Отговори на тема
 Шум от вентилатора? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Въпросът ми е към тези,които карат легаси или аутбек,след 2004. При мене се появи шум при ниските обороти на перката.Колата е 2008,аутбек,на почти 55 х.км.Когато включа климатик или само циркулация на въздух в купето,чувам леко потракване от перката на парното.Отвън не се чува-има го само ,ако съм в колата.Попитах в официалния сервиз какво мислят-казаха,че наистина звукът идва от перката,но за тях това не е дефект все още и че не трябва да се притеснявам.Мене по-скоро само ме дразни шумът-иначе спя спокойно :wink: Ако някой друг има подобен опит,нека да сподели.Или как се е справил със "щурчето" зад жабката?

2010 guzzi griso 1100

Чет Юни 04, 2009 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Колега, според мене, това си е чист дефект! Ако ти се износят накладките или диска на съединителя - това не е дефект. Но, ако ти затрака съединителя или накладките, това какво е? Дефект, разбира се! Ако колата ти е нова и още в гаранция, мисля, че трябва да ти я оправят, нищо, че става дума за перка на парно, а не за диференциал или скоростна кутия. Нормалните износвания на възли и детайли никой няма да ги оправя гаранционно, това е ясно. Но да ти затрака перката за една година, когато подобен шум може, евентуално, да ти се появи след 10-15 г. или изобщо да не ти се появи. Мисля, че в официалния сервиз не им се занимава и гледат да омаловажат дефекта.
P.S. А, иначе, решението на проблема ти е просто и се крие във въпроса ти - няма да държиш вентилаторът на ниски обороти или, най-добре, изобщо не го пускай! :D Мисля, че тогава нещата ще си дойдат на място и няма вече да чуваш лекото потракване. Успех! :D :D :D

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Чет Юни 04, 2009 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ми аз нищо не чувам. А съм на 140 000 км. :smt102

Чет Юни 04, 2009 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
bobeck написа:
Ми аз нищо не чувам. А съм на 140 000 км. :smt102

Да не е от годинките бе колега :smt139 :smt125

Чет Юни 04, 2009 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ох, на дядааа.... :smt056
спамер такъв :smt124

Пет Юни 05, 2009 6:37 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Междувпрочем днес смених филтъра на климатика. В последствие около 30 минути отчетливо чувах шум от перката на вентилатора. Сега обаче всичко си е ок. Шума си беше както на ниски, така и на високи степени.

Съб Юни 06, 2009 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Просто си карам с изключена инсталация-нищо не се чува.Само не знам докога ще е го позволява времето тук в Холандия.Чакам да дойде моментът за смяна на консумативи на 60 000 км.-ако не трябва да им се плащат пари,не обръщат особено внимание.За съжаление това е моят скромен опит и от нашите дилъри,и от чужбинските.От холандските не очаквам да се загрижат особено за някакъв си потракващ шум.По-скоро трябва да опитам в Германия-наблизо е,а пък и там определено им се работи повече на хората.Бих казал,че и разбират повече.Тия тука в Холандия са си "построили комунизма" и изобщо не мога да ги занимавам с моите глупости :wink:

2010 guzzi griso 1100

Пон Юни 08, 2009 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема