Отговори на тема
 Имам едно запитване 
Автор Съобщение

Постове: 54
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите колеги понеже са ми криви предните дискови спирачки (вентилирани) на импрезата искам да попитам колко горе доло ще ми струват двете и горе доло да ме опътите от каде да си взема или има ли по лек начин да ги оправя :?

Нед Май 17, 2009 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Престъргване 10лв на диск+демонтаж,монтаж.Ако не са много тънки стават отлично.Прави се на струг или специална машина.
За нови не знам цена,нещо ми се върти под 100лв бр.,но дали за оригинални или други-колегите ще кажат.

Нед Май 17, 2009 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Ако искаш да имаш добър резултат, престъргването на дисковете трябва да стане задължително без да се демонтират от главините! Това се прави със специална машина, която се монтира на мястото на спирачния апарат. Намират най-ниското място на огледалото на диска и по него престъргват цялата повърхност, като въртят диска на място. Резултатът е 100%-ов. Правил съм го на една моя друга кола. Няма после биене и вибрации при спиране. Преди две години струваше ок. 35-40 лв. на диск. По памет :smt017 , работилницата се намира като се движиш от центъра по бул. Стамболийски посока бул. Константин Величков, там завиваш надясно, има една автомивка, в двора на която извършват тази услуга. Ако не се лъжа, откъм булеварда има големи надписи: "Накладки, изправяне на дискове..." или нещо такова. Успех, колега! Дано да не бъркам мястото. Ако не го намериш там - пиши, ще отида лично да го намеря (по спомени) и пак ще пиша. :D

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Нед Май 17, 2009 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 54
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
е мерси колега прати едно лс с твоя скаип

Нед Май 17, 2009 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил