Отговори на тема
 Ключ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 154
Автомобил: форестър
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имам едно скромно питане...
От 2 дена се сдобих с един английско Sufo и имах проблем с ключовете. Смених батерийките и единия проработи, но другия не иска. Прочетох, че трябва да се сменя - та да ме посаветвате към кой дилър да се насоча? Някой има ли представа каква е процедурата?
Колицата е арна 2- рото поколение...Та се чудя дали да и сменям дирекцията....

Чет Апр 23, 2009 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Sufo написа:
Имам едно скромно питане...
От 2 дена се сдобих с един английско Sufo и имах проблем с ключовете. Смених батерийките и единия проработи, но другия не иска. Прочетох, че трябва да се сменя - та да ме посаветвате към кой дилър да се насоча? Някой има ли представа каква е процедурата?
Колицата е арна 2- рото поколение...Та се чудя дали да и сменям дирекцията....

Какво не ти работи на ключа:
- Не ти отключва вратите от дистанционното в ключа или
- имобилайзера не го разпознава изобщо

Чет Апр 23, 2009 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Все едно аз съм я писал тая тема ! Хубаво английско Субару, с дясна дирекция (която никога няма да обърна) и ключа не отключва вратите макар да му смених батерийката. , но пали . ???

Пет Апр 24, 2009 7:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Главният ключ не отваря вратите и не може да запали двигателя. Завърта стартера, проработва за малко колата и гасне- комай имобилайзера вграден у ключа е сдал багажа... :-k

Пет Апр 24, 2009 9:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Sufo написа:
Главният ключ не отваря вратите и не може да запали двигателя. Завърта стартера, проработва за малко колата и гасне- комай имобилайзера вграден у ключа е сдал багажа... :-k

Ти откакто я имаш колата тоя ключ работил ли е някога или така си си я купил с неработеш ключ?

Пет Апр 24, 2009 10:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Като става дума за ключове я да попитам дали някой знае дали лесно се програмират такива ключове, защото в е-bay има за всичките модели, ама обясненията са такива, че нищо немога да схвана - Отваряш, затвараш, натискаш бутони, завърташ ключа и още сума комбинации и всичките в рамките на невъзможно физическо време. Моята кола дойде със сервизния ключ и малко криво идва като има ключалка само на шофьорската врата. Иначе вътре си има бутон за всички останали врати за заключване и отключване.

Пет Апр 24, 2009 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 262
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Поразтърсих из нета малко инфо по вашият случай.
Намерих това: http://www.cars101.com/subaru/keyless.html
Може и да излезе нещо. Информацията е на английски, ако не се оправяте с него може да преведа
Пробвал съм програмка за предната ми кола (Renault Scenic), след като ключа не искаше да работи както трябва след смяна на батерия. И нещата там се получиха след няколко опита.

Пет Апр 24, 2009 11:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Той си не работеше - явно така си е бил доста време

Съб Апр 25, 2009 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
nesretnika написа:
Като става дума за ключове я да попитам дали някой знае дали лесно се програмират такива ключове, защото в е-bay има за всичките модели, ама обясненията са такива, че нищо немога да схвана - Отваряш, затвараш, натискаш бутони, завърташ ключа и още сума комбинации и всичките в рамките на невъзможно физическо време. Моята кола дойде със сервизния ключ и малко криво идва като има ключалка само на шофьорската врата. Иначе вътре си има бутон за всички останали врати за заключване и отключване.

Бих се опитал да помогна,но трябва да ми пратите линк с описанието на процедурата.Но едва ли става без колата да е на контакт и/или има скрит бутон.Само с ключа няма да стане.Казано по-така приемника трябва да запомни кода на новия ключ(неработещия).На осцилоскоп може да се провери дали излъчва неработещия ключ. Всеки сериозен алармаджия има устройство с което може да сравни работещия с неработещия ключ.Ако кода не е променящ се (скачащ) ще разгадае и кода.Не знам,само предполагам за какъв ключ иде реч,щото има доста видове за безжично предаване на код.
Та търсете добър алармаджия.
Успех!

Съб Апр 25, 2009 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
thanks на всички за съдействието. Гледахме ключа на одцилоскоп, при едно приятелче дет се занимава с тел. без жица, та дава сигнал неработещия ключ - вярно има изместване до 100 килохерца спрямо другия. То не става д всеки одцилоскоп, щото стандартните са до 100 мегахерца- а ключето е над 300.
Този линк, дето ми го пратихте ще го пробвам и ще се обадя какво се е получело :roll:

Нед Апр 26, 2009 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Поръчах си ключ за Outback-a от http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... &viewitem= . Получих го след 4 дни, но като го занесох да му обучат чипа се оказа че той не съответства за моя модел нищо че в обявата е посочен точно този... . В ателието успяха да ми намерят подходяща заготовка, да монтират и обучат друг ключ. Така че ако някой има нужда от резервен ключ за София препоръчвам ви ателието на ул. "Цар Симеон" 151 :smt023

Пет Мар 12, 2010 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 43
Автомобил: Outback 2.5 AT'98/Impreza2.0 AT'96
Нов фен
Отговори с цитат
=D> И на мен ми помогна човека-Йордан май се казваше.Преди година и половина,в Пловдив не можаха да ми направят ключ,но той се справи и то на разумна цена.Телефона му е:0899966397 :smt023

Пет Мар 12, 2010 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, същия е. Ето и сайта му за повече инфо:http://www.carlocksbg.com/ :wink:
BTW. Благодаря на Митака, че ме изпрати там :smt023

Пет Мар 12, 2010 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Специално за Субару това е човекът, който върши работа. И аз стигнах до неговите услуги, ама не ми е обучен още ключа, заради шантавата ми аларма, дето англичанчетата са ми сложили :x

Съб Мар 13, 2010 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 128
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
в Плводив говорих с 2-3 ключари имат уред за обучениер ама искат 160 лв намерих един в Практикер и той даде цена 120 левар което е добре мисля аз

Сря Мар 17, 2010 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много е :wink: В цената влиза ли ключа :?:

Чет Мар 18, 2010 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 128
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
да да говорим за ключа с ел.част комплект + обучение
ами намери за по малко и близко до Пловдив, ще се радвам....
преди година 1 кл за форд cmax излезе 380 лв

da de govorim za klucha s el.chast, komplet + obuchenie

ami nameri za po malko i blizko do Plovdiv, shte se radvam....
predi godina 1 kl za ford cmax izleze 380 lv

Колега, пишете на кирилица.
zevzek

Чет Мар 18, 2010 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Е, по-близо до Пловдив незнам. На посочения в по-горен постинг адрес ми излезе 110 лв. всичко.

Пет Мар 19, 2010 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Outback 2,5 AT '08
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

При загубен втори ключ,освен,че трябва да се информира застрахователя по Каско,доколкото разбирам,трябва и да се девалидизира самия ключ. Къде и как може да се направи това,за да имам официален документ?

Пет Авг 04, 2017 6:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: FORI 2006 BECK 2002 FORI 2001
Телефон: 0892340818
Рейтинг: 249
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имам същия проблем .Колата дойде от англия с два работещи ключа ,след това резервния си го прибрах в къщи.Преди време го пробвах и не пожела нито да отключи,нито да запали колата.Ходих при двама ключари -батерия перфектна,слагат го на някакъв пробник и ми казват ,че ключа си работи.Самата кола не го разпознава.Пробвах вариант -вкарвам го в ключалката ,завъртам на контакт подавам сигнал с бутона на работещия ключ в ръката и тогава паля .Англичанките имат някаква по-различна алама.Отделно има и някакво табло с бутони за въвеждане код.Ще бъда много благодарен,ако някой може да помогне.

Пон Авг 07, 2017 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема