхода е 10.5 /100. При внимателно каране (90-110 )под 9.5 не можах да го сваля. Но и аз доста натискам педала, което си оказва влияние.
- Моя мотор е по-слабия (122 к.с.) и при изпреварвания иска една предавка по-ниско, за да те бутне облегалката за гърба.
Но....
С Фори извън магистралата е по-интересно. Там където другите карат с 60 ти минаваш с 100. Там където хората спират, за да продължат пеша, ти просто продължаваш.
Иска малко умения за шофиране на хлъзгав терен, но това важи за всички автомобили 4х4.
Освен това Форестъра е неповторима комбинация от лек автомобил и кола с висока проходимост.
Например с един истински джип не можеш да се движиш достатъчно бъзо по нормалните пътища, а с един псевдо СУВ не можеш да си позволиш да влезеш смело в калта. Форестър-а тук печели при всички случаи. Но пак зависи от предпочитанията. За хората, които обичат екстремния офроуд Форестъра не е подходящ.
В града се кара изключително лесно. Страшно маневрен, с отлична видимост от всички посоки. Малката ширина на колата я прави много удобна за паркиране почти навсякъде. В купето е доста тихо. До 3500-4000 оборота на мотора няма никакви дразнещи шумове. След това само се наслъждаваш на характерния звук на боксера.
Чакай, че се отпленсах нещо:))
Накратко.. ако не искаш да летиш с 200 по магистралата и обичаш да си правиш екскурзии извън пътя , то тогава Фори е твоята кола.
Ако обичаш високите скорости и не ти трябва 20 см просвет - помисли за Легаси
Ако искаш да караш бързо и все пак ти се ходи из черните пътища , то отговора е Аутбек. Но с него малко по-внимателно из горските пътища. Все пак е по-дълъг и по-широк. Проходимостта му според мен е по-малка от тази на Форестъра, но за сметка на това е по-бърз.
Успех с търсенето. Важното е, че вече си избрал Субару.