Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Въпроси към собствениците на Форестър и Импреза дизел... 
Автор Съобщение

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте приятели! Обмислям закупуване на дизелово Субару. Моля собствениците на Фори и Импреза дизел да ми отговорят на някои въпроси. Карах Форестър, двигателя ми направи отлично впечатление. Дърпа мощно звука е супер. Само че в завои ми се струва доста нестабилно МПС-то, вие как мислите...(та затова се чудя дали Импреза дизел да не взема). Скоростната кутия на Фори ме поизплаши също. Доста труно влизат скоростите и с неприятен звук, колата беше на 16 000 км... При импрезата дизел май кутията била по-добра, знаете ли нещо по-въпроса (скоро ще пробвам и нея)? Борд компютъра е с малко функции, няма моментен разход дори... Как ли е при Импрезата дали е същия? Не разбрах дали климатроника е двузонов, май не (колата беше с всички екстри без кожа VQ)... Подглавниците на седалките са неподвижни май... Чуваше се потропване от окачването при каране по паваж. Иначе външния вид е много добър, направо си е красива муцуната, особено в сравнение с предишните модели. Импрезата също е готина. Багажника на Фори изглежда голям 450 литра, при Импрезата е малък, само 300 литра. Седалките са удобни, купето е просторно и при Фори и при Импреза (само съм влизал, без да я карам Импрезата). Много ми харесва и въздухозаборника на предния капак (има го при всички дизели, което е добре). При Фори просвета е голям и е много добре за нашите "пътища", 21 см стигат и за лек офроуд даже. На импрезата пак не е малък 15 см. става за софийските дупки и тротоари, за черни пътища също ще стане.
Вие как мислите Импрезата дали има този проблем със скоростната кутия. Защото сигурно ще е доста по-стабилна в завоите от Фори. Бих прежали багажника и 6-те см просвет ако всичко друго и добре на Импрезата. А може и Фори да отнеса пак ще мисля като покарам Импрезата...
Поздрави!

Последна промяна kivti на Пет Окт 16, 2009 10:28 pm, променена общо 1 път

Сря Окт 14, 2009 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Питай zevzek - има Фори ТД и го е сравнявал директно с Импреза с дизелов двигател ;)

Сря Окт 14, 2009 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега!
Аз съм с дизелов форестър, и ще се постарая да отговоря на въпросите ти. Карал съм и дизелова импреза, ще споделя малко впечатления и за нея. За форито съм писал и в други теми, сигурно си видял де... дано не се повторя и потретя. Двигателя е един и за двата автомобила, разликата е в скоростната кутия. Предавателните числа са различни и оттам идва разликата. Скоростите се включват нормално при мен, просто се усещат по отчетливо като включваш и при импрезата е така. В завои форестъра се държи повече от добре, усещането за нестабилност идва от волана, много е лек и трябва да се държи по здраво.Импрезата е повече кола за магистрала, малка, пъргава и мноооого бърза. За багажник и големина преценяй според нуждите си. Борд компютъра на форито дава само среден разход, при импрезата има моментен, оставащи километри и т.н... Климатроника на форестъра е еднозонален, подглавниците се местят също. Окачването не хлопа, дрънчи задната щора, но тя си е така от нова и не само при мен.Щом си карал форестър дизел си усетил усещането идващо от предният капак ;)
Импрезата вози много стегнато и по твърдо от форито. Завоите ги взема с лекота, волана и е по тежък от на форито и се усеща по стабилна, На автопилот с 90км/ч на 6-та скорост борд пс-то показа 3.9л/100км. Задължително покарай и нея! Ако още нещо те интересува питай.
Поздрави!

Сря Окт 14, 2009 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само една корекция, Тенко, да ме извиняваш :)

Импрезата и Форито имат абсолютно еднакви показатели на борд-компютъра: външна температура, усреднен разход и часовник.

Май си бил по-залисан в Импрезата отколкото си признаваш ;)

Сря Окт 14, 2009 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извинен си Ники! :-D
Че бях залисан бях, пътя свършваше много бързо, но изкарах моментен разход на борд пс-то.

Сря Окт 14, 2009 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
Отговори с цитат
Да се включа и аз, макар да имам Фори ТД само от около 3800 км (по-малко от два месеца).
Скорости - при мен всичко си се превключва нормално и плавно. Имам само едно притеснение понякога при градско каране 2-ра или 3-та да включа :D, обаче ми е простено, защото съм карал 8 години преди това автоматик (дизела няма автомат за мое и не само мое огромно съжаление :( ).
Стабилност на завой - поне венъж месечно пътя ми минава през Кюстендил, както може би знаеш има един участък, който е направо рая на завоите и място за гавра с другите участници в движението. Последната ми жертва беше BMW 520, което издържа само 90 км/ч по завоите надолу към Кюстендил. Чаках го после долу да се "дърпаме" до Гюешево, на той спря на Лукойла след това, явно да спре трепета на коленцата :twisted: .
Борд компютър - в крайна сметка наливаме определено количество гориво на определени километри. Това е смисъла на разходомера - накрая дори и да имаш колко ти гори на метър или секунда, все се стига до среден разход. За недостатък намерам само липсата на показание колко км можеш да изминеш с оставащото гориво. След 3800 км със Субару обче разбирам защо го няма :-D . Никога не знаеш с колко ще караш следващити минути. Колата увлича и е направена да се кара с газ до ламарината :twisted:
Багажник и вътрешно пространство - за мен ми е просто идеално. Чуствам се конфортно в салона и размера багажника за сега ми стигат. Последният път пренесох велоегрометър, телевизор 36" от старите (кинескоп), масичка за него и още сума ти багаж.

Малко дълго се получи, но исках да изразя моето си виждане за колата. Дано да съм ти помогнал да решиш коя от двете прекрасни коли да си вземеш. Аз Импреза не съм карал освен на тест драйв и останах очарован от поведението на колата. На мен обаче си ми трябва нещо по-височко.

Чет Окт 15, 2009 11:59 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Много ви благодаря за отговорите! Моля кажете поцинковано ли е купето на Форито и Импрезата. Неприятно впечатление ми направи, че гърнето и ауспуха на новите Форита гният. Вече на няколко екземпляра (и то все дизели) от новите гледам, че им доста ръжда по гърнетата, а сигурно нямат и година... Май при Импрезат ауспуха е никелиран или...
Поздрави!

Чет Окт 15, 2009 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
За купето не мога да кажа. На ауспусите не съм обръщал внимание, но ще погледна и ще пиша. Форито ми е 7 месеца и 29к км.

Чет Окт 15, 2009 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подцинковано купе... #-o
Q5, Q7 може би, не и Субару.

Чет Окт 15, 2009 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 95
Нов фен
Отговори с цитат
Колата е подцинкована, то май след 2004/2003 всички са.

Негативи:

Относно окачване бих казал че е по нежно и чупливо от импреза което е страното защото е правено за лоши пътища УЖ.
Мойта е вече на 22 000 км и има потропване (Има го на паваж и малки неравности само) в окачването което още е в процес на оправяне - не се знае какво е още. :)
Таблото поскърцва досадно тук там.
Досадно превключване на скорости.

Суперлативи:

Много добре ускорява.
Перфектен разход.
Добра стабилност на пътя

Още не знам как ще е на сняг, предишният ми форестер 2000г. беше безупречен. Сега купих гуми Bridgestone Blizzak 16' LM 25 4x4, преди бях на старият с Bridgestone DM Z3 - нямат аналог за сняг.

Вто Окт 20, 2009 10:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 43
Автомобил: Impreza boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Не съм съгласен,че импрезата вози много твърдо и стегнато,даже напротив вози страшно комфортно и дори меко.За мен няма по комфортна возия от на Импреза в нейния клас.

Пон Окт 26, 2009 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Не е твърдо, но е стегнато. На мен страшно ми допада.

Пон Окт 26, 2009 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
досега не съм се возил на суби което е с меко окачване. всичките са стегнатички и не са постижение но комфорта. много ми добада. предполагам че изключение правят тия с въздушното окачване и новото фори. то май тва окачване не го правят вече що така???? немците мислят че са открили топлата вода мамка им :-D

Вто Окт 27, 2009 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Финансово е мъчно за поддръжка тоя вид окачване. Сега доста се навъдиха такива (нови модели), но вторите им собственици ще разберат що за таралеж е. А и комфорт може да се постигне без възглавници, хидравлика и т.н.
Примери бол.

Вто Окт 27, 2009 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз да ти дам един повод за размисъл: А защо не Аутбек. Освен ако не те кефи. ? Има клиренс,багажник,и ако в БГ не ти дават възможност за дизел погледни в Германия. И цените са добри защото сега смениха модела.А аз съм карал дизел и съм много доволен,нищо че преди 3 седмици купих бензин. Ако имаш въпроси съм на разположение. :smt017 :smt031

Вто Окт 27, 2009 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички. Искам да попитам на този клип, това че се въртят по две диагонални колела нормално ли е. :subaru: питам защото имам такова същото и досега не съм го виждал отвън при такава ситуация.
http://www.youtube.com/watch?v=MlV8SUVl8eo

Пет Дек 11, 2009 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
За отворените диференциали няма по-нормално нещо.

Пет Дек 11, 2009 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
мерси :smt023 А то как си избира кой диагонал да включи, защото на клипа се вижда че тези колела където имат по-малко сцепление те се въртят.

Пет Дек 11, 2009 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Така е устроен диференциала, завърта гумите със по-малко сцепление. Не "избира" диагонали, просто това е начина да се тества в естествени условия без да се използват разни уреди. Ако да речем го вдигнат с крик от едната страна (лява или дясна) пак ще се въртят двете колела във въздуха и няма да е диагонал.
Със вкл VDC и/или LSD диф нещата са вече по-други.

Съб Дек 12, 2009 1:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Отговори с цитат
Ето колега един малък тест с моето фори, отдолу е мокра трева и сцеплението е ужасно. :-D
VDC ON
VDC OFF

Нед Дек 13, 2009 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема