Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Въпрос - CHECK ENGINE? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Карай бре, нищо му няма. Аз така карам, с бушон в гнездото. Ама преди това си погледни маслото в предния диф. Дали е на ниво, и дали изглежда добре. Да не е някоя чернилка. Аз моето тая пролет го сменях, и въпреки че изглеждаше добре преди, като го източих беше черно и гадно. Почистих и пробката понеже имаше отлагания. И така. Нямаш проблем, колата може да я усетиш по-пъргава и да ти свирят по-често предните гуми при тръгване.

Съб Апр 21, 2007 12:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
:)

Съб Апр 21, 2007 9:12 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Значи ти караш '94 година ,1.6L със 190км/ч и си недоволен нещо че умира :) Хахаха, ама ти какво искаш, със 250км/ч ли да караш? Според мен е много рисковано да караш с такава скорост. Според мен тази кола не е направена да се кара с такива скорости.

Съб Апр 21, 2007 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ми идеята на спортната генерация е да позволи по-добро преминаване на изгорелите газове. в тази сметка се включва и махане на катализатора за по-добър ефект. може да се кара и с катализатор, ама го махат. после има малко проблеми с ламда сондите ама те се решават елементарно - на STi се слага едно удълженийце и готово. иначе истинско спортно гърне струва от порядъка на $600, има и такива със катализатор и покриващи нормите за екологичност. иначе що-годе читво гърне е от порядъка на 150-200лв неръждавейка. за истинските фенове - преработва се цялата генерация, от изпускателните колектори докрая. на сниките които съм дал на STi-то - то е с изравнени хедъри, които допълнително са обвити с изолационна термолента, обвита е и тръбата към турбото. всичко това позволява по-висока скорост на изгорелите газове, оттам по-добро изпразване на цилиндрите и повишаване на динамиката. ефекта от спортната генерация е не толкова повишаване на въртящ момент и конски сили, а повишаване на динамиката и отзивчивостта на двигателя - просто му се позволява по-добро дишане. също като бегачите - когато тичат, те поемат и изпускат въздуха много по-мощно откокото при нормално движение - с двигатела на колата е абсолютно същото

и разбира се, намалява се комфорта - няма начин да увеличиш динамиката и да запазиш комфорта. спортната генерация е шумна, ама кефи :-D звука на боксерен двигател с хубава изпускателна генерация е много готин

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Апр 21, 2007 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ти като гледаш 190 по километража да не мислиш че е толкова... Вземи един GPS и виж какво ще покаже :lol:

Съб Апр 21, 2007 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За тея K&N филтри чувам,че нямало никакъв ефект.

Нед Апр 22, 2007 2:20 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
simbat написа:
За тея K&N филтри чувам,че нямало никакъв ефект.

ми няма - само дето после не даваш пари за нов филтър. ефект има само при подмяна и на изходящата генерация - само така двигателят може да "диша" по-добре. това е основно правило - сменят се и двете неща, иначе ефект няма почти никакъв. и да сложиш само спортно гърне без да пипаш филтъра ефекта е минимален

0899 612 719 - Венци

Нед Апр 22, 2007 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Проблема го решихме, така че спокойно пък и аз съм фен на тия бъзикни дето можеш да си правиш по колицата стига да имаш свободни парици :D аз от моторите знам че тунинга се почва от гърнето иначе нищо не-правиш :wink:

Пон Апр 23, 2007 9:35 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Между другото при моторите можеш да го направиш да се реже много ама и разхода скача двойно при колите така ли е? да не отиде разхода при нормално каране на 15-16?

Пон Апр 23, 2007 10:03 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
не, освен ако не пипа пернишки тунер :-D

0899 612 719 - Венци

Пон Апр 23, 2007 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Не те гъбаркат. А защо работата е свършена наполовина ? Защо който го е сменил не е изчистил паметта ? И другото нещо - ако ти си си го сменял и си го правил на майтап......центровал ли си го ? При 0 градуса отвореност колко стойност да има и тн......? Че то и това не си е като да сменяваш крушка в кухнята...... Доколкото си спомням, тази година TPS отнема калиброване.

Сря Апр 25, 2007 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Отговора е - за твоята година чистят се. И крушката загасва особено когато грешката е била circuitry failure и е отстранена. Пример - имаш по невнимание откачена букса на нещо, имаш нарушен електрически кръг......и цяла нощ да държиш акумулатора откачен, пак си е това.

Сря Апр 25, 2007 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3