Отговори на тема
 Отново за разхода на гориво 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 243
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
През зимата разходът ми на гориво беше 13.5+ градско в София, което е нормално.

Сляд като смених бензиновата помпа разходът ми се качи с около 1.5 - 2 литра.

Сега като сипвам бензин доста време ми мирише на бензин, но никъде не виждам течове.

Най фрапиращо стана когато засякох извън градско - 10/100 при условие, че съм карал абсолютно спокойно със скорост 80 до 120 на места, но рядко.

Тоест за 300 км. извънградско и 30 км. градско сипах 35 литра безин.

Сипвам на една и съща колонка на една и съща бензиностанция - винаги догоре до щракване.

Смятам градското (30 км.) 15/100 - около 4.5 литра, кажи го 5.

Остават 30 литра за 300 км.

Вярно не е магистрала - пътувах през Петрохан до с.Чупрене (близо до Белоградчик) и обратно.

Предстои ми смяна на масло и филтри.

Дали заради зацапан въздушен филтър може да ми се е вдигнал разхода и/или нещо по бензиновата помпа и маркучите не е наред?

Сря Май 13, 2009 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 63
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
с какъв бензин караш?От къде сипваш?

Сря Май 13, 2009 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Сипвам на връщане от работа на бензиностанцията на OMV бул.Сливница, срещу входа на Западен Парк.

Безоловен 95

Чет Май 14, 2009 6:44 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 63
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Добър избор на безиностанция но пробвай с OMV Carrera 100. По скъп е но за двигатела е по добре и дава по малък разход.Пробвай!

Чет Май 14, 2009 8:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
През Петрохан е бая изкачване, комбинирано с много завои и е близо една трета от разстоянието.... Предполагам, че там си карал основно на 2-ра и 3-та скорост, нали? Може от това да ти е висок разхода.

Чет Май 14, 2009 8:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ganko написа:
...пробвай с OMV Carrera 100. По скъп е но за двигатела е по добре и дава по малък разход.Пробвай!

Хм... Може да пробвам, макар че едва ли би имало разлика в началото - просто при всяко сипване ще вдигам октановото число малко по малко от 95 към 100 (ако са истински) - нали досипвам до горе всеки път.

Чет Май 14, 2009 9:06 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Казваш мирише-намери го ,докато не си изгорял.Виж си тръбата за наливане-пиши на мсжоржо.Няма логика да се повиши разхода от смяна на помпата.Явно бързо се изпарява,но ..тече(капе) нейде.Огромна разлика във вървенето има ли,макар че и това няма логика да вдигна разхода.
Не е от бензиностанцията!А и тази е от реномирана верига и разлика от 1,5-2 литра е огромен за среден 10/100,ако не си сменил рязко стила на каране,или си се возил.
Успех!

Чет Май 14, 2009 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
agogov написа:
Казваш мирише-намери го ,докато не си изгорял.Виж си тръбата за наливане-пиши на мсжоржо.

Като казвам мирише имам предвид, че леко се усеща, ще мина тия дни покрай DK.
agogov написа:
А и тази е от реномирана верига и разлика от 1,5-2 литра е огромен за среден 10/100,ако не си сменил рязко стила на каране,или си се возил.

Една седмица по големите задръствания ми даде 18-20/100 :(

Не съм си сменял стила на каране, по принцип карам спокойно.

Като тръгвам - до 4000 оборота горе долу и сменям - после поддържам между 2000 и 3000 и си карам...

Е като се наложи малко натискам :) ама е рядкост.

Чет Май 14, 2009 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
възможно е да капе отнякъде бензин и аз така мисля...

Чет Май 14, 2009 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 84
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ако не са завити хубаво скобите на маркучетата на изходящия и входящия бензинопровод, помпата прави поне 3 бара налягане и бензина се излива там някъде и се изпарява. Моят опит е със смяна на бензинова помпа и филтър на горивото, който се закрепва преди нея. Резултата е намалена консумация на гориво с почти литър ;)

Чет Май 28, 2009 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Вчера при мен в магазина имаше случай за някакъв Опел, на който му беше прецакано клапанчето за задържане на горивото, бе се пукнало и от там му заминаваше бензина, а човека кара на газ и бе забелязал че бензина му свършва. Трябва да си прегледаш цялата горивна система от до за течове!

Пет Май 29, 2009 11:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 141
Автомобил: Outback '05
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
И аз мисля, че има теч някъде и то ще е около бензиновата помпа, след като е новосменена! Бях чувал за висок разкод, ама тва надминава всякакви предели!!!

http://logo-subaru.hit.bg/bener-newlogo-sw.jpg

Пет Май 29, 2009 11:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
имате грешка при сипването.Това щтракване е много относително.Сипва се доакто не се види бензина.Може да щтракне с 2-3 литра по рано.Все пак бензина е силно разпенен като се сипва и никога не знаеш кога ще репи да щтракне.Пробвай с резервоар до горе като се види бензина и тогава кажи как е.
Това с щтракването е честа грешка водеща до големи заблуди понякога.

Пет Май 29, 2009 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
dqdokoleda написа:
имате грешка при сипването.Това щтракване е много относително.Сипва се доакто не се види бензина.Може да щтракне с 2-3 литра по рано.Все пак бензина е силно разпенен като се сипва и никога не знаеш кога ще репи да щтракне.Пробвай с резервоар до горе като се види бензина и тогава кажи как е.
Това с щтракването е честа грешка водеща до големи заблуди понякога.

Абе разлива се по калника доста неприятно. По-добре да се засича на по-дълъг пробег.

Пет Май 29, 2009 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз съм с импреза от 95, 1996 кубика от близо година.

Разход зимата със задръствания - ама яки сутрин - 12,3
извънградско 6,5 до 8,5 зависи от наклона и попътния вятър - но никога не е над 8,5

Сега лятото без много задръствания градско е около 8,9 до 9,3

За да пълниш догоре в резервоара трябва само ти да го правиш на една и съща колонка и накрая като се попрепълни последните 2-3 литра - едвам едвам - гледаш през капачката да видиш докъде и само дотам пълниш винаги, или пък си пълниш прозрачна бутилка от минерална вода и преливаш едно и също количество всеки път.

Честно да ти кажа на 3к обороти си е предостатъчно да набираш и да караш, особено пък в града. Не са ти нужни тия 4к дето ги дигаш. Това прави около 300-400г на 100км, но все пак ако те кефи така за левче не си заслужава да се стискаш :D

Принципно колата е икономична ако я караш на 5-та тогава дава малкия разход. Също така 2-ра примерно не ти трябва много много - на 3-та си набира перфектно. Субару са с перфектни двигатели и разхода си е много близо до това както е по книжка - 12 градско 8 извънградско - твоята не може да ти даде 18 - това е някава басня - субару не е алфа, че да смуче като змей без да има причина - нещо е преебана помпата дето си я сменял. Ако има теч предполагам ще видиш, че капе или пък ще мирише постоянно, така че ако още не си решил проблема според мене ходи и виж помпата дали е в ред.

Пет Юли 17, 2009 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема