Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Въпрос - CHECK ENGINE? 
Автор Съобщение

Постове: 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, преди дни си купих Импреза 2.0 GL, AT, AWD произведена 1999г. минахме през сервиза на Субару преди да я купя направиха и диагностика на двигателя, преглед на ходовата част и преглед двигател, нямаха никаква забележка. Вече и направих около 150км. в София и колата си е супер но днес започна от време на време да ми светва check engine светва в движение, седи така няко минути и загасва, направи ми го няколко пъти. Та въпроса ми е какво да правя пак ли да ходя до сервиза да го видят за какво светва или да изчакам, и това проблем ли е или си е нормално при положение че изгасва? Ако някой има представа ще се радвам да каже нещо по въпроса. Благодаря предварително.
п.п сменено е маслото на двигателя преди няколко дни и като гледах пръчката ми се струва малко в повече, над двете дупки на пръчката е, това дали е проблем?

Нед Апр 08, 2007 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Честита кола. Маслото не е проблем. Колата си е имала дефект, лампата е светела преди, изчистена е паметта за продажбата и сега 'ти се наред'. Ти гониш.

Какво да правиш ? Проста логика - каквото си решиш. По принцип, лампичката за това е дадена. За да ти покаже, че не си ОК. Колко точно не си ОК, това казват сервизите. Дали може да се кара 100 000 км, дали 100 км, дали 100 метра? И трите са възможни. Забележка - 100 метра означава спираш и се прибираш с пътна помощ.

Всички нередности в управлението и пърформанса на двигателя и другите системи се изразяват в лампички тези дни. Това включва от най-невинните проблеми, до най-страховитите.

Да ти пожелаеме при теб да е Р0440 (хлабава капачка резервоар) и да не е Р0420 (подмяна каталитични конвертори).

Нед Апр 08, 2007 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ми така си е. Той трябва да си намери начин поне да стигне до някакъв код. Дали в сервиз със скенер, дали в походни условия с приятели и рийдър (четец). Но нека я докара до някъде и тогава пак може да се обсъжда в нета. И да не забравя....не е номера да му чистят грешки и да плаща, фокуса е да се поправи the root cause.

А вашия случай как беше, че съм го забравил ? Явно изразен проблем в работата на двигателя и няма лампичка или сравнително нормална работа на двигателя, но с лампичка ?

Нед Апр 08, 2007 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
питаи стария собственик дали е махал катализатора :wink:

Нед Апр 08, 2007 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Преди два дни водих колата в сервиза на кв.Хладилника, сервиза е официалния на Субаро там ходят и гаранцйонните коли които са купени нови, направиха и диагностика на двигателя която продължи повече от час, би трябвало дори да са изчистили грешките преди това на този едночасов тест да даде проблем, тя не даде нищо.!!! След това карах доста и нямаше проблем, заредих бензин и след това се появи тази лампа, момчето на бензиностанцията сипа бензина освен той да не е затегнал капачката, ама и там ли има датчици!!! за това нямаше да се сетя никога, ако е това ще умра от смях, утре сутринта ще я видя, иначе колата си върви ок, не дава никакви симптоми да има проблем. Мерси за реакцията и особено на Ник, ако излезе капачката на резервоара ще е голям смях, дано да е тя че не съм и се нарадвал на колата и ще е кофти веднага да влиза в сервиз.

Нед Апр 08, 2007 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Пост 
ffly написа:
Преди два дни водих колата в сервиза на кв.Хладилника, сервиза е официалния на Субаро там ходят и гаранцйонните коли които са купени нови, направиха и диагностика на двигателя която продължи повече от час, би трябвало дори да са изчистили грешките преди това на този едночасов тест да даде проблем, тя не даде нищо.!!! След това карах доста и нямаше проблем, заредих бензин и след това се появи тази лампа, момчето на бензиностанцията сипа бензина освен той да не е затегнал капачката, ама и там ли има датчици!!! за това нямаше да се сетя никога, ако е това ще умра от смях, утре сутринта ще я видя, иначе колата си върви ок, не дава никакви симптоми да има проблем. Мерси за реакцията и особено на Ник, ако излезе капачката на резервоара ще е голям смях, дано да е тя че не съм и се нарадвал на колата и ще е кофти веднага да влиза в сервиз.

Бе вие хора, ще ме спукате от смях ? Какво ти казаха в сервиза е въпроса, а не какво ти предполагаш, че би трябвало да са направили. Аз мога да ти скицирам нещата приблизително по следния начин : Доста от пърформанс грешките отнемат два цикъла на пътуване (two driving cicles). В сервиза ти зануляват паметта, понеже нямат отговор какво да се прави. Ти правиш един цикъл и зареждаш. Нищо не свети. Правиш и втори цикъл и светва. Това директно означава, че грешката не е активирана от втория цикъл (бензиностанцията). Хлабава капачка обикновено отнема два цикъла.

По-горе казахме, че не е майсторлъка да зануляваш памет, казахме или не ? Майсторлъка е да отстраняваш проблеми.

Последно - желая ти да не е нещо 'завързано', но ми се струва, че натам отиваш.

Тежкия сценарий беше да не си за скъпа поправка, въвличаща скъпи части и труд. Но може и да е малкия дявол, да си за update.

А и защо не отидеш в сервиза на Лефтеров, там имат вид да са в час ?

Пон Апр 09, 2007 3:25 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Отворих капачката на резервуара имаше малко вакум след това я затворих и от тогава лампата не е светила а направих около 30км. днес дойдох на работа с колата и за сега е ок. Ще видим като покарам повече и пак падне нивото на бензина дали ще го направи?

Вто Апр 10, 2007 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ако се наложи може и да отида да я видят при Лефтеров, засега ще изчакам да видя дали ще светне пак.

Вто Апр 10, 2007 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За Nick в сервиза ми казаха че нямат нито една забележка по двигател и ходова част.

Вто Апр 10, 2007 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ник, я и аз да питам за моята лампа. Светва само когато съм на газ. Не свети постоянно. Когато светне ако подам газ и увелича оборотите - изгасва. Що е то??

Аз го свързвам с бедна горивна смес. Този момент на светване съвпада с почти празна бутилка газ. Напоследък обаче взе да светва по- рано.
На бензин няма такава сигнализация. Не знам обаче като влезе веднъж в грешка дали не бърка и режима на бензин.

Сега ще кажете - ами от много "економия " ще да е - и ше сте прави де. То имаше такава дискусия. Ама пусти заплати.....

Вто Апр 10, 2007 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ник, я и аз да питам за моята лампа. Светва само когато съм на газ. Не свети постоянно. Когато светне ако подам газ и увелича оборотите - изгасва. Що е то??

Аз го свързвам с бедна горивна смес. Този момент на светване съвпада с почти празна бутилка газ. Напоследък обаче взе да светва по- рано.
На бензин няма такава сигнализация. Не знам обаче като влезе веднъж в грешка дали не бърка и режима на бензин.

Сега ще кажете - ами от много "економия " ще да е - и ше сте прави де. То имаше такава дискусия. Ама пусти заплати.....

Вто Апр 10, 2007 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech, на газ редовно се получават такива проблеми - от много неща може да е - я филтър запушен, я скапана газ, или просто бутилката е празна. лампата присветва защото ламбдата се сбърква, а не че има проблем по колата. Някои я използват като сигнал че бутилката е празна - светне лампата, време е за зареждане :-D Може да присветва и ако пържиш колата на високи обороти. Проблем е ако свети постоянно.

ffly, мини през нашият сервиз(Лефтеров) като светне лампата - така без да се знае каква е била грешката може само да се гадае. Поне с тестера ще се види какво не му е харесало на ЕКУ-то

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Апр 10, 2007 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Къде точно се намирате, ще мина да я видите тая седмица.

Сря Апр 11, 2007 9:26 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Шосе Банкя 3 - но ела след като лампата ти е присветнала за да има какво да гледаме. ако минеш без ЕКУ-то да е засякло някаква грешка може да се окажеш в същата ситуация - всичко да е ОК

0899 612 719 - Венци

Сря Апр 11, 2007 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Вие какъв екипмент ползвате ? Не сте ли в състояние да прочетете pending code ? Грешка, която е 'наполовина' там, която ЕСМ (ЕКУ) я е видял, но водача не я вижда все още на таблото ?

Чет Апр 12, 2007 12:20 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
можем да четем всички регистри с тестера, но ако преди това са му изчистени просто няма да има какво да се гледа. има ли нещо запаметено в регистрите на ЕКУ-то ще го видим, също и реалновременните параметри. при ffly проблемът е че вече му е гледано и чистено ЕКУ-то, а не са му казали какво е имало вътре - т.е. всичко отначало. ако дойде и ЕКУ-то не е засякло никакъв проблем - ще е губене на време. скоро ще разполагаме и със софтуер и хардуер, с който ще можем да четем и недостъпните параметри - които не се виждат с оригиналната апаратура - но това е с насоченост най-вече за WRX и STi моделите, т.е. за пърформънс клиентите

0899 612 719 - Венци

Чет Апр 12, 2007 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Прочетоха някакъв *датчик детонация* трябва да го сменям, другото е че като събера малко пари искам да сменя задните спирачки с дискови за по-спокойно спиране, барабанните не могат да правят хубаво мазно спиране, трябва по-яко натискане. Не ми харесва как спират.

Чет Апр 12, 2007 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ffly написа:
Прочетоха някакъв *датчик детонация* трябва да го сменям, другото е че като събера малко пари искам да сменя задните спирачки с дискови за по-спокойно спиране, барабанните не могат да правят хубаво мазно спиране, трябва по-яко натискане. Не ми харесва как спират.

Новички ще стъпят немалко. Особенно, ако не направиш компромис с марката...

Чет Апр 12, 2007 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Имало вариант от Легаси втора ръка, за нови още нямам пари, ще видим това ще е по-натам сега оправям застраховки, гуми, евентуално масло двигател скоро, хубав въздушен филтър и т.н тоя датчик хич не е евтин!!! Та така, едно по едно.

Пет Апр 13, 2007 7:42 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Втора ръка, може и от Турбо Импрезата :)

Пет Апр 13, 2007 8:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >