Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 !!! Махат акциза за мощните автомобили !!! 
Автор Съобщение

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И пак не е съвсем така :)
Този с малкото акъл "пили гумите" и на Жигулката и кара рисково. Ако е зад волана на STI, пак ще кара рисково, само дето колата поне ще спира по-добре и ще има по-добро поведение на пътя ;)
Темата е дълга и всеобхватна. Идеята ми беше да подчертая, че проблема е в шофьорите, а не в колите.
А това да се запази акциза за да се намали риска от катастрофи не звучи сериозно... По същата логика може да сложат акциза на коли над 60 к.с. или дори на всички коли. Да останат без акциз само велосипедите :)
Докато не започнат да се наказват яко всички нарушители и докато не се спрат "почерпките", катастрофите и опасността по пътищата ще си останат без значение дали караме Деу Тико или STIки.
А за себе си мога само да съжалявам, че не махнаха акциза от Януари 2008. Сега щях да карам трилитров Outback или Forester Turbo :)

Чет Апр 30, 2009 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 76
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Прав си, спор няма. То и един неразумен колоездач може да отнесе некое бабе и най-малкото да я осакати. :-D
Просто хората трябва да се осъзнаят малко и да бъдат по-колегиални и внимателни на пътя. Контрола е друго на ръка, то в държавата цари корупция и безнаказаност на всички нива, как да очакваш да се спазват правилата.

А и с тия екотакси дето ги мислят, трябва доста внимателно да ги обмислят, а се съмнявам да го измъдрят като хората.
Абе като се замислиш просто сменят имет на "акциз" с "екотакса" , но тя ще се плаща от всички.
А ако са толкова загрижени за околната среда ще е по-добре да задължат всеки да си сложи примерно някаккъв катализатор или там нещо такова, което в действителност ще има ефект, а не да си пълнят джобовете и нито пътищата са оправени нито залесяват, да не говорим колко гори се изсекоха по планините.

Абе може да се говори много по темата ама нямам особено време :)

Чет Апр 30, 2009 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Dobs написа:
Това с повечето катастрофи заради мощни коли ми звучи много повърхностно...

При катастрофа със 100 км/ч ако някой оцелее е жив късмет.
Кажете сега коя кола не може да вдигне 100?
И 50 к.с. да е колата пак можеш да се размажеш като муха стига да си достатъчно глупав и/или арогантен...

Ако карам Outback 3.0л, по опасен ли съм от от сега когато карам Outback 2.5? Ако карам Outback 3.0л по-опасен ли съм от един пиян тийнейджър без книжка, каращ на връщане от дискотека 30-годишната Жигула на баща си с гуми от 1988? И други от този сорт...

По тази логика до сега като масово се карат коли под 163 к.с. трябва да няма катастрофи... Или поне за да е логична теорията ви, трябва 90% от катастрофите да са причинени от коли над 163 к.с....
Не са конксите сили тези, които убиват. Глупавите и арогантни шофьори са...

Колега, тука много си омешил нещата - глупавите и арогантни шофьори, които имат склонност към агресия се попресяваха преди със стария психотест, който навремето се правеше като хората - не го минеш - нямаш книжка. Колкото до по-мощните коли - ти си мислиш за атмосферни двигатели, където еластичноста, ускорението и параметрите на поведение са много съпоставими. Аз ти говоря за колите с турбо - защото точно те ще започнат масово да се внасят, а не Аутбеци с 3.0 л, Додж с 5.7 и тнт. Много по-опасна е една кола, която стига до 100 за 6 сек, па ако ще и това да е макс скорост, от една друга дето може и 180 да вдигне, ама стига 100 за 2 часа.
Глупавите и арогантни шофьори ще се качат на турбо коли, за които и идея си нямат, не чували за турбо лаг, за специфика при каране на турбо кола, ще седне ще тръгне да се дърпа с някой из града и като мине 3800 об, турбото като го залепи за седалката - вече ще е късно да спира самостоятелно. Отделно - на една такава кола, като се вкара първата и работа е да се прегледа окачването и спирачките, а не да се прави тунинг на двигателя или ново ЕКУ - както е в момента и както ще продължи да бъде, някой СТИ-айка с прецакани амортисьори по наще гладки пътища, знаеш ли как ще спира и завива, а те не са по 100 лв парчето.

Чет Апр 30, 2009 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
:)
Айде сега турбото било проблема за катастрофите... :)
Който е идиот и с турбо и без турбо и с 50 и с 500 к.с. ще сее смърт по пътищата.
Нямам какво повече да добавя по темата.

Весели празници и умната по пътя :)

Чет Апр 30, 2009 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
като регистрирах моята в КАТ ми казаха, че акциза ще отпада и спокойно ще може да си взимаме WRX :smt041 без да го плащаш два пъти... Е за сметка на това колата ще има по - голяма еко такса вероятно, но няма да е като акциз....

Сря Май 27, 2009 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Една добре ускоряваща кола е по-безопасна от някой кош. Колата трябва да е динамична, а празната глава си е празна с турбо и без турбо. Каквато е вероятността някой кретен да се цапне с Голф 1.4, такава е и със 2.о GTI

Сря Май 27, 2009 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Дидо, Голфовете 1,4 вече са по 170 коня :)

Сря Май 27, 2009 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ами проблема е според мен, че почти никой от новите собственици на тези колиЧКИ (изключая присъстващите) няма да поддържа формата както трябва. Ей тва е много по-голям проблем. Щото оня ще си купи кола за 6-7000 лв дето е 300 + коня (примерно Импреза GT 1995-1996) и като разбере какво струват гуми, спирачки и тем подобни, които имат пряка връзка с безопасността нали се сещате. ще се карат докат издъхнат в някой "дувар" или по - лошо - в някой друг участник в движението.
Щото ако някой ти е сложил амортисьор за 1200 лв и ти изтърве ще хукнеш веднага да го търсиш същия ли? Друг път.

А че "шафьорите' са в повече при нас тва е друга тема.

Сря Май 27, 2009 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Принципно не говорех за новите Голфове с турбото и компресора, ама дори тях да разглеждаме GTI-ката пак ще го сцепи...и тя е турбо.

Сря Май 27, 2009 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Така и не разбрах за какво толкова спорите. Кой ще си купи акцизна кола, която хари 23-35л/100км и ще я кара два пъти месечно на заварка? Ако наистина има такива каскадьори, направо да ги вкарват в затвора или в психиатриата.
Мощната кола си е за всекидневна употреба. С нея се изпреварва спокойно, пътува се сравнително бързо и е голям кеф да я караш постоянно. Харчи много, но пък и не е за всеки. Според мен ще се увеличат чисто новите малолитражки от 1.0 до 1.8. Те вече са опасни, защото са направени евтино и оскъдно. Лекички са, ускоряват бързо, седалките им са отврат, и със спирането по права линия не се справят успешно като по-големите коли. Донякъде ги компенсират с по-широки гуми, което си е допълнителен разход за собственика. Единствения плюс на малката кола е,че собствениците им си вярват, че са на голяма далавера с нея.

Сря Май 27, 2009 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
zodias че ти ще си купиш кола 300 коня за да можеш да изпреварваш по лесно ли? Аз ако имам таква кола определено ще искам да има къде да я карам, а цивилните пътища не са мястото. И точно предпочитам да имам такава кола и два уикенда в месеца да я карам на накакви подобия на писти отколкото да я карам всеки ден по улицата и само да ме е яд че няма къде да я настъпя или още по - лошо да решиш че има къде да я настъпиш и да прегазиш някой... Аз поне съм на това мнение

Сря Май 27, 2009 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
мисля, че най много ще се увеличат колите между 164 и 200 коня. Не за друго ами защото изкуствената граница от 164 конски сили я има само при нас , не при производителите. Има много масови модели като Тойоти (Селика 2,0), БМВ-та, Хонди(1,8 ВТИ), ФВ-та (ВР6, ВР5 16В), Фиат-Ланча-Алфа, Ситроени разни, за Опелите да не говорим. Коли които не харчат повече от един Аутбек АТ (примерно) и не са чак токова скъпи за поддръжка. Просто ще станат на бройка пропорционално като на запад (ама с 10 години назад).

П.П. Щях да забравя най-важната( за мен) кола, актуална в темата - Форестър 2,0Т иде за мен след някоя друга годинка ! :-D :-D :-D

Чет Май 28, 2009 9:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Доживяхме http://dnes.dir.bg/2009/05/29/news4528315.html

Пет Май 29, 2009 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
От догодина юруш народе на СТИ-ките, ВРХ-ите и ХТ-тата :-D
Турбо "бигачките" ще се увеличат за добро или лошо.

Пет Май 29, 2009 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Kenshin написа:
zodias че ти ще си купиш кола 300 коня за да можеш да изпреварваш по лесно ли? Аз ако имам таква кола определено ще искам да има къде да я карам, а цивилните пътища не са мястото. И точно предпочитам да имам такава кола и два уикенда в месеца да я карам на накакви подобия на писти отколкото да я карам всеки ден по улицата и само да ме е яд че няма къде да я настъпя или още по - лошо да решиш че има къде да я настъпиш и да прегазиш някой... Аз поне съм на това мнение

Ами да. Ще си купя Аутбек 3.6R при първа възможност и ще го карам всеки ден по много. По нататък ще си купя и Легаси ГТ, който ще го направя поне 500 коня и познай какво... ще го карам всеки ден по много. И ще си ги карам на пътя.
Защо да купувам кола, която да я карам рядко и е само разход? Пари на вятъра са това. По-добре да си наемам, като ми се кара. Преди това задължително ще мина един курс, защото на бегачка не се качва ей така и особено на Субару.

Пет Май 29, 2009 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Защо да купувам кола, която да я карам рядко и е само разход? Пари на вятъра са това. По-добре да си наемам, като ми се кара. Преди това задължително ще мина един курс, защото на бегачка не се качва ей така и особено на Субару.

тук съм съгласен :)
но я кажи - такива 'курсове' - по майсторско шофиране един вид, правят ли се у нас?

Съб Май 30, 2009 10:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
tarambuka3500 написа:
... но я кажи - такива 'курсове' - по майсторско шофиране един вид, правят ли се у нас?

http://www.jrs.dir.bg/_wm/basic/?df=12& ... f0c5ded9d9

Аз дори се чудя дали да не взема да се запиша.
Със сигурност има какво да се научи още.

Съб Май 30, 2009 11:22 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 107
Автомобил: Impreza 2.0 115 Turbo wrx 2.0 380ps
Телефон: 0897556068
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Цените са надолу и то много незнам някой дали знае но бяха към 2000лв
лично аз този месец ще го карам курса защото виждам каква е разликата като ти покажат нещо особено държането на волана, карал зад Павел Жеков горе на Карандила (на парчето) просто нямам думи..........там скоростта е над 140 км/ч. и е тясно и със вратите в завойте абе страшна работа
:shock: ето http://www.youtube.com/watch?v=2IXiKU9GwNQ

Съб Май 30, 2009 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 126
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:
Ами да. Ще си купя Аутбек 3.6R при първа възможност и ще го карам всеки ден по много. По нататък ще си купя и Легаси ГТ, който ще го направя поне 500 коня и познай какво... ще го карам всеки ден по много. И ще си ги карам на пътя.

Чак пък на курс да се ходи, няма смисъл. Все пак ежедневното каране не е нито автокрос, нито рали етап от Рали България. Просто с повечето коне се иска малко повече отговорност, да се знае къде и как и по колко се дава газ, че освен ускоряване имаме и процес на спиране :D
И другото, не си мислете че напомпана кола, коята е далеч от заводските си показатели е приятна за каране всеки ден. Те хората в чужбина не са прости да имат по две коли една "бегачка" и друга нормална. Просто самото предвижване с кола "500 коня" както каза, не е приятно в градски условия :D
Ако колата си е с нормалните заводски показатели или още някой кон отгоре (докато държи съединителя - заводския) няма ядове за ежеденвно предвижване :wink:

честито за акциза, най-накрая бляна се превърна в реалност. айде субаруджии на СТИ-тата от Англия :D

Съб Май 30, 2009 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Те ще забранят десните волани...