Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Oще една Импреза допълни семейството :-D 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
При мен се бетонира в средата, без никакво значение какъв ми е режима на каране - 20 км/ч при 40°C, 200 км/ч пак лятото или 2-ра и 3-та на 6,000+rpm...

Вто Юни 02, 2009 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 108
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не е нормално да шари. Ако беше някои "фят" разбирам, ама все пак си знаем марката. При мене на Forester-a като загрее , стрелката стои малко над първата бяла линия и това е, няма значение с колко и къде я карам, просто там си седи, както казва колегата:

Impreza94 написа:
При мен се бетонира в средата, без никакво значение какъв ми е режима на каране - 20 км/ч при 40°C, 200 км/ч пак лятото или 2-ра и 3-та на 6,000+rpm...

А и това с доливането не е вариант. Не би трябвало да ти се налага при добре работеща система.
Явно има някъде проблем.
Дано да е само някое съединение.

Сря Юни 03, 2009 8:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Kenshin написа:
абе като карате малко по бързо извънградско, къде ви стои стрелката на температурата?? Аз имам едно сълзене на вода, което супер странно се появява само при извънградско каране. Като отидох при Дани в петък доляхме 1 л. вода. Това Варна - София. После я карах 3 дена там и не мръдна водата и беше суха. На връщане сипах 1.5 л и карах със 100 понеже стрелката на температуата се качваше над втората бяла чертичка и заставаше малко над нея, а градско стой малко над долната...
Та като разказах :) сега нормално ли е тая стрелка да си шари така или тва се получава щото и се губи водата от някъде???
Днеска се заврях отдолу и маркуча от радиатора към двигателя беше бая помазнел, уж натегнах наново скобите ама не е много ясно дали от там капе. Поизмих и забърсах всичко и чакам сега

То да нее голф че да шари? На голфа според натоварването е между 70 и 110 :?

На Импресата не мръдва от около средата.

И аз имах течащ маркуч - този , който е отдолу на радиатора (Блатимир ми го забеляза). Стегнах си го и спря да капи. Дори и тогава стрелката на тимпиратурата ние мърдала на никъде, включително и когато съм доливал 0,5 литра вода.

П.П. Видях надписа "Шампион". Той бил бая голям, ама кой да ти гледа нагоре...
П.П.П. Що не дойде на срещата в неделя?

Сря Юни 03, 2009 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Symmetrical AWD
Аватар

Постове: 296
Автомобил: Impreza Turbo
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито и от мен,много радост с новият Автомобил ! :D :smt023

Сря Юни 03, 2009 10:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Колегата много правилно го е написал-"Т'ва да не "Фят",че да шари" :-D :-D :-D
И моята не мърда :wink:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Сря Юни 03, 2009 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
krass бях в Сф, че имах малко работа и ми се идваше ама нямаше как.
хммм почва да ми става тъпо вече с тая температура... Аз си мисля че ако спре да сълзи ще се оправият нещата. Ако ли не ще ми трябва помощ

Сря Юни 03, 2009 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
повери дали надува маркучите като се покара повече

Сря Юни 03, 2009 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
simeon2 написа:
повери дали надува маркучите като се покара повече

не ги надува, проверявах. Почвам да си мисля, че е нормално... ако е с някаф друг термостат, е*а ли му майката. Днеска пак пробвах, като я изкарах на магистралата със 140-150 7-8 минути и почва да се повдига леко стрелката (със 100-110 не мърда), като и върна газта почти веднага започва да спада. Вдига се точно толкова над горната чертичка, колкото стои и над долната в градското каране и по - нагоре не отива. Тя не стой по средата в града, а малко отдолу и не мърда от там докато не се засилиш извънградско. А след пристягане и на скобите, май спря и да сълзи. Още малко ще покарам и ако остане суха ще сменя антифриза, че тоя е някаф зелен прилича на жабешки гьол.

Сря Юни 03, 2009 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
А перките включва ли ги?

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Сря Юни 03, 2009 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Малко е странно, че при силен въздухопоток започва да грее.

Сря Юни 03, 2009 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
в града пуска перките, а извънградско не мога да чуя, освен другия път като се позасиля нанякъде пак да спра по бързичко и да ги видя дали работят.
Ако водната помпа не работи както трябва, тя и в града трябва да качва температура според мен? Другия вариант си мисля дали няма запушен радиатор и да пречи на циркулацията на охладителната течност. Да има въздух в системата го изключвам...
Impreza94 то пък от друга гледна точка що да не е нормално, всяка една кола като се натиска извънградско и си вдига малко темп...

незнам и аз. Тя на ход дойде от Германия и 1800 км, докато са я карали гаранция така си е работела. Мен засега ме успокоява факта че в момента в който се пусне газта и темп-а започва да пада... Някой знае ли на колко градуса са долната и горната бяла чертичка?

Сря Юни 03, 2009 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
капачката има ли как да я разбера? Мен почват да ме съмняват задръстени катализатори...

Чет Юни 04, 2009 12:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Понеже ми стана интересно каква може да е причината за такова поведение, обикновено температурата се качва при градски режим на работа, та се поразрових из нета и имаше доста писано по темата.

Нялколко основни причини, които се споменаваха бяха:

1. Капачка на радиатора, от там и загуба на охладителна течност. ( от постовете останах с такова впечатление )

2. Термостата също е въможен вариант за проблем. Може да не отчита правилните стойности при които да сработва.

3. Ремък на водната помпа. При по-високи обороти на двигателя ремъците се отпускат ( наското го разбрах ) и почват да приплъзват.

4. Гарнитура на главата. От това което прочетох това беше един от най-честите проблеми. В английски е "Head Gasket". Бидейки хоризонтален двигател би трябвало да са две гаранитурите, възможно е само едната да е заминала ( дано да не е ).

Вчера разгледах и дали има описан твоя проблен в service manual на субару за твоя модел, но нищо не се споменаваше. Ако ти трябва service manual само кажи и ще ти го пратя. Вътре си е всичо с оприсание и диаграми и проблеми и техните решения.

Искрено се надявам да е нещо дребно и да не се стига до двигателя.

Чет Юни 04, 2009 9:10 am
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
ето ги снимките от днеска
Ходих във Субару днес, там Пламен я провери с някаква чудесия дали има газове(изпарения) в антифриза. Така проверявали за проблем в гарнитурите. Беше някаква синя течност и се оцветявала в кафяво ако има някакви изпарения в антифриза и всичко беше нормално. Сменихме капачката на радиатора и резултата са снимките по - долу, т.е. никакъв. Тва е интересно за ремъка. Тоя за водната помпа е друг нали не е същия като ангренажния (той ангренажния ако изпусне....)? Едния майстор забеляза малко странния цвят на антифриза, като че ли леко кафенее (леко с цвят на ръжда, която няма откъде да дойде щото всичкото е алуминий) и предложиха да свалят радиатора и да го изчистят, ако има събрани боклуци вътре, ако предположим, че немците са ѝ слагали някаква добавка във водата, което силно ме съмнява.
Инъче пък на 67 000 км да издуха гарнитура :o .
Незнам толкова много се надявах тая кола да е добре чее досега
късмет с колите не съм имал :(
isavev mожеш ли да ми пратиш service manual-ите - [email protected] и ако е удобно да кажеш къде си ги чел нещата, че да се поровя и аз... :?

п.п. Или да е със издухана гарнитура и да са ѝ набили добавка за да могат да я продадът??

Прикачени файлове:
Коментар на файл: 1
04062009(001).jpg
04062009(001).jpg [ 33.92 KiB | Прегледано 1015 пъти ]
04062009(002).jpg
04062009(002).jpg [ 38.21 KiB | Прегледано 1013 пъти ]
04062009.jpg
04062009.jpg [ 34.01 KiB | Прегледано 1013 пъти ]
Чет Юни 04, 2009 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Нямаш проблеми. Довечера като се прибеаа в нас ще ти ги пусна, че са на домашния комп. Но наистина, си прав, да издуха гарнитура на тия киломтери е малко страно. Това за течноста го четох вчера също. Като се прибера ще ти пусна и линковете.

Чет Юни 04, 2009 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Малко е странно, че при силен въздухопоток започва да грее.

Което според мен говори за запушване някъде ,не пълно разбира се,или много криви ламели на радиатора или затлачване с боклуци.С няколко думи неефективно охлаждане,което естествено трябва да става в радиатора.Иска промивка и то под налягане.
Сълзенето и то говори за горното или/и за каране с вода, но трябва да има и ръжда ако е карано с вода.
Ако са слагани добавки против теч на радиатора,пак може да стане така.

Чет Юни 04, 2009 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
в началото на другата седмица радиатора ще се сваля да се прочисти всичко...

Чет Юни 04, 2009 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Не мисля, че проблема ти е в радиатора - ако колата се кара с антифриз радиатора е чист като сълза.
Според мен си смени термостата.
За ремък на помпата забравяш, но погледни под колата дали на помпата е протекъл салника. Тя е точно на другия край на маркуча дето си го стягал.

При нормална работа на термостата - температурата не мърда ни зиме ни лете, ни на място, ни с 200 км/ч, нито на първа блаканска летос в гората

Успех

Пет Юни 05, 2009 10:51 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
Не мисля, че проблема ти е в радиатора - ако колата се кара с антифриз радиатора е чист като сълза.
За ремък на помпата забравяш, но погледни под колата дали на помпата е протекъл салника. Тя е точно на другия край на маркуча дето си го стягал.

При нормална работа на термостата - температурата не мърда ни зиме ни лете, ни на място, ни с 200 км/ч, нито на първа блаканска летос в гората

Успех

ъммм то единия край на маркуча е в радиатора (долу в дясно, като си срещу колата), а другия влиза в блока като се връзва на едно черно пластмасово такова, което е под 90 градуса. Та точно от черното сълзеше, но от скобата на маркуча, а не от самия блок. Ако това е салника, вече не сълзи от там. Инъче и аз ги питах за термостат, те казаха че нямали такъв в момента и незнам си кво. Все пак аз си мисля че като я закачът на ЕЛКОН могат да разберът дали работи термостата както трябва или не. А инъче за антифриза, не е много ясно в момента с какво е карана, както писах нещо има кафяв оттенък.
Между другото, вадят ли много конденз от ауспуха??

Пет Юни 05, 2009 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:

Да и това може да е -да не отваря както трябва гадинката.

Пет Юни 05, 2009 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >