Отговори на тема стр 1, 2  >
 Купих си Bugeye,ама тя....се оправи!:))) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,преди две седмици си купих Impreza Bugeye 2.0 125hp..... :D веднага смених всичко което беше за смяма(масла,филтри,накладки),карах я на диагностика и изглежда че всичко си работи добре! До сега никога не съм карал автомобил AWD,та първите ми впечатления од автомобила е че е много спънат! :shock: По бул.България посока Бояна не може да вдигне повече од 80–90км..... :( то с няк'ви Гоуф-ове 1.6 100hp пердашиш със 120-140.....дадох я на един “маистор“ да я кара и той каза че за 125hp е направо спъната...ама не знае од какво! Неговата теория е че ангренажния ремък е прескочил един-два зъба или не е зацепен както трябва! Другата теория е че е заради гумите(225/45/R17)...били и много големи,заводско предписаните са 15-ки! Та въпроса ми е дали наистина е от ремъка....да е прескочил зъб и двг-то да не работи както трябва.....или да е од гумите,което на мен ми се струва невъзможно?!? :roll: Колата се кара на бензин! Импрезата е черен мат комби....може някой да я е виждал из Софето! :wink:

Последна промяна julionavarro на Пет Окт 23, 2009 9:28 am, променена общо 1 път

Пон Окт 12, 2009 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
че гумите са големи, големи са. Че пречат на вървенето пречат. Сега ако не е зацепена както тряя то ше се чува че не работи както трябва. Освен тва диагностиците би тряяло да разбират дали една кола работи както трябва или не. Моята и тя е 125 коня и варви супер, ама баира към бояна не е толкоз голям и е абсурдно да не варви с повече от 90. Нещо не и е в ред.

Пон Окт 12, 2009 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
дай някоя снимка да видим какво е това БУГЕЙЕ :lol:

Пон Окт 12, 2009 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относно "бугейе" :lol: , Тони, ето: http://www.scoobypedia.co.uk/uploads/Acronyms/Impreza_History.jpg

Матовия бъг-ай го знам от мобилето, мяркал съм го поне 2 пъти - има вид ;-)
Катализатори има ли ? Вижте ги дали са във ред. Едно двулитрово Легаси 125 на колега от ГО имаше страшен проблем със вървежа - едва откъсваше, бяха му запушени CATs

Вто Окт 13, 2009 12:25 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега честито!
Тази кола всичко и беше сменено - поне такава беше ситуацията когато ходих да я гледам преди 1 година и нещо. Гумите са здраво изпилени в края (задните) щото не са предназначени за тази кола и при товар от 4 човека се струговат в калника. Тогавашния собственик ми обясни, че си бил поръчал тампони за повдигане и прочие. Джантите и те са мат от Ауди ТТ. Колата е наточена, но с този двигател няма да хвърчи. С тези валяци още повече. Автомобила си беше ОК, само че ако искаш да те знаят от 100 км. А и цената тогава бе супер висока, въпреки многото подобрения - главно естетически.
При всички положения с гуми с по- голям диаметър колата става супер мудна и трябва да се ръчка здраво. Тогава не съм забелязал да има проблем с двигателя, а и колата изобщо не се караше - стоеше си на паркинг. Ако от тогава си стои - трябва малко да я "пообработиш :D
Приятно каране

Вто Окт 13, 2009 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам предният модел Импреса с двигател като на бъгай - 125 кс.
Определено има проблем с колата, 0-100 по книжка си е 10,2 сек. Върт. момент е 184 н.м . Просто няма никакво сравнение с осемклапанов голф 1,6 с върт момент 145 н.м при подобно разпределение на оборотите, а колкото се вдига скоростта, разликата във вървенето се увеличава в полза на Импресата, а на баир нагоре - още повече ( от опит ти го казвам :mrgreen: :mrgreen: ).
Най добре да отидеш при добър диагностик. Невървенето може да е от всичко по веригата - от запушен филтър, до катализатор и ламбда сонда...

Вто Окт 13, 2009 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 262
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
съвет от мен, като за начало махни въздушният филтър от кутията и пробвай как е с празна.

Вто Окт 13, 2009 11:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само смени за проба 17-ските с 15-ки и сам ще откриеш разликата,за катализатора също не е изключено...сложи ръка на изхода на гърнетата и накарай някой да форсира...ако не усетиш да духа плътно...ампутация на катализатора :D

Честито и успех!

Вто Окт 13, 2009 11:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Другата теория е че е заради гумите(225/45/R17)
Това как да го разбирам?Че отпред са други ли? :o :shock:

Вто Окт 13, 2009 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:lol: :lol: :lol: :oops: :oops:
не съм разбрал правилно BUG EYE
аз си викам пича си е купил субару-Бъги :oops: :oops:

Вто Окт 13, 2009 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tonizdravkov написа:
:lol: :lol: :lol: :oops: :oops:
не съм разбрал правилно BUG EYE
аз си викам пича си е купил субару-Бъги :oops: :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Вто Окт 13, 2009 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес я закарах в ДК-перформанс....вързаха я на тестер,и излиза че всичко си работи както трябва.....човека каза че можеби има нужда од реглаж на клапаните. Утре и слагам 15-ките и ще я пробвам пак [-o< ....ако няма резултат, мисля да махна катализатора и да сложа просто само тръба от ломбдата до задното гърне, та въпроса ми е....това ще повлияае ли на работата на сондата??? :roll: .....ако не даде положителен резултат и без катализатора, тогава какво? :( .....боя се да не се започне с безразборното сменябане на части...“я дай да видим това,я дай онова....аааа, май не е твоа :x “.....и хвълиш една камара кинти за нищо! #-o Скоро ще кача и снимки на колицата! :)

Вто Окт 13, 2009 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това е колицата! :) ....има тук-там по някоя забележка...."маистора" дето я е бояадисал,е испочупил разни щипки,лаисни и тн. по купето! #-o Но вече сам си поръчал нови на Симеон!

Прикачени файлове:
11245792013626814_1.jpg
11245792013626814_1.jpg [ 45.14 KiB | Прегледано 913 пъти ]
11245792013626814_2.jpg
11245792013626814_2.jpg [ 39.35 KiB | Прегледано 913 пъти ]
11245792013626814_3.jpg
11245792013626814_3.jpg [ 42.1 KiB | Прегледано 913 пъти ]
11245792013626814_5.jpg
11245792013626814_5.jpg [ 42.67 KiB | Прегледано 913 пъти ]

Последна промяна julionavarro на Сря Окт 14, 2009 10:52 am, променена общо 2 пъти

Сря Окт 14, 2009 8:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
julionavarro написа:
Днес я закарах в ДК-перформанс....вързаха я на тестер,и излиза че всичко си работи както трябва.....човека каза че можеби има нужда од реглаж на клапаните. Утре и слагам 15-ките и ще я пробвам пак [-o< ....ако няма резултат, мисля да махна катализатора и да сложа просто само тръба от ломбдата до задното гърне, та въпроса ми е....това ще повлияае ли на работата на сондата??? :roll: .....ако не даде положителен резултат и без катализатора, тогава какво? :( .....боя се да не се започне с безразборното сменябане на части...“я дай да видим това,я дай онова....аааа, май не е твоа :x “.....и хвълиш една камара кинти за нищо! #-o Скоро ще кача и снимки на колицата! :)

На мойта като и регулираха клапаните на 200 000 км, живна.
Бях питал Дани за цени на реглаж на клапани, бяха много разумни (жалко, че не съм в София да се възползвам от услугите му).
Освен това моята е с 2 ламбда сонди, предполагам, че и твоята е така.
Първата ламбда сонда е преди катализатора и си върши обичайната за една ламбда сонда работа. Втората е в самия катализатор и следи дали катализаторът ти работи нормално. Тя би трябвало да се намира в една тръбичка. При махане на катализатора, някъде из форума бях чел, че изтеглят сондата по-назад в тръбичката за да досигат по-малко изгорели газове до нея и така я лъжат, че има катализатор. Иначе ще ти свети "чек енджин".
Агент Дъст беше писал, че добре работили ауспуси някъде на околовръстното, ама не помня името на сервиза. Потърси с търсачката.
Успех!

Сря Окт 14, 2009 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега!
Много добре изглежда, дано тръгне като хората и със здраве да си я караш! =D>

Сря Окт 14, 2009 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krass написа:
При махане на катализатора, някъде из форума бях чел, че изтеглят сондата по-назад в тръбичката за да досигат по-малко изгорели газове до нея и така я лъжат, че има катализатор. Иначе ще ти свети "чек енджин".
Агент Дъст беше писал, че добре работили ауспуси някъде на околовръстното, ама не помня името на сервиза. Потърси с търсачката.
Успех!

Крафт е сервиза, за който става въпрос, но ми обявиха 300 лв за махането на двата катализатора :shock:

Сря Окт 14, 2009 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
krum_ktk написа:
съвет от мен, като за начало махни въздушният филтър от кутията и пробвай как е с празна.

Разликата със филтъра и без него е почти неосезаема....+това е сменен миналата седмица.....смених гумите,сега съм с 15-ки 195/60,обаче разликата е малка....тоест,вероятно се затруднява със 17-ките но това не е проблема! Ходих до ''ЕМ комплект33'' да сваля катализатора,оказа се обаче че такъв няама и цялата генерация е проходна....и това отпада като възможност... ](*,) ....сега остава неправилно зацепен ремък или реглаж клапани....мислите ли че може да е от това? :roll:

Последна промяна julionavarro на Сря Окт 14, 2009 4:04 pm, променена общо 1 път

Сря Окт 14, 2009 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Отговори с цитат
Ще се изумиш като смениш гумите,моето Фори(122к.с) се по спъна като се вдигнах от 15" на 16" с много по-широки гуми...представям си как ли щеше да е с 17"....така че ...опитай и ще разбереш че съм прав :smt023
Катализатора го ампутирай...той отдавна не върши това за което е сложен :wink:

Сря Окт 14, 2009 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
krass написа:
При махане на катализатора, някъде из форума бях чел, че изтеглят сондата по-назад в тръбичката за да досигат по-малко изгорели газове до нея и така я лъжат, че има катализатор. Иначе ще ти свети "чек енджин".
Успех!

Крафт е сервиза, за който става въпрос, но ми обявиха 300 лв за махането на двата катализатора :shock:

300 лева???? :shock: :shock: :shock:
уеуееее!
Божо, ти махна ли си твоя катализатор, усещаш ли разлика и имаше ли проблем с втората ламбдасонда?

Сря Окт 14, 2009 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
julionavarro написа:
krum_ktk написа:

Разликата със филтъра и без него е почти неосезаема....+това е сменен миналата седмица.....смених гумите,сега съм с 15-ки 195/60,обаче разликата е малка....тоест,вероятно се затруднява със 17-ките но това не е проблема! Ходих до ''ЕМ комплект33'' да сваля катализатора,оказа се обаче че такъв няама и цялата генерация е проходна....и това отпада като възможност... ](*,) ....сега остава неправилно зацепен ремък или реглаж клапани....мислите ли че може да е от това? :roll:

Пет Окт 16, 2009 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >