Кажете колеги заслужава ли си?
| Автор |
Съобщение |
|
SIOSIS
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 12:30 am Постове: 18 Местоположение: Някъде в дивия Рейтинг: 0
|
|
Да извинявам се забравих да пиша че съм от Пловдив. И точно на отдел сервизи нещо не намирам някакви отзиви добри за сервиз в Пловдив... Мислила съм си за сервиза на Субару в Пловдив, ама наистина са много мързеливи, била съм там, паркинга фул с коли които си чакат ремонта ония стоят и дремят и са разхождат нагоре-надолу щото си нямат друга работа...
_________________ На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 3:51 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
А аз никъде не прочетох колко ти искат за колата.
За да се каже дали си струва от там трябва да се започне все пак...
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 4:09 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
|
така и не стана ясно какво и има толкоз смляно В Пловдив има колеги от форума покажи им я и части има
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 4:16 pm |
|
|
|
SIOSIS
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 12:30 am Постове: 18 Местоположение: Някъде в дивия Рейтинг: 0
|
Ми подарък е... Един вид да се отърват от нея защото и да искат да я продадат, нито хубави пари ще вземат защото е разбита, нито някой па ще се излъже да я купи... Така че единственото за което ще дам пари е за ремонт... За документи и данъци всичко е в изправност...
Та в сряда сутринта ще ходя при едно момче и там на канала ще я снимам отдолу и ще запиша частите които са за смяна... Само знам от предишен преглед, че амортисьорите са блокирани и всичко що е гума отдолу се е изронило и там някакви рамена ли какво много играели, задницата на дупки много играе и занася, след 100тния километър става нестабилна, и окачването е толкова твърдо че разбива всичката пластмаса в купето и особено на павета са получава бруталния резонанс... Някакви оплатнения са отишли заради разбитото окачване и зимата вадя повече скреж от вътре от колкото от вънка...
Обещавам да кача снимки в сряда...
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 7:26 pm |
|
|
|
norcho
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 5:56 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Outback '05
Рейтинг: 15
|
|
Опазил бог от такива подаръци! Мен ако питаш не се занимавай да поправяш каквото и да било, а карай докато издъхне (което при subaru няма да е скоро) и не влагай средства в нея, тъй като ако тръгнеш да я ремонтираш, то по-добре тегли кредит и си купи нова-по-евтино ше ти излезе!
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 7:38 pm |
|
|
|
SIOSIS
|
|
Еми то пак според мен не си заслужава да тегля някаква по-евтина и по-... с една дума глупава... Аз дали ще дам 3000 за поправка или 3000 за някаква немска дет на всеки 500км са дъни някъде... Абе не знам въпреки вашите съвети че не си заслужава да я възкресявам, поне инвестицията да си заслужава... А аз не знам ако взема кола за 3,000 и вдигна от инвалидното столче тази за 3,000 мисля че субарото ще скъса синджирите на везната... Просто по-надеждна, масивна идеална за къра не се чупи толкова лесно, и въпреки състоянието и пак ми върши работа...
А ся с тая криза, не че някога сме излезли ама все пак яко репресия, банките така дават кредите че..., а за лихвите взимаш една сума връщаш двойна... Т'ва значи там разни години да робувам на банката...
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 7:57 pm |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|
|
Добре дошла във форума колежке имам 2 импрези на части,а най-вероятно ще има още.Цените са нормални.Нека да я прегледат в сервиз и ако имаш нужда от нещо се обади 0887501503 0899232884
|
|
|
|
| Пон Апр 06, 2009 8:18 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Щом е подарък-взимай 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 9:37 am |
|
|
|
krass
|

SIOSIS написа: Ми подарък е... Един вид да се отърват от нея защото и да искат да я продадат, нито хубави пари ще вземат защото е разбита, нито някой па ще се излъже да я купи... Така че единственото за което ще дам пари е за ремонт... За документи и данъци всичко е в изправност... Та в сряда сутринта ще ходя при едно момче и там на канала ще я снимам отдолу и ще запиша частите които са за смяна... Само знам от предишен преглед, че амортисьорите са блокирани и всичко що е гума отдолу се е изронило и там някакви рамена ли какво много играели, задницата на дупки много играе и занася, след 100тния километър става нестабилна, и окачването е толкова твърдо че разбива всичката пластмаса в купето и особено на павета са получава бруталния резонанс... Някакви оплатнения са отишли заради разбитото окачване и зимата вадя повече скреж от вътре от колкото от вънка... Обещавам да кача снимки в сряда...
Подарък!? Естествено че си струва!
Дори да дадеш 3000 за ремонт тогава, ще имаш чисто-прясно поправена кола. КАто дадеш 3 бона за някоя кола от морга, тепърва ще гадаепш какво и има, а тази за тези пари ще ти е готова направена. Макар че според мен трудно ще дадеш 3 бона за ремонт, парите ще са в пъти по-малко, особено ако използваш части втора ръка, ще стане още по-евтино.
А за немската кола - аз днес се качих на стария ми голф 1994 година, 1,6 75 коня без климатик - немска кола за 3000 (импресата е в сервиза за нова броня) - мъка мъкаааааааа, всичко в тоя голф е вертикално, седалката ме ръчка неудобно, чука, трака скърца, вибрира, по завоите се клати като лодка, усещането е като лагерна количка на големи пружини. Единственото предимство беше, че не ми дремеше как минавам през дупките...
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 9:37 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
Ако не я щеш ,аз приемам подаръци
ПП А в безплатния обяд не вярвам !
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 9:50 am |
|
|
|
blackw
|
|
За 3000 може да вземеш доста читава Honda Civic. Здрава и с евтина поддръжка.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 2:28 pm |
|
|
|
krass
|
blackw написа: За 3000 може да вземеш доста читава Honda Civic. Здрава и с евтина поддръжка.
при условие, че и подаряват кола, дори такава , която трябва да се прави, не си струва да тръгва да купува друга кола в неизвестно състояние...още повече, че сивиците, макар и много здрави, обикновено смляни от пилене...
и пак да отбележа, че ремонта според мен е невъзможно да стъпи на 3000 лева, включително ако си смени интериора с по запазеен от някоя морга.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 3:23 pm |
|
|
|
norcho
|
... а според мен 3000 няма да й стигнат, за да я вкара в ред ... 
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 3:42 pm |
|
|
|
krass
|
norcho написа: ... а според мен 3000 няма да й стигнат, за да я вкара в ред ... 
на моята и твоята поддръжката е по-скъпа в пъти за някои неща (примерно ангренажен комплект) отколкото на старите имреси...
не е чак толкова скъпа поддръжката, е ако купуваш частите от официалния сервиз сигурно ще е скъпо...
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 4:08 pm |
|
|
|
norcho
|
бе не знам... хубаво че е подарък че инъче нямаше да се трепя и да пиша дори; в случая айде иди-доди... Макар че като се почне- застраховка, регистрация, номера, данък...отидоха 500лв; останаха 2500 оттам - окачване (тея амортисъори явно са за смяна и всичко покрай тях), разните му уплътнения, тампони, биалетки - те трябва да са нови, както ти казваш ремъци, ролки; масла да смени, филтри; най-вероятно дискове и накладки също са за смяна; на моята в момента съединител ме тревожи, та ме навежда на мисълта, че и него най-вероятно трябва да смени-само там са мин 300 (колкото и да е евтин), съмнява ме, че с подобно стопанисване и пружини може да има за смяна; каретата също ме съмняват... та те така, списъка расте ли расте и докъде ще я докарат тея кинти не мога да кажа-дано да стигнат поне за основните компоненти 
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 5:39 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|

krass написа: blackw написа: За 3000 може да вземеш доста читава Honda Civic. Здрава и с евтина поддръжка. при условие, че и подаряват кола, дори такава , която трябва да се прави, не си струва да тръгва да купува друга кола в неизвестно състояние...още повече, че сивиците, макар и много здрави, обикновено смляни от пилене... и пак да отбележа, че ремонта според мен е невъзможно да стъпи на 3000 лева, включително ако си смени интериора с по запазеен от някоя морга.
И аз мисля, че за 3000 лв. няма как да вземеш кола на която да се качиш и караш. 100% освен стандартната смяна на масла ремъци и т.н ще има смяна на накладки, дискове, ходова част, пружини.... нищо чудно и нещо по-дребно по двигателя да излезе. Аз бих я стегнал тази Импрезка. Все пак колата въврви и няма генерален проблем. Нали няма нужда да се цепи двигател ... другото се сменя. Поне ще знаеш, че след ремонта всички основни компоненти ще са ти нови и няма да ги мислиш скоро.
п.п. Да добавя, че реставрация от този вид си е приключение. Със сигурност ще има трудности и изненади. Ако колата е изгнила и има нужда от тенекеджийски ремонти и кърпене, тогава съветът ми да не се занимаваш. Само ще си дадеш парите на вяртъра. Ако обаче ламарините са ОК гласувам ЗА ремонта.
Защо не качиш няколко снимки да я погледнем тази кола? Така мисля ще има по-адекватни отговори.
|
|
|
|
| Вто Апр 07, 2009 8:03 pm |
|
|
|
SIOSIS
|

Здравейте, днеска сутринта бях на стенда! Оказа се че не е толкова зле колкото си мислих, момчето я вдигна и внимателно с клина провери всички връзки това което трябва да се смени...
Тампони - задни
Тампони на предни носачи - задни
Тампони на диференциала - предни
Амортисьорите - задни (десния е изпуснат и е много зле)
Шокови тампони и прахоуловител
Хидравлична помпа трябва ремонт - тече
единия фар е за смяна - ляв спука се зимата от студа и на всеки 2 месеца сменям крушка
трябва си намеря и задна чистачка с моторче че там е изкормена много грозно (не че е спешно ама е удобство и не се кьоришиш)
лява предна гума блокира ( тепърва ще се разглобява за да се види)
маслото на скорсната кутия също трябва да се види
Наклатки, дискове, масла,филтри, ремък с ролки си бяха сменени...  едно зло по-малко.
Регистрация, годишна винетка, гражданска отговорност, данъци годишен преглед също са на 6.
И останалото вече са само козметични забележки които с времето я са оправят я не...
Отдолу е яко очукана от камъни и издрана но гнило няма, задните крайници леко са познали да гният ама за ся щетите са 2 см.
Искам да попитам ориентир за цените на пазара специално за Амортисьорите, значи на мен ми дават 230лв бройката искам само така за информация да сравня...
Извинявам се много не можах да я снимам отдолу забравих апарата... Ама пак като ходя ся за ремонта вече ще се постарая...
|
|
|
|
| Сря Апр 08, 2009 1:26 pm |
|
|
|
norcho
|
|
е, не звучи чак толкова зле в действителност... ама не е и цвете за мирисане; за амортисъори знам около 200лв бр за да си заслужава, инъче има и по 60, но не стават...колегите с магазини за части да си кажат мнението
|
|
|
|
| Сря Апр 08, 2009 1:57 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

SIOSIS написа: Тампони - задни Тампони на предни носачи - задни Тампони на диференциала - предни Амортисьорите - задни (десния е изпуснат и е много зле) Шокови тампони и прахоуловител Хидравлична помпа трябва ремонт - тече единия фар е за смяна - ляв спука се зимата от студа и на всеки 2 месеца сменям крушка трябва си намеря и задна чистачка с моторче че там е изкормена много грозно (не че е спешно ама е удобство и не се кьориш) лява предна гума блокира ( тепърва ще се разглобява за да се види) маслото на скорстната кутия също трябва да се види Накладки, дискове, масла,филтри, ремък с ролки си бяха сменени...  едно зло по-малко. Регистрация, годишна винетка, гражданска отговорност, данъци годишен преглед също са на 6. И останалото вече са само козметични забележки които с времето я са оправят я не... Отдолу е яко очукана от камъни и издрана но гнило няма, задните крайници леко са познали да гният ама за ся щетите са 2 см. Искам да попитам ориентир за цените на пазара специално за Амортисьорите, значи на мен ми дават 230лв бройката искам само така за информация да сравня... Извинявам се много не можах да я снимам отдолу забравих апарата... Ама пак като ходя ся за ремонта вече ще се постарая...
Грубо имаш ремонти за 1000-1500лв ,без козметиката.
Амортисьори виж 'Кайаба'-за Форестер са 2х170лв.Твоите трябва да са по-евтини !?
Тампони търси по размер,не по модел-шоковите най-вече.
Фар,чистачка-мотор и други от колегата Вако
Масло скорости и заден диференциал-100 лв
За хидравличния теч-от къде е ?-че има едно пръстенче което се сменя 2-15 лв и всичко е ток.
ПП И напиши къде е тоя 'дивия'(демек от къде си),ако искаш повечко помощ и ориентири 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Сря Апр 08, 2009 3:36 pm |
|
|
|
SIOSIS
|
|
Ми вече по-горе писах че съм от Пловдив...
Еми хидравликата свири, волана е тежък и едната страна на двигателя, целия оклепан в хидравлично масло до толкова че се образуват капки и нищо не се вижда, не са е свалили още така че, като я свалят предполагам че ще видят...
|
|
|
|
| Сря Апр 08, 2009 4:22 pm |
|
|
|