|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Проблем с шайбата на коляновия вал
| Автор |
Съобщение |
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

abator написа: Изработена е от стомана. Малко по-тежка е от оригиналната. Доволен съм как стана и не съжалявам, че послушах Nick  Ти мислиш ли, че бате ти Nick ще те подведе, и то умишлено ? Цитат: За развиването имах предвид следното: Камък с твърдо рамо и тръба за удължаване на рамото. Тръбата се подпира някъде на здраво място. Например рогът на левия подкалник. Дърпам кабела на бубината и след това чуквам леко със стартера  Не съм го пробвал ама би трябвало да стане.
Прави се, възможно е, но не е желателно. Не е нужно удължение, защото рамото си е достатъчно дълго и се нарича Johnson bar. На този мотор аз така отвъртам ако вече е дошъл с беля (ангренажни ремъци). Ако отварям за друго и ремъците са ОК, отвъртам по друг начин. Начина е както казва Provigo.
Поздрави стругаря, кажи му, че е направил разкошна работа. А ти не съжалявай нито стотинка за което си платил.
Механика ти също ми се вижда да е доста здрав. Аз такива механици признавам, дето решават дадена ситуация и необходимост от инструмент за 5 минути. А не да маат с тукмака, да направят няколко поразии и тогава да дойдат с два реда сълзи и два реда сополи.
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 3:33 am |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
Аз като ходих при едни момчета тука да ми сменят ангренажния ремък, така лашнахме гайката отпред, със едно чукване на стартера. Само че пред итова сложиха една ламарина пред кондензатора на климатика, тъй като бяха махнали радиатора. А и най-важното бяха разкачили кабелите до колкото си спомням.  Това е важно все пак, че ако запали, ох малеее  Аз лично не виждам нищо страшно в тая процедура. Ако стартера не е достатъчен за да се лашне гайката, нищо няма да стане. Все едно изпадаме в ситуция "зимата с гъсто масло", мотора едвам превърта, та даже и не успява.
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 3:54 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|

Provigo написа: Аз като ходих при едни момчета тука да ми сменят ангренажния ремък, така лашнахме гайката отпред, със едно чукване на стартера. Само че пред итова сложиха една ламарина пред кондензатора на климатика, тъй като бяха махнали радиатора. А и най-важното бяха разкачили кабелите до колкото си спомням.  Това е важно все пак, че ако запали, ох малеее  Аз лично не виждам нищо страшно в тая процедура. Ако стартера не е достатъчен за да се лашне гайката, нищо няма да стане. Все едно изпадаме в ситуция "зимата с гъсто масло", мотора едвам превърта, та даже и не успява.
Излишно сте сваляли радиатора.
-Радиатор никога не се сваля.
-На този двигател не е желателно да се лашка болта на стартер, защото е много 'рехав' в ремъците и спокойно може да изрони зъби на ремък. Пълна гаранция.
-На обикновен, SOHC 1.6, 1.8, 2.0, 2.2 спокойно може да се лашне на стартер, защото двигателя е noninterference, ремъка е изчислен с доста добър коефициент за сигурност. Дори и да запали, ключа ако е хубав остава на болта, шайбата не хвърчи и ключа не размазва радиатора.
-На 2.5 SOHC, DOHC не е желателно да се лашка на стартер, защото единия е неофициално interference а втория официално е такъв. Прерскача по време на лашкането, подгъва един ред клапани по един два градуса (само ги близва) и после........грешката е в механика.
Забележка - в България грешката е в клиента .
????
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 4:16 am |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
хехе, добре казано накрая, къде е грешката
И на мен ми направи впечатление широчината на моя ремък. Виждал съм на други коли, и сравнено с тях, моя ремък е някъде около 1.4-1.5 пъти по-широк. И като си спомня как беше нацепен и лъснал откъм гладката страна, лелеее, как е издържал не знам 
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 4:47 am |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Забравих да спомена, че направихме и оглед на ангренажните ремъци. Сравнително често ги проверявам, защото изглеждат добре, но нямам идея на колко километра са. Та в този ред на мисли искам да попитам следното: Има ли опасност при скъсване на ангренажен ремък да се срешнат буталата с клапаните? Двигателя е EA82.
_________________Subaru Leone 1.8 GL '86 Двигател - EA82

|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 6:07 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Този двигател, за разлика от другите, има репутацията наистина да КЪСА ремък. Не да изронва, не да прескача, а да къса. Обаче пък, добрата страна е, че не прави беля. Просто си загасва двигателя.
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 10:59 pm |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
Преди време срещнах случайно друг собственик на Леоне и го бях питал дали знае нещо по въпроса с ангренажните ремъци. Каза ми, че той лично е късал ремък и няма поражения по мотора. Лошото според него е, че са малко хората във Варна, които после могат да зацепят мотора правилно с новите ремъци. По неговите думи повечето майстори като видят боксер и започват да се чешат умно.
Все пак реших да попитам отново за да съм сигурен. Не искам да си потроша мотора по най-безотговорния начин. Nick благодаря ти отново за отговора. Страшно много си ми полезен. Ако някой ден се срешнем имаш една хубава почерпка от мен. 
_________________Subaru Leone 1.8 GL '86 Двигател - EA82

|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2007 11:23 pm |
|
|
|
Nick
|
|
Няма проблеми. Миналия път като си идвах, не исках никой да притеснявам. Но следващия път като си дойда ще се пробваме да направим една мини форумска среща. Само ядене и пиене. Без да бачкаме и без да говорим за дефекти.
?????
|
|
|
|
| Сря Мар 21, 2007 12:14 am |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Че то ако е тъй с ремъците безопасна работата,че аз ремъци никога нема да сменя по моя инициатива  И при наще мотори ли е така Ник?
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Сря Мар 21, 2007 12:19 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |