|
Страница 1 от 1
|
|
Subaru Outback 1998 или Subaru Outback 1999 +
| Автор |
Съобщение |
|
marti111
|
|
Много се чудя кой модел да си купя кажете дали има някакви големи разлики между 1998 и 1999 или са еднакви.1998 е по евтина с около 2000,3000 лв но пък другата е по красива
|
|
|
|
| Пон Май 18, 2009 2:10 am |
|
|
|
Dobs
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 2:21 pm Постове: 176 Местоположение: Бургас Рейтинг: 102  
|
|
Двигателя е различен. Стария е DOHC, новия SOHC.
Струва ми се, че старите имаха проблема с гарнитурите на главите, а при новите го няма. Това по информация от американските форуми...
Сигурно има и други разлики, но това е най-голямата според мен.
_________________ Subaru Outback 2.5 '00 Subaru Outback Onyx XT '20
|
|
|
|
| Пон Май 18, 2009 5:50 am |
|
|
|
White
Регистриран на: Сря Юни 24, 2009 3:57 pm Постове: 31 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 '99
Рейтинг: 0
|

Здравейте, както се вижда съм нов във форума, дори още не съм и собственик на Субару, а потенциален такъв. Напатих си доста при покупката на предния ми автомобил, когато го взех без да направя предварително проучване и поразпитам насам-натам и останах неприятно очарован от последиците. Както стана ясно съм решил да се сдобия със Субару и този път искам да попитам собствениците им за какво иде реч.
Избрал съм следващата ми кола да бъде Субару Аутбек, затова и пиша в този раздел на форума, а темата се оказа доста подходяща, защото явно няма да ми стгнат кинтите за Аутбек моделите след '99 година, че така като гледам цените им в мобилето варират от 12 до 15к и кажи речи съм принуден да се ориентирам към тези до '98г......, по са ми по джоба. Чета преди мен въпроса и отговора му за разликата в двигателите, и искам да попитам в какво по-точно се изразява тя освен в буквичките ......... и освен двигателите имали други разлики, по окачване електроника, проходимост, вида на 4х4-то, визуалната е ясна.
Съжалявам, че с първия пост започвам с въпросите и се извинявам за което.
|
|
|
|
| Чет Юни 25, 2009 5:27 pm |
|
|
|
mimo13
Регистриран на: Съб Май 03, 2008 8:56 pm Постове: 741 Местоположение: Варна
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134  
|
|
DOHC по-стария двигател е с по 2 разпределителни вала на глава, а SOHC по-новия е с по 1 вал на глава. Това е основната разлика. Може и да има някоя разлика в електрониката.
_________________ Варна, ул. Васил Чекаларов 14 0894484248, 0879484247 0895432143
|
|
|
|
| Чет Юни 25, 2009 6:23 pm |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
White написа: Вие какво бихте ме посъветвали, да взимам стария Аутбек1, да се задоволя с някоя Хонда или Тойота засега или да кътам кинти за АутбекII?
пари нема да скъташ , а ще ги дадеш по майстори  ,ако бегаш от Субито
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2009 3:20 pm |
|
|
|
White
|
|
| Пет Юни 26, 2009 10:27 pm |
|
|
|
isavev
Регистриран на: Чет Ное 27, 2008 11:51 am Постове: 108 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

Относно първатя обява: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details.
Преди две седмици ходихме с познат да гледаме въпросната кола.
Като цяло изглежда добре. За съжаления продавача е пълно дърво. Нямаше как да се покара колата пореди три причните:
1. Продавача
2. Изтекли номера
3. Беше яко запушена от други автомобили
След наше запитване може ли колата да се закара в сервиз за проверка, отговора беше , категорично НЕ . Той ( продавача ) я бил купил, без да я води в сервиз и си поел риска и заради това и купувача трябва да направи същото  .
Относто състоянието и , на пръв поглед е ок. Има видими забележки по външния вид. Купето е добре. Двигателя работеше равномерно, но пък антифриза беше кафяв на цвят, дали от ръжда, дали от това че не е сменян, дали от нещо друго , не знам. Ходовата част, нямаше как да се огледа. Спирачки също.
Ако трябваше аз да купувам колата, бих, само при условие че ми свали едни 2500, за моя си застраховка  . Но все пак, ако имаш време и ти се разхожда, може да и хвърлиш едно око. 
_________________ Смачкан Forester 2.0 2006 (: Subaru Outback 3.0 H6 2000 Subaru Forester 2.5 XT 2007 http://www.xcosports.com
|
|
|
|
| Съб Юни 27, 2009 9:43 am |
|
|
|
White
|
|
Благодаря за информацията за въпросния Аутбек, не съм голям разбирач, но съм чувал, че видиш ли кафяв антифриз трябва да стоиш настрана. Отказа за сервизен преглед също поставя под съмнение много неща около колата и търговеца според мен.
Нещото което бях забравил да попитам е, дали покрай форума има търговци които се занимават само или предимно с внос на Субару и може да им се довери човек при поръчка за внос, че като гледам в съседната тема има някои, които не се славят с добро име.
|
|
Последна промяна White на Нед Юни 28, 2009 3:23 pm, променена общо 1 път
|
|
| Нед Юни 28, 2009 10:22 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
White написа: Въпреки това си остава дилемата, да се напъвам ли за II или да взимам I без да се колебая много много.
Според мен се напъни за Аутбек след 98. Разликата е голяма. Не само във външния вид, а и интериор, двигател и т.н. Успех.
|
|
|
|
| Нед Юни 28, 2009 10:37 am |
|
|
|
bat bubi
|
|
Определено стискай още малко и вземи нещо по ново, до края на годината и началото на другата ще имат още по привлекателна цена (тези след '99), отделно аз на твое място щях да гледам да си го намеря сам отвънка и само да намеря начин да си го докарам....това е сериозна кола и е най сигурно ако е от представителство на марката...може да дадеш повече, но ще ти е мирна главата и имаш някви гаранций...на това което си пуснал определено цената му е много ниска....елементарните сметки показават че е взето за около 2500- 2800 евро....ако въобще намериш в нета на такава цена, ще видиш за какво става дума....хората навън които са стигнали до продажба на субито си, не са прости...рядко продава някой на ниска цена субару, просто ей така.. за спорта.....инвестираш ли един път в сигурно и проверено суби....дълго време ще забравиш проблеми....Успех.....идеята я имаш....остават ти само бюджетните средства
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Пон Юни 29, 2009 10:18 am |
|
|
|
subarurocks
|
За тази кола имаше няколко теми тук и определено нещата там НЕ са добре. Ако имаш време и желание-разцъкай и ги намери, но мисля, че вече сам си взел правилното решение да не се занимаваш.
Аз самият имам абсолютно същите търсения и проблеми като теб.
|
|
|
|
| Пон Юни 29, 2009 10:40 am |
|
|
|
White
|

bat bubi написа: Определено стискай още малко и вземи нещо по ново, до края на годината и началото на другата ще имат още по привлекателна цена (тези след '99), отделно аз на твое място щях да гледам да си го намеря сам отвънка и само да намеря начин да си го докарам....това е сериозна кола и е най сигурно ако е от представителство на марката...може да дадеш повече, но ще ти е мирна главата и имаш някви гаранций... Принципно и моето желание е да отскоча зад граница и да си го докарам лично, но засега дестинациите докъдето мога да използвам хора от автомобилния бранш са Италия и Холандия, а там Субарута не се карат май много-много(или поне не се продават) и ме е страх да не се върна с празни ръце. ----------------------------------------- subarurocks написа: За тази кола имаше няколко теми тук и определено нещата там НЕ са добре. Ако имаш време и желание-разцъкай и ги намери, но мисля, че вече сам си взел правилното решение да не се занимаваш.
Аз самият имам абсолютно същите търсения и проблеми като теб.
Не попаднах на други коментари за този Аутбек, може и линковете да са били с изтекъл срок и да не съм могъл да ги отворя де. А иначе решението го взех веднага след коментара на isavev, за което му благодаря.
Ще трябва да се координираме в търсенето значи занапред, да не стане така, че да се надцакваме някъде в полза на трети лица  .
А ако имаш идеи за пътуване до чужбина с тая цел, и си търсиш компания сподели  .
|
|
|
|
| Пон Юни 29, 2009 4:23 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Има такива случай при които може да се разчита на коректност от страна на немеца и от разстояние ....подобен беше случая с моя Аутбек, който взех от представителство от г-н L. Stockklausner ot Berchdesgaden...или нещо подобно...даже той в момента продава още един Аутбек http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vp4rfw4guicm, ....та човека с когото си комуникирах и омайвах близо 4 месеца излезе супер коректен и не ме подведе за нищо...продаде ми колата на кмета на градчето....с абсолютно всички гаранции, сертификати и мота-мо...изключително съм доволен от него и от пазарлъка който направихме...макар че се бях застраховал и бях намерил още една , та транспортьора който бях пратил за оглед и доставка да има и друг вариант за да не груха празен курс....но всичко опира до бюджет....има и други изгодни предложения на по ниска цена и може би пак може да се попадне на коректен търговец...това е 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Юни 30, 2009 2:10 pm |
|
|
|
White
|
|
| Пон Юли 13, 2009 2:30 pm |
|
|
|
subarurocks
|
Не съм гледал колата, обявата е от десетина дни...
Сезонът е отпускарски, хората се мотат навсякъде и едва ли има много впечатления за нея, камо ли някой от тях да нацели тази тема...Или я пусни отделно с искане на мнение, за да изпъкне или просто трябва лично да я видиш...
Цената ми се вижда малко височка, може би тенденциозно, та да спадне до по-нормална след "разумните забележки"
Кефи ме, че не е пушено! 
|
|
|
|
| Вто Юли 14, 2009 9:54 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
Разлика има и в автоматиците. Например първите Аутбеци при включена 2 скорост на АТ тръгват на 1 и после минават на 2. Докато втория модел 99-2003/?/ потеглят и държат само 2-ра. Повече може да каже balexandrov, ако все още му се пише във форума.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Вто Юли 14, 2009 11:36 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|