|
Страница 1 от 1
|
|
Превключване на скоростите
| Автор |
Съобщение |
|
elninyo
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
|
|
Здравейте! Скоро си купих едно Суби 96 1.8i и ми преви впечатление, че скоростите влизат малко трудно. Имам впредвид, че когато ги намалям, се налага да подам малко газ да влезе по долна скорост, особено когато се движа с по-високи обороти. Дано не говоря глупости, но ми се струва, че нещо като синхронизатор не работи както трябва. Кара се малко като ЗИЛ - трябва да напасвам оборотите. Към какво да се насоча - има масло в скоростната кутия.
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 6:28 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Реглаж,отваряне и ремонт или друга кутия.Въпроса не е за нет ,а за добър специалист на място в сервиз.
За целта казваш от къде си и те насочваме към сервиз или търсиш сам в съответния раздел.
Успех колега !
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 7:18 pm |
|
|
|
Dimiter
|
Ако трябва да говорим откровенно, скоростната кутия на по старите субита- преди 2000г е доста недодялана. Трудно превкючване, недобро разпределение на скоростите и т.н. Аз съм доживотен фен на Субару, но това е нещо което ме дразни ежедневно, особенно при градско шофиране. Може би една автоматична кутия решава проблема от една страна, и ни лишава от нещо друго от друга страна, но това е положението- няма пълно щастие 
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 7:42 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
В сравнение с други марки са направо перфе...никакви забележки, превключват си супер точно без затруднения особено като загрее маслото, влизат във всякакъв ред, 1-ва-5-та, 5-та-2-ра, 3-та-5-та...без хъркане, без необходимост от синхронизация, междинна газ, двоен амбреаж...зимата при минусови температури втора влиза малко особено, докато стопли и толкова 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 9:21 pm |
|
|
|
elninyo
|
|
днес я водих на майстор - каза ми че е от съединителя, но на мен не ми се вярва. Възможно ли е да е от него.
|
|
|
|
| Пет Апр 24, 2009 4:39 pm |
|
|
|
tsvetkov
Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:05 pm Постове: 120 Местоположение: Хасково
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Рейтинг: 0
|
|
Мисля ,че маистора може да има право: скоро си я купил колата, т.е. съединителя преди продажбата може да е буксувал и да е бил за смяна и продавача,го е поотпуснал малко да не боксува, но по този начин не може да отдели на цяло и при натиснат съединител до краи продължава да се предава въртящ момент към скоросната кутия и за това ти включват трудно предавките и искат малко подаване на междиннагаз за изравняване на оборотите на валовете.Та с две думи според мен има голяма вероятност да се разминеш само със съединител(което си е консуматив дет са вика) , а на кви км е колата ,самия педал на натиск твърд ли е,пиши ги тези неща .
_________________ Слънцето все някога ще огрее и кучия гъз ииии тогаваааа..... Subaru Forester 2.0 XT MT
|
|
|
|
| Пет Апр 24, 2009 5:59 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
|
elninyo написа: ....Възможно ли е да е от него. Да!
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Пет Апр 24, 2009 10:49 pm |
|
|
|
44mag
Регистриран на: Пет Окт 03, 2008 2:08 pm Постове: 200 Местоположение: Варна
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
|
|
Това със съединителя...
Моят беше свършил,жилото беше отпуснато до луфт и пак си се сменяха нормално.Ключове 10 и 12 ,и 5 минути под капака за да го опънеш малко.
НО... ако е за смяна,бързай,щото оставиш ли го да пързаля...
Пазя си притискателя,ако има любопитни ще им покажа как изглежда.
Та по темата де,по-старичките субита се славят с леко "аграрен характер",но чак за двоен амбреаж... Само със задната си имаме тази закачка,ако не влезе от раз.
_________________ Няма нищо по-загадъчно от консерва без етикет...
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 6:16 am |
|
|
|
elninyo
|
|
Съединителя може би наистина е за смяна - абе за смяна си е. Отделя сравнително високо и не е много мек, но може да кара още доста. Беше леко отпуснат и малко го натегнах - ефект никакъв. Притеснявам се, че след като го сменя, проблема ще ми остане. Затова ако някой знае свестен майстор, моля, да каже.
Иначе колата е в Плевен, Импреза 96г, 1.8i.
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 11:22 am |
|
|
|
norcho
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 5:56 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Outback '05
Рейтинг: 15
|
|
Значи за съединителя... и моят е за смяна и си приплъзва, но преблеми със смяна на скоростите нямам! Данеби маслото в скоростната да ти е за смяна или да е малко? Чувал съм от познати-доста невежи в поддръжката на автомобили, че са карали на 4-та предавка близо 200 км без спиране, но не за друго, а защото колата не искала да сменя на друга. Съответно проблемът се оказал ниско ниво на маслото в скоростната...!
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 1:24 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
|
|
Когато е износен притискателния диск,не само феродовия,трудно превключа скоростите.
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 1:53 pm |
|
|
|
tsvetkov
Регистриран на: Нед Мар 22, 2009 5:05 pm Постове: 120 Местоположение: Хасково
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
|

Сега тука малко нешто се объркаха понятията, какво имам предвид:
''Значи за съединителя... и моят е за смяна и си приплъзва, но преблеми със смяна на скоростите нямам! ''-нормално е когато съединителят приплъзва (буксува),да няма проблеми с включването на предавките,защо...защото когато приплъзва ,трансмисията работи на така наречения полусъединител , сиреч тои не е натиснат но се дарзи като натиснат и не предава цялата тяга на ДВГ към скоростите,а в момента в които го натиснесш той отделя на цяло и за това няма проблем при превключването на предавките, дет се вика може да сменяш предавките и без да го натискаш,но боксувайки се създава предпоставка за много бързото му износване и износването на притискателния диск,колата не тръгва веднага ,замисля се,при преодоляването на наклон ДВГ се форсира,а колата губи скорост и не и стига тяга, дори при по интензивното му износване е възможно на 2или 3 предавка с дръпната ръчна колата да не загасва ами да си работи и да не не са мъчи и да тръгва даже.
Относно това:
''Чувал съм от познати-доста невежи в поддръжката на автомобили, че са карали на 4-та предавка близо 200 км без спиране, но не за друго, а защото колата не искала да сменя на друга. Съответно проблемът се оказал ниско ниво на маслото в скоростната...!''–мисля че тук поскоро става въпрос за АТ,симптомите са същите.
Та с две думи колега свали съединителя и притискатела,смени ги и мисля че проблема ти ще изчезне.
Успех 
_________________ Слънцето все някога ще огрее и кучия гъз ииии тогаваааа..... Subaru Forester 2.0 XT MT
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 2:51 pm |
|
|
|
elninyo
|
Мерси на всички за отговорите. Явно ще сменям съединител. Сега вече започвам да търся съединител 
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 4:29 pm |
|
|
|
norcho
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 5:56 pm Постове: 141 Местоположение: София
Автомобил: Outback '05
Рейтинг: 15
|
За целта ти предлагам да се обърнеш към колегите mimo и mimo_13
и двамата имат добри предложения 
_________________ Subaru Outback 2.5 '05 MT Subaru Impreza 2.0 '99 MT http://www.subaru.bg/forum http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg
|
|
|
|
| Съб Апр 25, 2009 5:37 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|