Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Пастиране,Ваксиране,Полиране...или там както му се вика 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги някой пастирал ли си е колата.Гледам по другите форуми хората са яко маняци на тази тема:
http://subaruoutback.org/forums/showthr ... eadid=6822

Никога не съм пастирал кола,а имам желание да го направя,но не с машина,а ръчно.Гледах една серия на Fifth Gear където един пич пастираше некви ферарита с паста за 6000 паунда кутийката.Поставяше е с ръце,дори без гъбичка :shock:

Някой има ли опит с тези неща да сподели как точно се прави.Целта ми е защита на лака от слънце,насекоми...Не ми пука толкова колата да е лъскава.

Между другото аз си купувам карти за една автомивка наблизо.Автомивката е автоматична,безконтактна.Има три типа миене-обикновено,премиум и ултимейт.Аз си купувам карти за ултимейт,щото има и ваксиране след миенето-някаква трицветна вакса,която изглежда като пяна,после уплътняване на лака,изплакване и подсушаване с въздушна струя.
След като я измия така се получава ефекта с капките като на линка по-горе.Мия си колата така на всеки 2 седмици приблизително(според завизи колко е мръсна). Не знам обаче дали реално това помага или е просто трик за да даваме повече пари (с карта за 10 миенета ултимейт с ваксиране ми излиза 5$ миенето,без карта-7$).Обикновено безконтактно миене е 3.5$ с карта и 5$ без карта.

Дано се получи дискусия та да научим по-нещо един от друг.Засега съм чувал добри неща за тези продукти:
http://www.zainostore.com/
http://www.turtlewax.com/main.taf?p=6,1,2,2

Нед Мар 25, 2007 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
и аз я мия на такава автомивка на такава програма,но поне 1 седмично и ми излиза 7 евро на миене.на пръв поглед няма разлика между наи-скъпата и по-евтината програма,но всъщност има.на скъпата програма ти излизат едни пръскалки отдолу под колата и мият отдолу.за пастирането:ще ти се разкаже играта докато я пастираш цялата на ръка.аз съм го правил тоя експеримент и ми се е..а ма....та. освен това ако тръгнеш един път трябва да я караш докрая иначе става на мазни петна

Нед Мар 25, 2007 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
simbat, добре е че имаш желание за ръчно пастиране, ама да не се изпари набързо :) Аз ако съм на твое място бих си взел една машинка за пастиране, даже има такива и на батерии. То пак е ръчно, щото на ръка движиш машинката, а тя сам оси върти тампона отдолу. Така ще спестиш много време и няма да ти се замая главата от търкане ;) Аз съм пастирал на ръка, само веднъж и повече не искам. С машинката е супер.
И аз скоро ще мина на автомивка с пълна програма, че да измия солта и мизериите отдолу, което при ръчното миене не го правят.. Реално за почти същите пари има ръчно миене, което е по-добре от това безконтактното. Не пипне ли ръчичка, другото е вяла работа. Ама за бързо сваляне на мръсотията отвън става и безконтактния метод.

Нед Мар 25, 2007 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ами пастирането е хубаво нещо, баща ми имаше рено 19 едно време, боята беше червена и както предполагам знаете червения цвят гори от слънцето. С пастиране ставаше като нова. И плюс това доколкото знам и предпазва боята тази паста :wink:

Чет Мар 29, 2007 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Защо пастиране? Аз мойта я мажа с една вакса, изчаквам я да изсъхне и с един парцал я забърсвам и колата светва.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Мар 29, 2007 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
blatimir написа:
Защо пастиране? Аз мойта я мажа с една вакса, изчаквам я да изсъхне и с един парцал я забърсвам и колата светва.
Казвам ефекта от пастирането, не че това е единтсвеното :wink:

Чет Мар 29, 2007 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ефекта е ясно, но не сваля ли пастата лака върху боята

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Мар 29, 2007 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Абе колеги,поне споделете какви продукти използвате.Каква е тази вакса?Предпазва ли боята?Доволен ли си?
За пастирането знам,че сваля повърхностния слой от лака,който е увреден...

Пет Мар 30, 2007 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 175
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Пасти вакси и квото ще да е,ползвайте си ги смело не развалят лака,който на съвременните бои е нещо много твърдо и устойчиво.

НО НИКОГА,АМА НИКОГА НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ПАСТИ НА СИЛИКОНОВА ОСНОВА!!!
По малко опасни се тези на минерална,но и от тях възникват проблеми при следващо боядисване.

Най-добри са тези на водна основа и вече никак не са малко.
Аре!

Сънчо-автотенекеджия и автобояджия

Пон Яну 07, 2008 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Blue Thunder
Нов фен
Отговори с цитат
Хехе колега, ти сериозно ли говориш - пасти масти ползвайте ги смело [-X хаха явно не са ти мили и драги скъпите ни съфорумци... не е така както твърдите...
Това с каква паста ще ти минат колата си е от голямо значение, така да знаеш... и беля винаги можеш да направиш...

Zaino колега са много добри продукти, НО за жалост няма в BG. Докато бях в Лондон имах приятели, които сами си правеха всичко по-колата (на двора вкъщи) - пастиране, полиране и запечатки... опитах се веднъж и аз да си направя колата сам, но нямах нужните знания и опит и я осрах на тавана, от тогава не пипам... това не е за мен... така и не се научих, НО с кеф си давах колата да ми я правят... MINI Cooper S :lol: еххх каква бегачка беше :smt023

Като се прибрах в BG много се чудех кой би ми направил колата, ходих по автомивки и козметични центрове - НО никъде не бях доволен, а кинтите бяха много за това, което предлагат - не беше и никак трайно..., а аз съм маниак и съм доста чуствителен на тази тема :lol: НО един ден, съвсем случайно отидох на OMV Бояна и нещо се възмущавах от лака и боята на субито, и съвсем случайно едно момче дойде при мен и ми вика... за да се оправи това трябва да направиш еди си кво... :shock: :shock: аз гледах - слушах и си викам тоя пък добре ли е... :lol: НО реших все пак той да ми я направи...
... оказа се, че това момче е може би един от най-сръчните хора и съвестни, които са ми пастирали колата... и още... дойде в нас, в двора, беше топло, изми колата, маза ми я с глина(clay) после я пастира, полира и запечати, запечати и джантите ми, салона го лъсна идеално, маза с некви препарати като луд... и накрая резултата бе :shock: не можах да си позная колата, беше я направил като нова... а лака на пипане, беше като нов... страшно доволен бях, а и бакшиш му дадох доста солиден...

Накрая му викам, пич такова нещо и в щатите и в лондон не съм виждал :lol: и той ми вика, че той от там се научил да прави така колите, бил е работил повече от 3 години там и се занимавал точно с такива неща... =D> викам си бахти късмета извадих с това момче, страшен е... ако се чудите дали искате детайлер, горещо ви го препоръчвам ... сайта му е в подписа ми :wink:

Нед Мар 07, 2010 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм.. в сайта са показани хубави неща. Явно човека си разбира от работата. :smt023 Аз пастирах предишната си кола по принуда. Някакъв тарикат си беше оставил половината боя по задния ми калник. Така се наложи пастиране, за да се изчисти боята. Резултатът беше много добър. Изцяло се промени визията на колата, но за съжаление за кратко. След 5-6 автомивки ефектът изчезна. Поне боята заради която се наложи чистенето не се върна :-D :-D

Нед Мар 07, 2010 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
всичко е много хубаво само ме притеснява това с цената били споделил колко пари ти излиза всичко.

Нед Мар 07, 2010 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
simeon2 написа:
всичко е много хубаво само ме притеснява това с цената били споделил колко пари ти излиза всичко.

За кое ми говориш колега, само миенето или с мазането на пастите...

Пон Мар 08, 2010 11:23 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
миенето колко пари е при нормално мръсна кола комплексно?
обработката на кожен салон ако знаеш?
пастиране то?

Пон Мар 08, 2010 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи, до колкото ми е известно той гледа големината на колите и тяхното състояние... като дойде в нас ми взима м/у 20-30лв. ако не е много мръсна и по 20лв. ми е взимал... зависи... НО разликата с обикновенната автомивка е огромна...

разгледай сайта му https://sites.google.com/site/homecarwashsite/ има си условия за да дойде при теб, въпреки че ми е казвал, че е полирал коли на клиенти, които са били пред блок... знам ли кви ги върши... стига да се разберете знам ли...
та... идва той вкъщи (живея в къща с двор, има ток вода и т.н.)... викал съм го на безводно и в гараж в блока, в който живея в лозенец...
мие колата отвън и вътре... обръща внимание на най-дребните неща, интериора, стъкла, салони, постелки, решетки на парното... маже с пасти абе няма такъв... поне не съм видял до сега... а съм обиколил стотици автомивки :lol: даже след всяко миене, независимо какво е ти минава накрая колата с течна вакса било за поддръжка... :smt023 а за кожения салон го маже с некъв крем, ефекта е страшен... и влиза в цената... какво ми говориш, в автомивките ми искат само 10лв за мазане на салона с некви смешни кремчета за ръце :lol:

най-добре е да се говори с него и да го питате, аз лично смятам, че за добре изчистен интериор и екстериор 20-30лв са малко, винаги давам и по-малко отгоре...

Много пъти ми е пастирал и полерал колата и цените са в рамките на 150-250лв зависи, какво ти има на колата и в какви размери е... а като ми направи последното полиране и запечатване с твърда вакса ми изкара някъде 4-5 месеца =D> затова съм му фен голЕм [-o<

Пон Мар 08, 2010 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
наистина добри цени =D>

Пон Мар 08, 2010 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи само за сравнение, полирали са ми колата на много места в различни автомивки и да ти кажа... взимат по 150-200лв и то само за пастиране и полиране, не слагат твърда запечатка абе нищо и интериора дори не ми чистят и взимат 150лв е за какво... по-добре дай 100лв отгоре ама се прави от -а до -я, всичко и ефекта е :shock: а и той ти казва дали си за пастиране или за полиране или и за двете... а не да отидеш някъде и да ти кажат оооооо много е зле положението 3-те пасти ти праскат и после като ти кажат цифрата за нищо...... а нееееее стига :lol:

Пон Мар 08, 2010 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В домащни условия не е трудно само мерак да има,а и после ще се кефите повече.Ако е без машинка а с ръка-важното е парцала да е вълнен.Другото е колата винаги да е на сянка и да се маже с пастата по 30см като квадрат,изчаква се изтърква се и пак така.Щото ако намажеш голямо поле и ти се спече пастата,ще има яко търкане.
Но машинките за полиране вече не са скъпи и си струва да се вземе,И четете на етикета на пастата какво пише ,кои номер е ,колкото е по голям номера е за по захабена кола и сваля повече от боята.Препоръчвам пастите на 3М, опаковката е по 1л и става за доста коли.Ефекта в зависимост колко често и как си миеш колата , от 4мес до година.

Чет Мар 11, 2010 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 175
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Нов фен
Отговори с цитат
SubCar написа:
Хехе колега, ти сериозно ли говориш - пасти масти ползвайте ги смело [-X хаха явно не са ти мили и драги скъпите ни съфорумци... не е така както твърдите...
Това с каква паста ще ти минат колата си е от голямо значение, така да знаеш... и беля винаги можеш да направиш...

Zaino колега са много добри продукти, НО за жалост няма в BG. Докато бях в Лондон имах приятели, които сами си правеха всичко по-колата (на двора вкъщи) - пастиране, полиране и запечатки... опитах се веднъж и аз да си направя колата сам, но нямах нужните знания и опит и я осрах на тавана, от тогава не пипам... това не е за мен... така и не се научих, НО с кеф си давах колата да ми я правят... MINI Cooper S :lol: еххх каква бегачка беше :smt023

Като се прибрах в BG много се чудех кой би ми направил колата, ходих по автомивки и козметични центрове - НО никъде не бях доволен, а кинтите бяха много за това, което предлагат - не беше и никак трайно..., а аз съм маниак и съм доста чуствителен на тази тема :lol: НО един ден, съвсем случайно отидох на OMV Бояна и нещо се възмущавах от лака и боята на субито, и съвсем случайно едно момче дойде при мен и ми вика... за да се оправи това трябва да направиш еди си кво... :shock: :shock: аз гледах - слушах и си викам тоя пък добре ли е... :lol: НО реших все пак той да ми я направи...
... оказа се, че това момче е може би един от най-сръчните хора и съвестни, които са ми пастирали колата... и още... дойде в нас, в двора, беше топло, изми колата, маза ми я с глина(clay) после я пастира, полира и запечати, запечати и джантите ми, салона го лъсна идеално, маза с некви препарати като луд... и накрая резултата бе :shock: не можах да си позная колата, беше я направил като нова... а лака на пипане, беше като нов... страшно доволен бях, а и бакшиш му дадох доста солиден...

Накрая му викам, пич такова нещо и в щатите и в лондон не съм виждал :lol: и той ми вика, че той от там се научил да прави така колите, бил е работил повече от 3 години там и се занимавал точно с такива неща... =D> викам си бахти късмета извадих с това момче, страшен е... ако се чудите дали искате детайлер, горещо ви го препоръчвам ... сайта му е в подписа ми :wink:

Братле,ти това пастиране го направи цяла наука,бре!В сервизите дето съм работил го правят чираците.
Слагаш му ограничителя на оборотите на трета степен т.е. под средните,мокри отвреме на време дунапрена,чете какво пише на тубата,търка и се учи на уважение към возилото!

П.С. Да не забравите първо да облепите лайсни,гумички и прочее черни неща по купето.

Чет Мар 11, 2010 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колега не е така, както казах по-горе - обиколил съм много места и т.н. и ефекта при него е неотразим... какво да ти кажа, наука ненаука не знам както искаш го наречи но има голяма разлика кой ще ти прави колата, с какво и как най-вече :smt023

Поздрави

Пет Мар 12, 2010 11:27 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >