Отговори на тема
 Въпрос за скоростна кутия. 
Автор Съобщение

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Интересува ме дали ще стане скоростна кутия от форестър 2.0 на такъв но с тубо, годината на производство е 1998.

И също някой има ли идея дали на форестър може да стане скоростна кутия от импреза например.

10х :)

Вто Авг 25, 2009 8:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 76
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Абе за ставане може би ще стане, ама няма да изкара.
Имаше някъде писано, че даже при подобрения на двигателя, да речем с по-голяма турбина и промени за повече коне, трябва и скоростната да се смени понеже няма да идържи натоварването.

Тук има по запознати, нека те се изкажат :)

Сря Авг 26, 2009 11:57 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Уж търсих из нета ама нещо на намерих кой знае колко информация.
Ако има някой запознат с подобен проблем ще се радвам да помогне с инфо по въпроса, че още се чудя да правя ли старата скоростна кутия или да купя нова (на старо:)) ама като гледам май ще трябва да такава...

Сря Авг 26, 2009 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Колега най-общо казано ск. кутия трябва да може да понася повечето Nm-три въртящ момент идващи от турбо мотора, но това важи не само за ск. кутия но и за дифовете. т.е. от двигателя нататък цялата трансмисия трябва да може да носи на тоя по-голям въртящ момент.
Според мен ск. кутия от атмосферен мотор няма да стане за турбо версията, тя не че няма да работи, но незнаеш в кой момент нещо по нея няма да издържи.

Това е само мое мнение, иначе не съм правил такива рокади :).

Сря Авг 26, 2009 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Azumi написа:
Колега най-общо казано ск. кутия трябва да може да понася повечето Nm-три въртящ момент идващи от турбо мотора, но това важи не само за ск. кутия но и за дифовете. т.е. от двигателя нататък цялата трансмисия трябва да може да носи на тоя по-голям въртящ момент.
Според мен ск. кутия от атмосферен мотор няма да стане за турбо версията, тя не че няма да работи, но незнаеш в кой момент нещо по нея няма да издържи.

Това е само мое мнение, иначе не съм правил такива рокади :).

Подкрепям мнението. Типичен пример са Off-Road жипките. Сменят двигател ( или го тунинговат ) и се почва, дифове , трансмисия, окачване, спирачки , всички здават багажа , едно по едно.

http://www.xcosports.com

Сря Авг 26, 2009 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Преди време някои беше питал дали на обикновена импреза може да се сложи мотор от WRX или STI, един вид човека да си купи обикновена импреза да си я регистрира и да плаща данъци като за "нормална" кола и после само да смени мотора и да си кара бегачка.
ДА ама НЕ, то ако беше така знаете ли колко рейсъри щеше да има по улиците.
Направиш ли го тоя номер, по-якият турбо мотор ще изпотроши всичко останало, започвайки от съединителя :-D.

Извода какъв е: За да имаш бегачка не е достатъчно само мотора да ти е як.

Това разбира се повечето в тоя форум много добре го знаят и аз нищо ново не казвам.

Сря Авг 26, 2009 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ясно, така и предполагах. май ще се прави старата ;)

Сря Авг 26, 2009 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Според мен виж какъв е кода на кутията. Примерно на някои модификации Outback се слагат същите кутии като на Форестър Турбо или на WRX. С други думи търсиш ТОЧНО ТВОЯТА КУТИЯ на какво друго возило е слагана. След това, ако се окаже масова купуваш нова, а ако е рядка - ремонтираш.

Сря Авг 26, 2009 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема