Отговори на тема
 Проблем с радиатор на Либеро 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 63
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Преди седмица се проби радиатора на Либерото,което е на аватара ми.Съответно свалих радиатора,занесох го на майстор и той запои пробива.След като го монтирах обаче,баща ми го докара от село до града(12 км.) и като го изфорсирал на заден ход да го паркира пред блока вътре в купето се излял антифриз.Сменял ли е някой радиатор и има ли някакви тънкости при монтирането му обратно.Аз си обяснявам проблема така:На горния край на радиатора има една тръбичка,която е за обезвъздушаване.Предполагам,че при монтажа не съм я нацелил със съответното маркуче,където трябва да влезе и при загряването на двигателя и последвалото изфорсиране се е получил въздушен балон,който е изхвърлил водата в купето.Имате ли някакви идеи как да реша проблема?И някой знае ли къде влиза и се свързва в купето тази тръбичка за обезвъздушаване на радиатора.?

Пон Юни 22, 2009 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Намерих му кусура-просто не съм свързал маркучето за обезвъздушаване,което отива към компенсаторното резероарче с щуцера на резервоара.Моля темата да се заключи.

Вто Юни 23, 2009 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Subaru Libero 94г.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега как се сваля радиатора, че ипри мен възникна същият проблем (теч). :roll: [-o<

Нед Мар 27, 2011 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По спомен радиатора е захванат за купето с четири болта - два горе и два долу.Горните са достъпни отпред на бусчето през отворите на предната броня. За да стигнеш до долните два болта трябва да легнеш отдолу и се виждат.Преди да свалиш радиатора обаче трябва да откачиш захранването на вентилатора на радиатора и да го откачиш от питата на радиатора.Има и два маркуча - единият е отгоре,а другият долу по задната повърхност на радиатора.И тях трябва да откачиш преди да свалиш радиатора.Когато си освободил всичко,трябва внимателно да издърпваш радиатора надолу ,защото горният щуцер на радиатора при влизането си в купето преминава през гумен уплътнител. Дано съм бил полезен.

Нед Мар 27, 2011 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Subaru Libero 94г.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за изчрпателният одговор. Мислех че трябва да свалям ламарини и брони зада го демонтирам, но сега се ориентирах. И моето ми създава много главоболия, но така си паснахме че не го заменям, даже жената ме ревнува от него, постоянно ми натяква че лежа повече под любовницата ( Либерото) отколкото над нея. :waste: :giggle: :smt131

Пон Мар 28, 2011 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема