Отговори на тема стр 1, 2  >
 Help: Ремъци.. 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
..аа абе днеска изкарвам колата от гаража и що да чуя ... свири та се къса. Е не много, но си посвири така (откъм капака идваше шума). Това само на задна предавка, преди това пак я бях чувал при максимално завит волан, но за много кратко време. Кажете сега какво е ? Ремък ли е ? Пистов ? Ангренажен ? Или е друго ?
Ангренажа ко купих, кажи-речи 100 лева дадох за него, но така и не го смених, защото като отварях капака да го видя в какво състояние е ми се стори годен. Не беше прашен, с запазен профил - абе личеше си, че е от скоро (най-вероятно). Казаха ми да не дърпам дявола за опашката и да го сменям. Не се циганя, просто ме е страх да ми бърникат по колата (рано или късно ще се случи обаче), и доколкото виждам новият ми ремък няма белег :shock: Аз много се увлякох :)
Такам...как да се отърва от тоя оркестър :)

Сря Мар 21, 2007 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ми ремък ли ще да е, някое лагерче ли ще е, не знам. Било на алтернатора, било на хидравличната помпа. Много неща може да са, дори и лагерче на някоя ролка, или водна помпа. Ти казваш какво прай, и ха сега кажете!
Някакси трябва да почнеш да елиминираш вариантите. За да си сигурен дали шума идва отвътре откъм ангренажа, или отвън при другия ремък. Ти нямаше АС до колкото си спомням.
Ако пръснеш с wd40 външния ремък, осезаемо ще утихне. Така че може да направиш това в момента на шума и ако изчезне значи е от него, или двете неща които той върти. Така самия ремък ще се смаже малко, ама нищо му няма, не се притеснявай. Това няма да е за дълго. Поне ще ти покаже къде е проблема.
И може да провериш колко е натегнат ремъка. Ако е здраво опънат, можеш да си сигурен че ще си имаш проблеми с лагери - рано или късно ;)

Сря Мар 21, 2007 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Щом ти го прави при максимално навит волан би трябвало да е ремъка които задвижва хидравликата. Просто хидравличната помпа при навит волан се натоварва малко повече и ремъка като е хлабав почва да присвирва. А за свирещ ангренажен ремък сега чувам. Няма как да ти свири той. Така мисля аз.

Сря Мар 21, 2007 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Да, това е също възможно. При натоварена помпа - преплъзване на ремъка. Провери си колко е опънат ремъка. Но да не го пренатегнеш, че тогава ще си създадеш проблеми.

Сря Мар 21, 2007 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Provigo помниш - нямам AC :)

А днес волана не беше свит на никъде. Изправен, на заден ход и ми изнесе цяла ария. Преди това бях пътувал на дълго, вкарах я в гаража да я очистя малко и като я изкарвам, охооо. Ко стана батка.
Може ли да е от мокрото ? Ходих до Разград и такъв дъжд ме пра, че незнам.
А тоя ремък на хидравликата къде е ? За тоя отпред ли говорим ? Ако е той, най ми е лесно, отивам при моя човек и ми го сменя.

Сря Мар 21, 2007 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 286
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Да. Може да е от мокрото. Обикновенно тогава започват да присвирват.

Чет Мар 22, 2007 12:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
И на мен ми се е случвало от мокро. Веднък като къпах колата, малко повечко наблегнах на радиатора отпред, и после като запалих леко присвири. От тогава насам нищо не се е обаждало.

Чет Мар 22, 2007 12:54 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Знаех си, че трябва да спомена пътуването :)
Незнам дали е валяло навсякъде така, обаче около Търговище в късния следобед такъв дъжд ме джасна, все едно с кофите ми изливат вода, онея чистачки немогат да сварят да изчистят :o :) :lol:
Направи ми впечатление, че и в мокрото колата е изключително стабилна. А на отиване по едни завои минах със 100, незнам колко градусови са, ама бая завои си бяха само аз ги минах без спирачки. Чувствах се като в изтребител - уникално. А какво ли е със симетричното AWD :roll:

Чет Мар 22, 2007 1:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Със сигурност мога да ти кажа че е много по различно. И колата може да е по-стабилна, но в друг момент може да ти изиграе много лоша шега. Някой казват че кола с AWD не е както другите с предно или задно. Трябвало наново да се учиш и да опознаваш возилото.

Чет Мар 22, 2007 2:17 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Със сигурност е много различно :)

За какво подвеждане обаче говорим - Symm AWD е доста интелигентна система и точно работи в обратна на подвеждането насока :roll:
За AWD-то от времето на мойто "отроче" незнам как е, несъм имал възможност да покарам. Със сигурност има недостатъци, има и предимства. Ти като караш на AWD как си чувстваш колата - по-стабилна или обратното ?

А ремъка ми най-вероятно е бил намокрен, днес пробвах различни неща и не се чу нито веднъж :o :-D :D 8)
Благодаря, колеги, че се отзовахте!

Чет Мар 22, 2007 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
AWD - аз като я купих моята в Германия, толкова бях прехласнат от стабилност че... влязох в една градинка. Добре че немците нямат бордюри. Недей разчитай много на тази система - прекалено много. Тя си работи, но зависи от гумите. Не знам другите модели как са но моята е обута с 185 х70 и направо могат да се 'обелят' при спортно каране

Чет Мар 22, 2007 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Аз несъм с AWD и говорех за осми път ще повторя Symmetrical AWD
Ако и с него изхвърчиш от онзи ти завой, отказвам се от марката :)

И без това се поотплеснахме, абе как се сменят чистачките ? :shock:
Задна, предни..не са като на Москвича...тия как се свалят, че искам нови да си взема :oops: :? :)

Пет Мар 23, 2007 12:47 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Да де :lol: Ама как е това елементарното. Аз ей сега като ги погледнах и се отказах да ги човъркам, защото знам, че има форум :lol: Голям съм хайлазин :oops: :lol:

Пет Мар 23, 2007 12:56 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:

Задна, предни..не са като на Москвича...тия как се свалят, че искам нови да си взема :oops: :? :)

Аз пък не мога да си настроя часовника :x Тпотия.... Адски прост се чувствам :roll:

Пет Мар 23, 2007 12:59 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza'94, знаем че за симетрично говориш. Я кажи ти знаеш ли защо така се казва. Аз още не съм разбрал откъде му идва името, и защо другите AWD не са симетрични. А колкото до дискусията, мога да ти кажа, че дори да е симетрично^n степен, пак си е кола. И в завоя си имаш центробежните сили които те дърпат, и т.н. Така че, кола ли е, може да изхвърчи от пътя като едното нищо. От законите на физиката никой не може да избяга :)

Пет Мар 23, 2007 1:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
и мойта посвирва слабо 2-3 минути почти всеки път :?:

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Мар 23, 2007 7:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester XT Prodrive
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
didadodo написа:
Impreza '94 написа:

Аз пък не мога да си настроя часовника :x Тпотия.... Адски прост се чувствам :roll:

До циферблата на часовника отдясно има три копченца.Първото от ляво на дясно е за часовете,второто-минути,третото-нулираш(на1.00ч.).Трябва да намериш нещо с което да натискаш копчетата защото са навътре с цел да не ги бутнеш без да искаш и да разтроиш часовника.Задържаш на определеното копче и като достигнеш желаната цифра пускаш.Това е дано съм помогнал,а като откачиш акумолатора часовника се нулира сам и пак трябва да се настройва.Същото може да стане и без да откачаш акумолатора ако няма добър контакт някъде.

Пет Мар 23, 2007 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 188
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
didadodo написа:
Аз пък не мога да си настроя часовника :x Тъпотия....

Не говори така за себе си хехе не е вярно, на моята копчетата за настройка са под циферблата и с постоянно натискане се сменява та така :)

Пет Мар 23, 2007 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
Impreza'94, знаем че за симетрично говориш. Я кажи ти знаеш ли защо така се казва. Аз още не съм разбрал откъде му идва името, и защо другите AWD не са симетрични. А колкото до дискусията, мога да ти кажа, че дори да е симетрично^n степен, пак си е кола. И в завоя си имаш центробежните сили които те дърпат, и т.н. Така че, кола ли е, може да изхвърчи от пътя като едното нищо. От законите на физиката никой не може да избяга :)

Симетрично е защото усилието към 4-те колела се разпределя равномерно в зависимост от натоварването.Ако забоксува едно от колелата се подава повече мощност към различните колела така,че колата да тръгне направо.Можеш да го усетиш на хлъзгав път като поднесе колата и подадеш газ как се стреми колата да тръгне направо.Това е нож с две остриета особенно ако не си оправлявал такъв автомобил наистина в критични ситуации се държи много по различно от друг(поне тези които аз съм управлявал).При поднасяне в завой в този момент който при автомобил със задно например трябва да върнеш газта и да "чупиш обратно волана" при AWD трябва съвсем слабо да"чупиш волана" и да подаваш газ.Ако не си свикнал вместо тази система да ти помогне може да те вкара в голяма беля,но след като свикнеш усещането е много приятно и наистина колата се кара по добре от всякакви други.За да се усетят по добре тези разлики трябва да се покара по екстремно на хлъзгави пътища,иначе при нормално каране няма голяма разлика от нормален автомобил.Разбирасе има и други фактори,като ГУМИ,МОЩНОСТ и т.н.Както казва колегата Provigo,от законите на физиката никой не може да избяга,но тук физиката на автомобила е малко по различна от останалите(не че може да се избегнат законите на физиката,но могат да се ограничат в по-голяма или по-малка степен вредните им действия).

Пет Мар 23, 2007 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
fokus написа:
didadodo написа:
Аз пък не мога да си настроя часовника :x Тъпотия....

Не говори така за себе си хехе не е вярно, на моята копчетата за настройка са под циферблата и с постоянно натискане се сменява та така :)

Въпросът е принципен как се настройва а не точно къде са копченца.Аз просто съм описал как е при мен.

Пет Мар 23, 2007 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >