Отговори на тема стр <  1, 2
 Субару Импреза 1,5 AT 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ivontyy написа:
Абе хора, вие ме отказахте това Субару.....За евентуалните чаркове и техните цени никой дума не отвори - като че ли се подразбира.....Май наистина сменям марката....Все пак бюджетът ми е до 30 бонки, колкото и да искам / и вие де/ кубици отгоре. За толкова - избор бол....

за 30 ще си вкараш и от щатите субару като бонбон, само дето няма да мирише на ново (2005-2007)...но като се замися може и ново да доде за толко пара...тука да не говорим за германия, австрия и ... каквато и кола да си купиш нова частите са много скъпи, да не говорим как се обезценяват другите марки :!: успех :-D

Съб Май 16, 2009 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

ми примерно :) за 30 бонки дето викаш. Чудесна кола!!!

Нед Май 17, 2009 10:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Автоматик с малък двигател на тежко купе си е жива ламя за бензин -брат ми караше така (ама форд не субару) и е ужасен от разхода.
Големият двигател не харчи много повече от малкия т.е. има баланс между тежина на купе и кубици на двигателя и честно казано в твоя случай ако си вземеш 2000 разхода ще ти е същия като 1500, само дето понякога ще може да набираш по-добре ако ти трябва. Да не забравяме също и че климатика няма да скопява осезаемо колата ти :) .
В града автоматика вдига разхода доста - смятай че тръгваш от най-малко 4 на сто и вече до колко не знам..., като за това купе и 4х4 според мене ще е поне 6 на сто - изчисли си ти колко км ще минаваш колко предполагаш ще се вдигне бензина и т.н. За мене покупката трябва да е 2000 кубика и не автоматик - спестения бензин за 20 000 км ще ти е минимум 2 000 лв и ако я караш 7-8 години ще се изплати, а ако я продаваш по-рано, мисля че 2000 кубика ще ти е по-лесно да я пласираш.
Също така и маслото за автоматичната кутия ще ти е перо което не трябва да подценяваш - не знам колко кила е ама е повече и се сменя май-по-често от ръчната(не съм много сигурен обаче за това). А ако се прецака което е изключително невероятно, но може и да стане ще се оръсиш доста...
Разбира се ако държиш на автоматик... взимай си автоматик :D

Пет Юли 17, 2009 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Лантов е прав. Малък е 1.5 двигателя. Все пак ако го караш полека и не си нервак що пък не. Новата кола си нова.

Съб Юли 18, 2009 12:45 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Тоя мотор, както и 1.6 са измислени основно заради японския пазар. Там има глад за микролитражни автомобили, и покрай тях си ги пускат и на нас. В щатите обаче дори 2,000 кубика няма :-D

Съб Юли 18, 2009 3:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 167
Нов фен
Отговори с цитат
Пост Re:
Ivontyy написа:
Абе хора, вие ме отказахте това Субару.....За евентуалните чаркове и техните цени никой дума не отвори - като че ли се подразбира.....Май наистина сменям марката....Все пак бюджетът ми е до 30 бонки, колкото и да искам / и вие де/ кубици отгоре. За толкова - избор бол....

Е,Суби е кола за ценители и фенове,просто доста индивидуален рядък и надежден автомобил...не знам какво да добавя още,поне аз така виждам нещата.Аз като избирах колата се боях точно от нещата,за които говориш,но мина време и не съжалявам хич. ;-)

Сря Дек 08, 2010 12:31 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А защо трябва да е чисто нова? Виж в Германия за 15 евра какво има от представителствата и може да си намериш Импреза на 1-2 години макс в гаранция.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Ако пък държиш на нова и гаранция с 30К скачаш в една КИА Сийд...и съжаляваш че не е Субару. Не че Сийд е лоша кола

Сря Дек 08, 2010 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карам точно такава 1.5АТ от година. Ето за и против: Бавна, но почна да харчи 9/100 софийско-градско след като се разработи. Климатика се усеща, когато е включен, но колата е немалко по-евтина от 2.0. Остава Субару и AWD-то си е истинско.

До момента не съм пипал нищо по нея, освен консумативи, дори реглаж на предница не се е налагал, което ще покаже, че издържа на софийския лунен пейзаж. В други постове съм казвал неведнъж, че тази кола предполага към бавно и спокойно каране поради малкия двигател и много възли, които трябва да задвижва, комфортната за класа си возия и други подробности.

Съжалявам само че се метнах на чисто нова, заради финансовата страна на нещата. Официален сервиз със скъпи консумативи и услуги, застраховки задължително през еди коя си агенция заради лизинга, естествено доста по-скъпи от нормалното.

Бих карал този автомобил години наред.

Сря Дек 08, 2010 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За 30000 има мноооого коли- дори дизел! Ако искаш първо си вземи нова такава, но НИКОГА НЕ СЕ КАЧВАЙ В СУБАРУ :D :D :-D Ще си намразиш другата кола веднага. Ако ли не, то значи че Субару не е твоята марка. Има от новите Форита на 2 години да се продават във форума :smt023
Можеш да си вземеш от Нептун Ауто за мнооого по-малко пари дори дизелова Импреса.Аз така направих . но си взех Форестър дизел и съм супер доволен =D>

Чет Дек 09, 2010 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
subaru bg написа:
Ivontyy написа:

Е,Суби е кола за ценители и фенове,просто доста индивидуален рядък и надежден автомобил...не знам какво да добавя още,поне аз така виждам нещата.Аз като избирах колата се боях точно от нещата,за които говориш,но мина време и не съжалявам хич. ;-)

Е поддръжката на Субару е доста по малка в сравнение с едно Ауди или БМВ, не знам всички кво питата за тая поддръжка и за цени на части. Частите са си части. Ментета почти няма. Купуваш си кола за 30 000 лв. все пак - колкото по ново толкова по скъпи са частите. Квото и да си купиш ше се поддържа няма нищо коет да не се поддържа. Купи си ена кола за 15 000 лв. за да си спокоен с поддръжката и тва е. Ама ако си купиш Субару за 15 000 лв. и Ауди за 15 000 лв. поддръжката на суби-то е по ефтина щот не се троши. Освен ако не си купиш някое наводнявано и със счупени диференциали.

Съб Дек 11, 2010 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2