Отговори на тема
 Forester или OUTBACK ? 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Зравейте колеги!
Чета редовно форума но едва сега се престаших да питам.От години съм фен на Субару но до сега не можех да си го позволя.Надявам се на есен трайно да се присъединя към клуба. Колебая се между Forester и OUTBACK дизел. Запален рибар съм и често ме вали дъжд по язовира,през зимата пък ходя на ски в планината та затова ми трябва кола 4х4. През повечето време обаче ще я карам по асвалт.Искам хем по добрата возия и по големия багажниж на OUTBACK, хем по големия просвет на Forester.Ако има някой който да е карал и двете нека сподели мнение.
Предварително благодаря!!!!!

Пет Юли 03, 2009 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 33
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей, виж тук имаше същата дилема, само че бензин, но все пак...
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=3624

Пет Юли 03, 2009 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ако ще ходиш по тежки терени - забрави за OUTBACK дизел - ще сменяш съединител през 3-4 месеца, а въобще не е евтин.

Вземи си Фори и няма да съжаляваш - по-евтин като автомобил, по-евтина поддръжка, а вози много добре, освен това при сравнение на дизелите безусловно по-добра проходимост от OUTBACK-a.

Аз определено съм фен на OBK и той повече ми допада, но за язовира ще ти трябва бензиновия, не дизела.

Пет Юли 03, 2009 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Защо Аутбек да сменя съединител?

Сря Юли 08, 2009 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
zodias написа:

Дизела няма нищо общо с бензина. Перфектен е на дълъг път, но когато става дума за тежки терени... аз лично бих избрал бензиновия.

Чет Юли 09, 2009 8:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ender написа:
zodias написа:

Дизела няма нищо общо с бензина. Перфектен е на дълъг път, но когато става дума за тежки терени... аз лично бих избрал бензиновия.

Имам един приятел с Аутбек дизел. Голям душманин е на колите и до скоро караше Форестър ХТ. Ще го питам да каже как е.

Нед Юли 12, 2009 12:38 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ще бъда благодарен ако твоят приятел ти каже защо е сменил Forester за OUTBACK

Вто Юли 14, 2009 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
oli написа:
Предполагам че Форито му е горяло над 30 на сто бензин :-D Около 300 коня че и нагоре ... аз ако съм на негово място ще ТЪРПЯЯЯ този разход :-D

Вто Юли 14, 2009 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
kingalex написа:
oli написа:
Предполагам че Форито му е горяло над 30 на сто бензин :-D Около 300 коня че и нагоре ... аз ако съм на негово място ще ТЪРПЯЯЯ този разход :-D

това с разхода сте в голяма грешка. моя колко по мощен става толкова по малко гори.сега с 140км. ми показва 10 а преди беше повече кам 12-13.

Вто Юли 14, 2009 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
simeon2 написа:
kingalex написа:
oli написа:

това с разхода сте в голяма грешка. моя колко по мощен става толкова по малко гори.сега с 140км. ми показва 10 а преди беше повече кам 12-13.

Оплакваше се, че му гори 13/100 :)
Ще го питам защо смени форко.

Вто Юли 14, 2009 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Има нещо с тия съединители на дизеловите аутбеци-не знам какво става,но често са в сервиза за съединител.Или аз все попадам на такива серизи,дето висят чисто нови дизели,аутбек, със съединител за смяна :roll: Лично на мене ми се струва,че не е много редно.Последно направиха ли 6 скорости за механичната кутия на легаси/аутбек? И изобщо има ли автомат за дизелите?

2010 guzzi griso 1100

Сря Юли 15, 2009 7:42 am
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
den4o написа:
Има нещо с тия съединители на дизеловите аутбеци-не знам какво става,но често са в сервиза за съединител.Или аз все попадам на такива серизи,дето висят чисто нови дизели,аутбек, със съединител за смяна :roll: Лично на мене ми се струва,че не е много редно.Последно направиха ли 6 скорости за механичната кутия на легаси/аутбек? И изобщо има ли автомат за дизелите?

6-степенна очаквай на новия модел. ;)

Колкото до другото - дизела при OUTBACK (най-вече скоростната кутия) очевидно е разработван за по-меки офроуд случки, да не кажа, че хич не му е там силата. :( Лесно гасне на първа, провокира да се кара на полусъединител, оттам следва другото. За черни пътища проблем няма, но ако някой има реална представа от възможностите на бензиновия при офроуд - този няма нищо общо. Очакванията не трябва да са прекалени.

За сметка на това се държи прекрасно на пътя - еластичен е, дава голяма сигурност, няма напрежение при дълги пътувания. Там му е стихията. :)

OUTBACK всъщност покрива представата на 99,9% от българите за добър автомобил, но не и на оставащия 0.1% хардлайнери на SUBARU, които очакват истински офроуд в купе на лек автомобил.

Сря Юли 15, 2009 9:49 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
При шофирране по път със завои новия Forester как се държи -"олюлява"ли се много?
Как поема неравностите от лошия асвалт ?
Общо взето как вози по нашите калпави пътища в сравнение с лека кола?
За другите му качества извън пътя съм сигурен.
Благодаря!

Чет Юли 16, 2009 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 33
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
На мен лично новото Фори ми идва малко по-меко от това, което очаквах. На хубав път е много приятно за управление, но такъв път е рядкост, така че като има неравности е малко по-нестабилен. Волана е доста чувствителен на неравностите. Въпреки това, аз си го шофирам с голям кеф и си му се радвам всеки път, като за пръв път :)

Чет Юли 16, 2009 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега!
С форестър дизел съм от 5 месеца и съм му навъртял 17к км.Мога да кажа че се кара като лека кола,возията му е много добра и е доста стабилен автомобил. Няма нищо общо с конкуренцията. Олюляване или клатене в завои просто НЯМА. :)
Както е казала колежката, волана е много лек, но това се дължи на електрическият усилвател. На неравен път държиш по здраво волана и нямаш проблеми! Щом си запален рибар фори е твоята кола. Най-добре покарай и двете за да добиеш по добра представа. Ако с нещо мога да помогна питай.
Успех в избора! :D

Пет Юли 17, 2009 10:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Форестера е малко по-просторен отпред и отзад, с по-добра видимост. Возията е може би една идея по-мека, но все пак се клати повече в завоите от Аутбека.От към материали вътре обаче Аутбека е класа отгоре.При Форестера пластмасите са по сивички и твърди. Ако може човек, препоръчвам да избере вариант със светъл салон и кожа за Форестера-изглежда по-добре и не чак толкова евтино.Плюс обаче за Форестера е 6-степенната кутия, която за дизел е по-добра. При Аутбека са 5 , първата е много дълга и особено за градско каране това е неподходящ вариант, поне според мен.Виж за дълъг път Аутбека с дизел мотор е мечта.Лично според мен Аутбека е по-хубавия автомобил, а Форестера по-функционалния, цената също е различна, така че е въпрос на приоритети.Важното е че е Субару.

Пет Юли 17, 2009 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема