Отговори на тема
 Притрисане при потегляне. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Скоро смених съединител, лагер и маховик. Солено ми излезна, но това е друга тема.
Сега когато я карам докато е сдудена върви много добре, но като покарам градско и при тръгване на по-ниски обороти в задръстванията, ми притриса. При 3000 оборота почти не се усеща притрисане. Някой да има някакво обяснение и дали и при други има нещо такова. Незнам дали има нещо общо с кабелите и работата на двигателя или е друго.

Съб Юли 11, 2009 12:11 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ми зависи кога тресе ,колега.Ако е при потегляне-значи е от съединителя,ако не ,е от друго-свещи ,кабели,тампони на мотора ,дюзи ...
Като сменя съединителя ,погледнаха ли ти огледалния диск-да не е крив-тогава ще си тресе при потегляне.
Пишеш маховик си сменил (пък и други пишат така)-да не би да имаш предвид точно огледалния диск,който не е маховик.А да се сменя маховик....де да знам ,странни ми звучи !?!

Съб Юли 11, 2009 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=1119

Това може да помогне.

За маховика и аз се съмнявам? Сигурен ли си, че точно маховик си сменил? Странно какво му е било на стария.

Съб Юли 11, 2009 9:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
За маховика съм сигурен, че го смених. Дори ми е в мазето, разполовен на две части. Митака каза, че до сега това му е едва втория такъв сменен. Затова казах, че ми излезна солено този ремонт. Дори се наложи втори път да цепят мотор от скорости, точно заради маховика. Счупи се час два след като си взех колата след смяна на съединителя. Побеснявам като се сетя за това. :evil:
За огледалния диск ми каза, че имал само една драскотина на него след като съединителя се беше разпарчетосал вътре. Не каза да е крив, незнам дали може и да се останови де. Погледнах другата тема, и при мен когато тръгвам на по високи обороти и по рязко отпускане на съединителя, не притриса чак толкова. Ама не мога всеки път да се изстрелвам, когато пред мене има коли :)
Възможно ли е HILL Hold-ера да играе някаква роля?

Сега се сетих да попитам още нещо. Да не отварям нова тема тук ще питам.
Доста често ми мирише на съединител. Малко някъде да я затормозя и веднага се усеща в купето. Не ми се струва да е нормално, поне за коли които не са японки. Карал съм и други коли и трябва доста да се постарае човек за да замерише на съедините. Това го прави както преди ремонта така и след ремонта на съединителя.

Съб Юли 11, 2009 11:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
Възможно ли е HILL Hold-ера да играе някаква роля?

Да ако е натегнат много :!:
Но не вярвам Митака да е пропуснал това .
Спри на наклон и тръгни на първа.Когато бавно отпущаш съединителя,преди да зацепи и потеглиш,трябва леко да усетиш ,че тръгваш назад.Ако е така всичко е ок,иначе отпусни малко жилото.

Когато сменяш съединител има и момент на напасване-леко претрисане.
Погледни си и стария диск(Феродовия) и виж равномерно ли е износен.Ако не е -лошо ,че не си сменил(шлайфал) огледалния

Нед Юли 12, 2009 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Съвсем скоро имах подобен (не казвам същия) проблем. Решението се оказа малко от типа "Разкази с неочакван край"
При мен също при студен двигател си работеше нормално. При загрял - при ускоряване в интервала от 1500 до 2000 оборота придърпва/притриса. Над 2000 всичко си идва на място.

Проблемът при мен се оказа кофти бензин :shock: , колкото и невероятно да звучи. Бях я дал на друг човек да я кара и той явно беше заредил нещо не съвсем читаво.
Мъчих се така няколко дни (резервоара беше пълен). Ходих и до сервиза. Тестер, почистване на дроселова клапа, проби... Не можахме да установим причината от първото ходене и се уговорихме да ида пак и да пробваме със смяна на кабели миналия понеделник.
Междувременно един познат ми подхвърли идеята за бензина, щото имало детонационен датчик, който точно в този интервал започвал да нещо да действа .... и т.н., абе с две думи не разбрах напълно обяснението и не мога да го възпроизведа.
Та взех, че си направих през уикенда една дъълга разходка София-Чирпан и издухах резервоара. Сипах читав бензин OMV100 и нещата заспаха.
Не казвам, че при теб може да е същото, само споделям любопитен опит.

Сря Юли 15, 2009 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Бях миналата седмица до Митака и ми каза, че е от маховика. Най-вероятно има кривина в него и от там идва цялата работа. Питах го дали ще има някакъв технически проблем в последствие ако я карам така. Ма каза, че няма да имам грижи. А за нов маховик ще иде един чувал с пари.
Може да го пробвам и аз това с бензина, ма много скъп този бензин. Аз си свикнах на газчица.
При мен го прави и на бенз и на газ.

Пон Юли 20, 2009 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Пост 
Явно при теб си е друго.
За мен странното беше най-вече, че ми се проявяваше в тесен интервал на оборотите от 1500 до 2000. Нито на празен ход, нито на други обороти, че да му хрумне на човек за некачествено гориво.

А 100 октана сипах, за да "облагороди" останалите в резервоара 6-7 литра от лошия. Иначе и аз не я карам редовно с такъв. :lol:

Пон Юли 20, 2009 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема