Отговори на тема
 Аларма за легасито 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 76
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!

Предстои ми поставяне на аларма, но никък не ми се иска да се пипа много по кабелите на колата. Въпроса ми е за Легаси с фабрични имобилаизер, централно заключване и 2 шибидаха, за това и слагам темата тук. Има ли вариант да се постави аларма, която да използва бутоните от ключа като се запази оригиналният имобилаизер и централно заключване. Трябва ми аларма с основните функции, НО да има модул за затваряне на стъклата и 2та люка, както и собствено захранване. Още веднъж държа да отбележа, че търся вариант, който използва централното и имобилаизера на колата! Също и читави маистори, разбиращи от ел. инсталациите на Субару.
Със сигурност има аларми който се вързват към оригиналното централно, поне за Тойоти нови съм виждал че се слагат. Благодаря предварително на всички, които могат да помогнат!

Пет Окт 16, 2009 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Аз си сложих такава аларма преди 10 дни. Използвам си ключа и няма дистанционно. Струваше ми 250 лв на фона на 110 лв за останалите (с дистанционно). Не ми контролира прозорците, но може би има възможност.
Лошото е, че сервиза който използвам за аларми е в Плевен...

Съб Окт 17, 2009 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля че първо трябва да се провери в официалните сервизи на Субару-поне за новите там има такива аларми.За автоматично затваряне на прозорците и други такива има и отделни модули ,които почти всяка алармена система може да управлява.
Мисля че имат значение качествата на алармата и уменията на монтиращия я.За жиците-ми то така или иначе се използват едни и същи за всички коли и аларми.Дали да се използва имобилайзера на колата-така или иначе той си работи.Алармата също има защити срещу палене (една или няколко(имобилайзер)).За мен е по-добре да си са отделно.Така се повишава сигурността,макар че не са безкрайно много нещата които могат да се прекъснат за да не пали една кола.
Не знам дали Субару има фабричен сноп(набор) от кабели,към които се свързва алармата-би било добре.Но дори и това да не е така, не виждам негативи.Само да напомня на тези които ще монтират на принципа"направи си сам",да не пипат и да не мерят даже жици жълти на цвят,и най-вече в жълто гофре.Последните са за въздушните възглавници!
ПП Горенаписаното споделям като човек свързвал аларми 10тина години,ма преди 10 години. :-D

Съб Окт 17, 2009 10:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Отговори с цитат
Довери се само на проверен човек защото един приятел бра големи ядове заради алармата.

Съб Окт 17, 2009 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Значи да пренасоча въпроса си към собствениците на нови возила, все някой си е поставял аларма :) Нека сподели дали има такова чудо при официалните сервизи, какви са му функциите и колко струва? Евентуално впечатления от монтажа?

Нед Окт 18, 2009 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
за всяка аларма дистанционите се обучава.твоя ключ е един вид дистанционо така че може да се обучи.за отваряне затваряне на прозорци се ползват модули който могат да управляват по два елемента цената им започва от около 50лв.най добре е да провериш по лицензираните алармаджийници за вариянти и цени.тук трудно ще получиш конкретно инфо.успех

http://betoteh.com/bg/index.html

Нед Окт 18, 2009 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Нека да обобщя, явно не е нужно да е лицензиран сервиз, а и за лицензираните до колкото чета тук във форома няма добри отзиви. Така че остава конкретни майстори и алармаджииници из София. Моля тук вече колегите от града да помагат :) Все някой е слагал амарма и може да сподели до колко е доволен от качеството! Телефони и адреси на добрите такива ще са от голяма полза :)

Сря Окт 21, 2009 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
KiziSoft написа:
Здравейте!

Предстои ми поставяне на аларма, но никък не ми се иска да се пипа много по кабелите на колата. Въпроса ми е за Легаси с фабрични имобилаизер, централно заключване и 2 шибидаха, за това и слагам темата тук. Има ли вариант да се постави аларма, която да използва бутоните от ключа като се запази оригиналният имобилаизер и централно заключване. Трябва ми аларма с основните функции, НО да има модул за затваряне на стъклата и 2та люка, както и собствено захранване. Още веднъж държа да отбележа, че търся вариант, който използва централното и имобилаизера на колата! Също и читави маистори, разбиращи от ел. инсталациите на Субару.
Със сигурност има аларми който се вързват към оригиналното централно, поне за Тойоти нови съм виждал че се слагат. Благодаря предварително на всички, които могат да помогнат!

Колега аз си сложих аларма преди 1,5 години за 80 лв..карам като твоя модел и нямам никави проблеми до сега//точно мойта е вързана така

Нед Окт 25, 2009 7:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колега, а модул за люкове и стъкла имаш ли или само за алармата говориш? Иначе има аларми които се вързват на оригиналното централно, вече говорих с разни алармаджии, тези аларми се обучават да разпознават сигналите от колата, най-често премигванията на мигачите за отключване и заключване, за да се спират и пускат съответно. За вдигането на стъклата всички са категорични, че проблем няма, но за люковете нещата не седят толкова добре. Всеки вика щя видим, а мен ми се иска да кажат да става или не не е възможно. Не ми се ще да ми разглобят половината кола и да кажат оказа се невъзможно. За това и питам за майстори които си разбират от работата?

Пон Окт 26, 2009 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Проблем за люка ще е ,ако се затваря на два пъти , т.е. натискаш бутона ,затваря до някъде ,после отпущаш и пак натискаш за да затвори нацяло.За Форестера е така,за другите не знам.Има и вариант с повдигане на някои люкове.Там е още по-сложно.Опиши твоя какви степени на свобода(движение) има и ще помислим(желаещите).
Най-добре е да жертваш автоматичното затваряне на люка,но ако е важно за теб .....ще помислим. :D :smt023

Пон Окт 26, 2009 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Люка не е един а са 2 и се отварят и затварят с 1 бутон :( Предният се повдига само, а задният се отваря, но на 2 степени. Което ще рече общо 3 възможни степени за отваряне и 3 за затваряне. Аз за това разпитвам за вариянти, може някой да е минал по този път. Иначе ако се наложи разкостване на тапицерията 100% ще отпадне варианта с автоматичното затваряне.

П.П. Не е толкова важно, просто старата кола /Хонда Акорд/ беше с люк и съм мокрил седалките като съм го забравял, та за това.

Пон Окт 26, 2009 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То вероятно и после може да се добави, някой да ти направи модулче, което при сигнал да изпълнява последователност, така че всичко да затвори.

Пон Окт 26, 2009 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
То вероятно и после може да се добави, някой да ти направи модулче, което при сигнал да изпълнява последователност, така че всичко да затвори.

Колегата е прав-трябва да се прави. :(
Ако съществува такъв модул ,то той би бил специално разработен за Субару и съответно трябва да се търси там.
Моето мнения-карай без тази 'глезотия'.

Пон Окт 26, 2009 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Мдааа, нещата май се измениха корено. След подробен преглед на пазара на аларми се оказа, че всичко което не е в $$ е китайски боклук :( И най-сигурно ми се струва да заложа на българското - ето линк: Valcor.
Такава аларма ми слагаха на Хондата и за 9 години не съм имал абсолютно никъкви проблеми. Малко ми е криво само, че ще виси още едно дистанционно на ключовете ама кво да се прави :) Ако някой има наблюдения от модела може да сподели. Иначе ми обявиха 5 часа за монтаж с модула за затваряне на прозорци, което може би означава че няма да претупат работата =D>

Пет Окт 30, 2009 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Аз ползвам Сатурн , пак български и не съм имал никакви проблеми на нито едно от Субитата ми . http://dek.bg/main.php?action=car&topic ... aturn%20M6 При тези пичове си монтирам и аудиото и алармите - много добри професионалисти горещо ги препоръчвам !

Пон Ное 02, 2009 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Можеш да провериш и за автоаларми 'Mark'.Аз съм с такава и съм доволен.Изключително удобни функции.Задължително скачащ код.Фирмата производител е българска ,с традиции.

Пон Ное 02, 2009 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Такааа, както си и мислих заложих на сигурното и изпитано Valcor 54. За съжаление виси още едно дистанционно на връзката, но пък функциите са безброй, сигурноста е една от най-високите и не на последно място монтажа беше перфектен :) Нека обобщя: цена 220лв с цената на монтажа + 10лв доплащане за сирена с автономно захранване + 85лв /цена с монтажа/ модум за затваряне на стъкла = 315лв, доволен клиент, доживотна гаранция на аларменият модул и 3 години на модума за стъкла =D>
Както се казва "кеф цена няма" ;)

Сря Ное 04, 2009 1:58 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема